Mike Shinoda

Care este valoarea netă a lui Mike Shinoda?

Mike Shinoda este un muzician și producător de discuri și artist american, care are o netă de 65 de milioane de dolari. Mike Shinoda este cel mai bine cunoscut ca membru al trupei de rock alternativ Linkin Park. Până în prezent, trupa a vândut peste 70 de milioane de albume în lume. Mike a proiectat o mare parte din arta albumului trupei. Ei au fost, probabil, cel mai popular grup rock din anii 2000. De asemenea, a format un proiect secundar hip hop numit Fort Minor în 2004. În plus, Shinoda a co-fondat casa de discuri Machine Shop Records și-a lansat. albumul solo de debut, „Post Traumatic”, în 2018.

Tinerete si educatie

Mike Shinoda sa născut pe 11 februarie 1977 în Los Angeles, California și a crescut în Agoura Hills. El este de origine japoneză-americană din partea tatălui său și are un frate mai mic pe nume Jason. Când avea șase ani, Shinoda a fost încurajat de mama sa să ia lecții de pian clasic și, la vârsta de 13 ani, la început să graviteze spre blues, jazz și hip hop. A urmat liceul Agoura cu Rob Bourdon și Brad Delson; împreună, cei trei au format trupa Xero. După absolvire, Shinoda sa înscris la Art Center College of Design din Pasadena, unde a studiat ilustrația și designul grafic. A absolvit în 1998 cu o diplomă de licență în ilustrație și a obținut un loc de muncă ca designer grafic.

Linkin Park

Trupa rock Linkin Park a început ca Xero în 1996, formată de Shinoda împreună cu colegii săi Rob Bourdon și Brad Delson. În cele din urmă, au adăugat turntablistul Joe Hahn, vocalistul Mark Wakefield și basistul Dave Farrell. Primul album al grupului a fost o casetă demonstrativă cu patru piese numită „Xero”. Când trupa nu a reușit să obțină un contract de discuri, Wakefield și Farrell au plecat să urmeze alte eforturi muzicale, deși Farrell sa întors curând. Mai târziu, Xero la recrutat pe Chester Bennington și în cele din urmă a încheiat o înțelegere cu Warner Bros. Records. Acum sub numele de Linkin Park, trupa și-a lansat albumul de debut, „Hybrid Theory”, în 2000. Un succes major, albumul a ajuns pe locul doi în Billboard 200 și a lansat grupul la faimă internațională. Trei ani mai târziu, Linkin Park a lansat un album și mai de succes, „Meteora”. care a debutat pe primul loc în Billboard 200 și a dat naștere single-urilor de succes „Somewhere I Belong”, „Numb” și „Breaking the Habit”, printre altele. Albumele ulterioare includ „Minutes to Midnight”, „A Thousand Suns”, „Living Things”, „The Hunting Party” și „One More Light”. În plus, Linkin Park a înregistrat „Collision Course”, un album în colaborare cu rapperul Jay-Z.

Shinoda este parte integrantă a aspectelor tehnice ale înregistrărilor lui Linkin Park și a contribuit la aranjamentele lirice și instrumentale ale majorității melodiilor. De asemenea, a supravegheat primul album remix al grupului, „Reanimation” din 2002 și a colaborat cu diverse artiști la coperta albumului trupei. Shinoda este cunoscută pentru rap-ul pe multe dintre melodiile lui Linkin Park, inclusiv „Bleed it Out”, „Wretches and Kings” și „Waiting for the End”. La piesa „Good Goodbye”, Shinoda rapează alături de Pusha T și Stormzy.

Getty Images

Fort Minor

Dincolo de Linkin Park, Shinoda a format un proiect secundar în 2004 numit Fort Minor, care avea scopul de a-și etala fundalul hip hop. Grupul și-a lansat apoi primul album, „The Rising Tied”, în 2005; a prezentat contribuții de la artiști precum Common, John Legend, Lupe Fiasco și Holly Brook și a dat naștere single-ului de succes „Where’d You Go”. Zece ani mai târziu, după o lungă pauză, Fort Minor a revenit cu single-ul „Welcome”.

Cariera solo

După moartea colegului de trupă Chester Bennington, Shinoda a lansat EP-ul „Post Traumatic” în ianuarie 2018. Mai târziu, în cursul anului, a lansat piesele „Crossing a Line” și „Nothing Makes Sense Anymore”, care au fost prezentate la debutul său. album de studio, numit și „Post Traumatic”. Single-urile ulterioare au fost „About You”, „Running From My Shadow”, „Ghosts” și „Fine”. Mai târziu, în timpul începutului pandemiei de COVID-19 în martie 2020, Shinoda a început să distribuie muzica nouă prin streaming live din studioul său de acasă. El a continuat să lanseze această muzică pe cele trei albume de-a lungul anului: „Dropped Frames, Vol. 1”, „Dropped Frames, Vol. 2” și „Dropped Frames, Vol. 3”. În 2021, Shinoda a lansat single-ul „Happy Endings”,

Alte proiecte muzicale

De-a lungul carierei sale, Shinoda a colaborat cu mulți alți artiști ca producător muzical. El a lucrat cu X-Ecutioners, Lupe Fiasco și Styles of Beyond, printre altele. În 2001, a înființat casa de discuri Machine Shop Recordings împreună cu colegul de trupă Linkin Park, Brad Delson. Axată pe lansarea muzicii rock, hip hop și nu metal, casa de discuri a lansat artiști precum No Warning și Skylar Grey.

Cariera artistică

În calitate de artist, Shinoda a contribuit la arta albumului, marfa, designul web și producțiile de concerte ale Linkin Park. El a proiectat, de asemenea, coperta pentru „2000 Fold” de Styles of Beyond; „The Underground Tapes” de Saukrates; și „Frane’s Fantastic Boatride” de DJ Frane. Printre toate lucrările ale sale, a proiectat pantofi și păpuși. În 2006, Shinoda a înființat o bursă de facultate la alma mater din Art Center College of Design pentru a beneficia de studenții de design grafic și ilustrație. Câțiva ani mai târziu, a avut o expoziție publică de artă la Muzeul Național Japonez-American din Los Angeles, unde a expus nouă piese noi.

Viața personală și filantropia

În 2003, Shinoda sa căsătorie cu autoarea Anna Hillinger; împreună, au doi copii.

Pe partea filantropică a lucrurilor, Shinoda și Linkin Park au fondat organizația caritabilă Music for Relief în urma tragediei tsunami-ului din Oceanul Indian din 2004. Grupul oferă ajutor supraviețuitorilor dezastrelor naturale și oferă programe de mediu pentru a ajuta la prevenirea ca astfel de catastrofe să se repete. Music for Relief a strâns milioane de dolari pentru victimele unor dezastre precum uraganul Katrina, ciclonul Sidr, cutremurul din 2010 din Haiti și taifunul Haiyan.

Imobiliare

În octombrie 2019, Mike Shinoda a cheltuit 7,95 milioane de dolari pentru un conac nou construit în Encino, California.

În 2006, Mike a plătit 7,4 milioane de dolari pentru o casă într-o comunitate închisă 90210 sus, pe dealurile de deasupra Sherman Oaks, California. A cumpărat casa de la comediantul Tom Arnold. Tom a cumpărat casa de la Paula Abdul în 1998 pentru 2,3 ​​​​milioane de dolari. În februarie 2020, Mike a listat conacul pentru 9,5 milioane de dolari. La vândut în octombrie 2020 pentru 9 milioane de dolari producătorului hip-hop Ernest Dion Wilson, alias „NO ID”.

Related Articles

Ultimele articole