Partenera ta e virgina – cum o convingi sa faca sex

Partenera ta e virgina – cum o convingi sa faca sex

Ai o noua relatie, ai uitat-o deja pe fosta si totul merge excelent pana cand afli ca noua ta partenera… e virgina, desi a depasit cu cativa ani varsta majoratului. Cum procedezi sa o aduci „pe drumul cel bun”?virgina

Este adevarat ca majoritatea virginelor intarziate pot fi usor recunoscute dupa gesturi sau atitudine, insa nu toate corespund tiparului „timidei greu de convins”, mai ales daca au depasit varsta adolescentei.

Unele dintre ele se mandresc cu statutul lor si nu ezita sa il etaleze in fata oricarui barbat care se arata interesat de o relatie cu ele, altele se simt stanjenite, prin urmare prefera sa ascunda faptul ca sunt fecioare si chiar sa se comporte cu dezinvoltura.

Asta, pentru ca dupa o anumita varsta (20-22 de ani), virginitatea nu mai este considerata o „calitate”, ci mai degraba o „hiba” a personalitatii femeii respective, conform yuppy.ro.

Virginitatea tardiva poate fi sustinuta de „n” argumente, diferite de la femeie la femeie. Cateva dintre acestea sunt:

Educatia

Daca ea a fost crescuta in spiritul pudorii, este evident de ce va avea retineri in privinta relatiilor sexuale cu un barbat. Teama fata de sex a virginelor educate astfel este, uneori, izvorata din principii false, formulate de familie strict pentru a preveni un eventual libertinaj sexual care „ameninta” in perioada pubertatii si a adolescentei.

Parintii care sunt, la randul lor, pudici au obiceiul sa interzica fara sa justifice sau sa denatureze sensul unor probleme, in incercarea de a se impune. Astfel, in loc sa ofere alternative, cultiva nesiguranta si scepticism. De aici decurge si dorinta neclintita a unor femei de a ramane virgine pana in ziua nuntii.

Anturajul

Daca se invarte in cercuri feminine care sustin celibatul, va fi cu siguranta influentata. Va vrea sa fie independenta din punct de vedere sentimental si nu va recunoaste nici fata de ea insasi ca isi doreste o relatie. Aici este vorba despre imaturitate afectiva, etapa care poate fi insa depasita.

Orgoliul

Exista femei care, pur si simplu, simt ca nu gasesc pe cineva indeajuns de bun pentru ele. De regula, orgoliul lor se hraneste din nesiguranta si din teama de a nu fi inselate sau dezamagite.

In cazul lor, nu virginitatea in sine este ceea ce conteaza cu adevarat, ci faptul ca nu pot controla spontaneitatea unei relatii romantice. Poate fi vorba si de o sensibilitate exacerbata, dezvoltata pe fondul unor experiente neplacute traite anterior.

Traume din trecut

Un abuz fizic poate deveni cel mai solid argument pentru a refuza sexul, indiferent de varsta. Aici vorbim deja despre sechele in plan psihic, fie ca este vorba despre un viol sau despre alt tip de agresiune.

In primul caz, desi femeia respectiva nu mai este propriu-zis virgina, ea considera ca i-a fost „furat” acest statut si nu numai ca poate simti nevoia sa ii fie in continuare recunoscut, dar poate dezvolta aversiune fata de sex.

Imaginea

Exista oameni care pur si simplu nu au ocazia sa faca sex si nu pentru ca nu ar avea unde sau cu ce, ci pentru ca nu gasesc pe nimeni interesat. Frumusetea fizica joaca un rol foarte important in jocul seductiei si implicit in plan sexual, astfel ca persoanele neatractive au mai putine sanse sa gaseasca un partener de cuplu.

Desi multi dintre noi aproba ideea ca frumusetea „interioara” este mult mai importanta decat cea fizica, statisticile confirma faptul ca imaginea este primul factor decisiv pentru dorinta de a cunoaste un potential partener.

Teama

Poate fi vorba despre teama de boli sexuale, de sarcina, de durere fizica etc. In spatele temerilor se pot afla argumente solide sau simple idei preconcepute, „imprumutate” din diverse contexte. Teama de sex apare si ca urmare a neincrederii in sine sau in partener, precum si pe fondul timiditatii, care poate fi curabila sau incurabila…

Ce poti face?

– Primul pas este sa afli care sunt motivele pentru care nu a avut relatii sexuale pana la varsta ei. In functie de raspunsuri, vei stabili cum sa actionezi. Daca va gasi intelegere si sinceritate in comunicarea cu tine, la un moment dat va accepta sa schimbe ceva in viata ei pe plan sexual. Poate ca inca nu a gasit barbatul potrivit care sa o sustina pentru a face acest pas.

– Invit-o in oras de mai multe ori si evita de fiecare data sa abordezi subiecte cu conotatie sexuala sau sa o coplesesti cu gesturi intime. O virgina intarziata se va gandi mereu la faptul ca scopul barbatilor este sa faca sex inainte de toate, asa ca orice tentativa a ta de a aborda subiecte delicate sau de a o ironiza pe tema virginitatii va fi tradusa de ea drept ofensatoare.

Desi, probabil, iti va fi greu, a te abtine de la sex atat din punct de vedere verbal cat si fizic, poate fi de multe ori solutia potrivita pentru a o determina sa renunte la pudoare. Daca nu se simte presata, sunt sanse sa abordeze ea insasi subiecte tabu…

– Fii empatic si subtil. Este important sa o asculti cand ti se destainuie si sa nu ii creezi disconfort in discutii. Adopta un ton pozitiv si, in masura in care aprobi ce spune, nu ezita sa ii sustii argumentele.

Evita sa fii explicit daca vine vorba despre sex si nu insista cu intrebari personale cand observi ca ea se codeste sa iti raspunda. Dialogul subtil este cel mai indicat tip de abordare.

– Vorbeste-i despre tine si ascult-o. Important este ca ea sa ajunga sa aiba incredere in tine, iar pentru asta trebuie sa te cunoasca mai bine. Vorbeste-i despre opiniile tale legate de anumite lucruri, inclusiv despre sex.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole