Moby

Care este valoarea netă a lui Moby?

Moby este un cântăreț, compozitor, muzician, DJ și fotograf american, care are o avere netă de 25 de milioane de dolari. Moby a devenit un nume cunoscut o dată cu lansarea albumului său, „Play”, la sfârșitul anilor 90. „Play” este cel mai bine vândut album electronic de până acum, cu 10 de copii vânduți la nivel internațional. Până la data scrierii acestui articol, a lansat 15 albume de studio, un album live, zece albume compilații, peste 70 de single-uri și mai multe videoclipuri/remixuri. A vândut 20 de milioane de albume în lume și continuă să facă DJ în lume.

Tinereţe

Moby sa născut sub numele de Richard Melville Hall în 1965, în cartierul Harlem din Manhattan. Este singurul copil al secretarei medicale Elizabeth și al profesorului de chimie Frederick, care a murit într-un accident de mașină în timp ce conducea beat, când Moby avea doar doi ani. Moby a fost crescut de mama sa în San Francisco, California și apoi pentru scurt timp în Stratford, Connecticut. Dificultăți din punct de vedere economic, ei trebuiau ocazional să stea cu bunicii lui Moby în suburbia Darien din New York City.

Începuturile carierei

Începând muzica la vârsta de nouă ani, Moby a început să cânte chitară clasică în timp ce primea lecții de pian de la mama sa. Mai târziu, a studiat teoria muzicii, jazzul și percuția. În 1983, a devenit chitaristul trupei hardcore punk Vatican Commandos și a servit pentru scurt timp ca vocalist principal al trupei Flipper. După ce a absolvit Liceul Darien, Moby sa înscris la Universitatea din Connecticut ca specializare în filozofie. Acolo, a făcut discuții la postul de radio din campus, ceea ce a dus să lucreze ca DJ la barurile și cluburile locale. Devenind din ce în ce mai nefericit în Connecticut, Moby sa transferat la Universitatea de Stat din New York la Purchase. Cu toate acestea, a renunțat în 1984 pentru a urma o carieră muzicală cu normă întreagă.

Descoperiri muzicale

Împreună cu prietenul și-a apropiat Damian Loeb, Moby sa mutat în New York în 1989. Acolo, a susținut DJ seturi în cluburi și baruri și a cântat la chitară în trupa de rock alternativă Ultra Vivid Scene. În 1990, Moby a semnat un contract cu Instinct Records, o etichetă de dans independentă. După ce a lansat o serie de single-uri sub diferite pseudonime, Moby a lansat single-ul „Mobility” sub propriul nume. Ulterior, a avut un hit inovator cu un remix al piesei sale din 1991 „Go”, care ia adus o expunere la nivel național în Marea Britanie. Moby și-a lansat apoi albumul de debut omonim în 1992, iar următorul său, „Ambient”, în 1993. În ultimul an, a semnat un contract cu Elektra Records care a durat cinci ani.

Între 1992 și 1997, Moby a avut opt ​​​​hituri de top zece în topul Billboard Dance Club Songs, inclusiv „Feeling So Real”, „Move (You Make Me Feel So Good)” și „James Bond Theme (Moby Re-Version). ). ” Artistul a obținut un nou nivel de apreciere în 1995, când a lansat albumul laudat de critici „Everything is Wrong”. După aceasta, Moby a lansat o multitudine de single-uri de în sub pseudonime precum DJ Cake și Lopez. O schimbare stilistică majoră a venit odată cu albumul lui Moby din 1996, influențat de punk, „Animal Rights”, care a înstrăinat o mare parte din baza lui de fani.

„Joacă” și succes global

Moby a obținut cel mai mare succes comercial și de critică cu cel de-al cincilea album al său, „Play” din 1999. Cu fiecare dintre melodiile sale licențiate pentru filme, emisiuni de televiziune și reclame, albumul a devenit un hit global surpriză în 2000 și a rămas cel mai bine vândut album al lui Moby, cu 12 milioane de copii vândute. Printre single-urile pe care le-a generat a fost „South Side”, cu Gwen Stefani, care a devenit singura melodie a lui Moby care a apărut pe Billboard Hot 100 din SUA, numărul 14. După aceasta, Moby a înregistrat albume. într-o varietate de stiluri, inclusiv electronic, dance, rock. , și muzica downtempo. Albumul său din 2002, „18”, a ajuns pe primul loc în Marea Britanie și în alte 11 țări și pe locul patru în SUA. Cel de-al șaptelea album al lui Moby, „Hotel”, a produs single-urile de succes „Lift Me Up” și „Slipping Away”. În 2008,

Albumele ulterioare ale lui Moby l-au văzut explorand muzica ambientală, inclusiv „Wait for Me” și lansarea de aproape patru ore „Long Ambients 1: Calm. Dormi”. În 2016, Moby a format proiectul muzical Void Pacific Choir, care include șapte vocali invitați. Cu Corul, a lansat albumele „These Systems Are Failing” și „More Fast Songs About the Apocalypse”. Acestea au fost urmate de „Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt”, „Long Ambients 2”, „All Visible Objects”, „Live Ambients – Improvised Recordings Vol. 1” și „Reprise” din 2021, care conține aranjamente orchestra și acustice de cântecele sale interpretate de Orchestra de Artă din Budapesta.

Getty

Colaborări

De-a lungul carierei sale, Moby a avut o multitudine de colaborări cu alți artiști muzicali și a scris și a avut muzica prezentată în filme. El a colaborat cu Public Enemy, Bongos, Lou Reed, Kris Kristofferson, Michael Stipe, Slash, New Order și Mylene Farmer, printre mulți alții. În 2018, Moby a fost un artist invitat pe piesa „A$AP Forever”; a devenit a doua sa apariție în topul de single-uri Billboard Hot 100. Pe film, Moby a compus partitura pentru thriller-ul din 2007 „Southland Tales” și a avut muzică prezentată în orice, de la seria „Bourne” la drama romantică. „Charlie Countryman” și documentarul „Cathedrals of Culture”.

Viața personală și activism

Timp de 21 de ani, Moby a locuit în New York City. Ulterior, sa mutat la Hollywood Hills din Los Angeles, cumpărând castelul Wolf’s Lair pentru aproximativ 4 milioane de dolari. El a vândut castelul în 2014 și a redus dimensiunea la o casă mai mică în Los Feliz. Moby mai deține un apartament în cartierul Little Italy din Manhattan. El nu este cunoscut să se întâlnească foarte des.

Moby este un avocat pentru multe cauze, după ce a lucrat cu Humane Society, Farm Sanctuary și grupul progresist de advocacy pentru politici publice MoveOn. Pasionat în special de veganism și drepturile animalelor, el a deținut anterior restaurant vegane în Los Angeles și Manhattan.

Imobiliare

Moby a avut, fără îndoială, mai mult succes în domeniul imobiliar decât a avut în cariera sa muzicală. De-a lungul deceniilor, Moby a deținut și a răsturnat zeci de proprietăți. Cele mai notabile exemple includ un penthouse din New York, deasupra Central Park West, pentru a cumpăra 4,5 milioane de dolari în 2005 și la vândut în 2008 pentru 6,7 milioane de dolari. În 2009, a plătit 3,75 milioane de dolari pentru un penthouse în cartierul NoHo din Manhattan, pentru a avea grijă de vândut în 2012 pentru 5,8 milioane de dolari.

În martie 2010, a cheltuit 4 milioane de dolari pentru un luxos conac asemănător unui castel din LA, cunoscut sub numele de Bârlogul Lupului. Apoi a cheltuit 2 milioane de dolari pentru o varietate de renovări și modernizări. Casa are o pensiune care a fost proiectată de renumitul arhitect John Lautner. El a vândut această proprietate în 2014 pentru 12,4 milioane de dolari.

El deține mai multe case în cartierul Los Feliz din LA. Una dintre casele sale din Los Feliz, pe care a cumpărat-o cu 3,4 milioane de dolari în 2016, a fost vândută lui Leonardo DiCaprio în 2019 pentru puțin sub 5 milioane de dolari.

Articolul precedentPete Carroll
Articolul următorAbby Lee Miller

Related Articles

Ultimele articole