Misterioasele disparitii din Triunghiul Bermudelor

Misterioasele disparitii din Triunghiul Bermudelor

Cercetatorii au afirmat ca Triunghiul Bermudelor nu reprezinta nici un mister de vreme ce nave si avioane pier pe tot cuprinsul globului . Aceasta zona ocupa in catalogul mondial al misterelor nedezlegate un loc incredibil . In aceasta zona a Atlanticului se produc vartejuri de o intensitate deosebita . Disparitia ramasitelor unor nave si aeronave pierdute isi poate gasi esplicatia , in afara acestor vartejuri prin prezenta Golfstreamului – current rapid si tulbure care poate „sterge” in cateva ore urmele unui dezastru . Oceanograful american Maury spunea despre Golfstream : „Este un fluviu in ocean , cu malurile formate din ape reci , in care curg grabite apele sale calde si albastre .

 Nicaieri in lume nu exista un alt curent asa de maiestruos . El este mai rapid decat Amazonul si mai impetuos decat Mississippi.” Triunghiul Bermudelor a primit aceasta denumire in urma disparitiei a 6 avioane ale marinei militare cu echipaje cu tot la data de 1 decembrie 1946 .

Fizicianul german Folfgang Ludving a descoperit puternice unde magnetice aflandu-se la o altitudine de 400 m , la bordul unui avion-laborator . pentru a constata ce influente pot avea acestea asupra omului , a initiat o experienta de laborator asupra unui grup de femei si barbati , toti voluntari .

Cu ajutorul unui generator a emis unde a caror frecventa era egala cu cea inregistrata in atmosfera de inalta tensiune .  Rezultatul : 65% dintre subiecti acuzau ameteli , somnolenta . Supusi unor teste ce le solicitau atentia si reactiile promte , ei au observat o scadere marcanta a puterii de concentrare si o incetinire a reflexelor . Spatiul maritim al Triunghiului Bermudelor constituie o zona cu perturbatii , lucru demonstrat de masuratorile repetate pe care le-au efectuat in 1982 specialistii din expeditia vasului „Viteaz” . 

Cercetatorii au remarcat ca exista inca o zona misterioasa la SE de Japonia ( mai precis intre Iwo Jima si insulele Marcus ) . Aceasta zona este extrem de periculoasa pentru nave si avioane . Indiferent daca navele s-au pierdut din cauza vulcanilor submarini sau a valurilor seismice , zona denumita „Marea Diavolului” este mai sinistra decat Triunghiul Bermudelor . Anumite fenomene din Triunghiul Bermudelor se aseamana in mod izbitor cu cele din „Marea Diavolului” . 

Un studiu aprofundat asupra Triunghiului Bermudelor si a altor zone ciudate a fost elaborat de Ivan Sanderson si prezentat in articolul „Cele 12 cimitire ale diavolului raspandite in lume . Ivan Sanderson a elaborat o harta cu 12 regiuni ce se repeta la interval de 72° una de cealalta .raspandite in jurul globului . Celebritatea Triunghiului Bermudelor se datoreaza faptului ca este zona cea mai intens circulata dar si celelalte zone prezinta „anomalii” magnetice ale spatiului si „timpului” . Traim intr-o lume in care stiinta si paranormalul converg o lume in care ceea ce era candva magie sau visul unor magicieni a fost adopgtat de stiinta si de lumea stiintifiac . 
 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole