mituri despre sex

mituri despre sex.În cultura occidentală există numeroase mituri şi credinţe cu privire la sexualitate, care s‑au instalat în mintea multor persoane şi care generează temeri, dificultăţi şi obstacole în loc să contribuie la o viaţă sexuală bogată, sănătoasă şi plăcută. Dar, să vedem cum se prezintă aceste mituri şi ce vor ele să transmită.

       Este aproape imposibil sa cresti in societatea de astazi fara a achizitiona niste conceptii gresite sau mituri despre sex.. Comportamentul nostru sexual se învata, el nu este automat sau instinctiv. Instructia noastra cu privire la sexualitate începe de la o vârsta frageda, atât direct cât si indirect. Informatia poate veni de la prieteni, de la copii mai mari (care sunt la fel de ignoranti), din glume cu tenta sexuala, din reviste, din filme si de la comportamentul parintilor si al altor persoane.
*A face dragoste implica sex. Pentru majoritatea oamenilor cei doi termeni sunt sinonimi. De fapt, a face dragoste înseamna interactiunea fizica si emotionala cu cineva la care tii. Excitarea si sexul sunt simple optiuni ale acestui lucru. Acest mit este unul din cele mai importante cauze ale neîmplinirii sexuale si a trece peste el este important daca doresti o resuscitare a vietii tale sexuale si maximizarea potentialului tau sexual.

*Contactul fizic placut trebuie sa duca la sex. Barbatii au crescut cu ideea ca au acces doar la doua tipuri de contact fizic: agresiv (sportul si autoapararea) si sexual. Aceasta poate însemna ca a atinge o femeie duce neaparat la sex. Una din cele mai mari plângeri ale femeilor legate de barbati este ca devin afectuosi numai când vor sex.
       Femeile se pot simti folosite. Toti ne nastem cu o nevoie de a atinge alte persoane. Cât timp simpla atingere si sexul ramân strâns legate în mintea ta, risti sa ajungi la a face presiuni atât asupra partenerului, cât si asupra ta, ceea ce nu este bine.
*Capacitatea de a face dragoste vine de la sine. Aceasta conceptie gresita apartine în special barbatilor. Este adevarat ca sexul este o functie naturala a corpului omenesc, însa cei mai multi dintre noi învata sa fie senzuali. “A face dragoste este asemenea cântatului la vioara si necesita la fel de multa intuitie ca si practica.
*Barbatii sunt raspunzatori pentru ceea ce se întâmpla în timpul sexului. “Daca m-ar iubi cu adevarat, ar sti ce îmi place si de ce am nevoie în timpul sexului.” Barbatii si femeile sunt egali, atât în general, cât si din punct de vedere sexual si au aceleasi drepturi si responsabilitati sexuale. Nu exista nici un motiv pentru care barbatul sa se simta responsabil pentru tot ceea ce se întâmpla în timpul actului sexual. Responsabilitatea faptelor este împartita de parteneri.
Asa cum, din când în când, o femeie simte nevoia de a fi pasiva din punct de vedere sexual, la fel se întâmpla si la barbati. În timpul actului sexual fiecare partener este responsabil pentru propria excitare. Este propria ta responsabilitate sa te asiguri ca obtii stimularea pe care o doresti sau de care ai nevoie, unde o vrei si cât timp. Singura ta obligatie fata de partener este sa te straduiesti cât mai mult sa-i oferi ceea ce-si doreste.
*Casatoria asigura fericirea si împlinirea sexuala. Asta se poate întâmpla în povestile de adormit copiii pe care le auzeam când eram mici, însa, în realitate, casatoria este o problema grea cu presiuni, îngrijorari si conflicte. Într-o relatie buna sexul conjugal variaza în calitate de la neplacut pâna la extraordinar. Daca te astepti ca lucrurile sa devina automat perfecte sau macar bune, vei fi constant dezamagit si frustrat.
*Pe masura ce îmbatrânesti, îti pierzi interesul în sex si nu-l mai poti face. Nu esti niciodata prea batrân pentru a fi interesat de sex. În circumstante favorabile vârsta are un efect modic asupra libidoului. Deseori se da vina pe efectele înaintarii în vârsta, ceea ce nu este adevarat, desi este convenabil. Lucrul tragic este ca daca vei crede cu adevarat aceasta se va întâmpla, atât de mare este puterea mintii si a asteptarilor noastre.
*Prea mult sex te slabeste. Generatii de antrenori de atletism au avut o mare importanta în raspândirea acestui mit. Cu toate acestea, în general, este adevarat aproape opusul. Un apetit sexual sanatos, satisfacut în mod regulat, îti va genera si mai multa placere, dar si mai mult entuziasm în viata de zi cu zi.

Multiplu
Numai femeile pot avea orgasm multiplu.
Desi aproximativ 30% din femei au avut orgasm multiplu, numai 10% il au in mod regulat.
Contrar opiniei generale, unii barbati pot avea orgasm multiplu, fara sa-si piarda erectia.
Totusi asta e adevarat in special pentru barbatii tineri.

Inainte de…
Daca o scot inainte de orgasm nu va ramane insarcinata, chiar daca nu port prezervativ.
Nu numai ca exista o mare sansa sa ramana insarcinata, dar se poate transmite si o boala.
Chiar inainte de ejaculare, din penis iese sperma cu destui spermatozoizi cat sa o lase insarcinata.
Aceasta tehnica este ca ruleta ruseasca si cu totii stim care sunt sansele. Intotdeauna pune-ti un prezervativ.

Mai mare…
Masturbarea o sa-mi faca penisul mai mare
Desi este extraordinar sa fii intim cu tine insuti, sansele de a-ti creste penisul sunt nule. Imi pare rau baieti.

Preferinte
Femeile prefera barbatii cu penisul mare.
Asta in nici un caz nu este universal adevarat. Poate unele femei prefera barbatii cu penisul mare, dar majoritatea sunt multumite de un penis normal sau chiar mic.
Nu marimea baghetei magice conteaza, ci magia pe care poti s-o faci cu ea.

Oare ?
Nu exista punctul G.
Desi unii spun ca este doar mit, multe femei si barbati nu ar fi de acord. Punctul este localizat la aproximativ 5 cm in interiorul vaginului.

Sex oral
Femeilor nu le place sa faca sex oral.
Desi mai putine femei decat barbati prefera sa faca sex oral partenerului, multora le place.
Cum poti afla daca prietenei tale ii place ? Intreab-o, comunicarea este cea mai buna metoda.

Articolul precedentdictionar sexual litera a
Articolul următor3sud-est-Un vis frumos

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole