Parinte in timpurile de azi sau in 1958

Parinte in timpurile de azi sau in 1958

Imi place să citesc sfaturile din revistele pentru femei care au aparut cu o generatie in urma. Părinții nu aveau atâtea griji ca acum. După zicala “nu e nimic nou sub soare” multe sfaturi dintr-o revistă veche erau similare cu cele de azi, cu excepția rețetelor, modei, coafurii. Obezitatea copiilor era o preocupare majoră, 10% fiind supraponderali. În 2010 se preconizează că procentajul va fi de 50%, până când mâncarea va dispărea de tot și ne vom hrăni cu pilule. Ca și in 2008, în 1958 părinții erau sfătuiți să ferească copiii de aceleași dependințe. Spre deosebire de 2008, în 1958 copiii se jucau cu jucării cu arcuri destul de puternice să le taie un deget și adesea dormeau in cămașă de noapte cu sfori si funde care îi puteau sugruma.

În 1958, copiii care terminau școala nu știau gramatică si matematică, nu gândeau critic și nu erau pregătiți pentru viață. În 1958 scutecele din pânză erau legate cu ace  și chiloții cu gumă nu lipseau. Azi există o sumedenie de oferte, existând scutece care se pot arunca chiar la toaletă. În 1958 nu existau tratamente  sofisticate și copiii foarte bolnavi mureau. Astăzi astmul și alergiile au o frecvență foarte mare boli ce pot fi controlate. Copiii acum 50 de ani se temeau de bomba atomica, iar azi aceștia acumulează foarte multă violență de la TV si jocuri video.
Și atunci și acum părinții se îngrijorau în legătură cu copiii lor și cu lumea în care vor crește. Eu sper că atunci când copiii mei se vor îngrijora în legătură cu nepoții mei să nu mai existe atât de multe temeri.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole