Jim Davis

Care este valoarea netă a lui Jim Davis?

Jim Davis este un caricaturist american care are o avere netă de 800 de milioane de dolari. Jim Davis este recunoscut pe scară largă pentru benzile desenate de succes internațional, „Garfield”. Garfield este în sindicat din 1978 și relatează treburile zilnice ale pisicii Garfield, stăpânul său, Jon Arbuckle, și câinele lui Jon, Odie. A produs serialul CBS „Garfield & Friends”, care a fost difuzat între 1988 și 1994, și a scris numeroase programe speciale de televiziune „Garfield”; a scris și produs și mai multe filme direct-to-video „Garfield”. Jim a mai lucrat la benzile desenate „US Acres”, „Gnorm Gnat”, „Tumbleweeds” și „Mr. Cap de Cartof”.

Tinereţe

Jim Davis sa născut James Robert Davis pe 28 iulie 1945, în Marion, Indiana. A crescut cu mama Anna, tatăl James și fratele Dave într-o fermă de vaci din Fairmount, Indiana. Davis a urmat cursurile liceului Fairmount, unde a fost editor de artă la ziarul școlii, „The Breeze”. Prima bandă desenată a lui Jim a fost prezentată în „The Breeze” și a desenat numeroase ilustrații pentru anuar în timpul ultimului an. După ce a absolvit liceul, sa înscris la Ball State University pentru a studia arta și afacerile și sa alăturat frăției Theta Xi.

Cariera timpurie

Davis a lucrat la o agenție de publicitate înainte de a crea „Garfield”, iar din 1969 până în 1978, a fost asistentul lui Tom Ryan, creatorul benzii desenate „Tumbleweeds”. În timp ce lucra pentru Ryan, Jim a creat benzile desenate „Gnorm Gnat” și a apărut în „The Pendleton Times” din 1973 până în 1975. Când a încercat să vândă „Gnorm Gnat” unui sindicat național de benzi desenate și i-a spus că „nimeni nu poate se leagă de bug-uri”, sa inspirat din popularitatea lui Snoopy din benzile desenate „Peanuts” și a decis să-și creeze propriul furator de scene cu blană.

Garfield

Davis a publicat banda desenată „Jon” (care mai târziu a devenit „Garfield”) „The Pendleton Times” din 1976 până în 1978, iar în iunie 1978, banda a devenit sindicalizată, apărând în 41 de ziare. Începând cu 2013, „Garfield” a fost difuzat în peste 2.500 de ziare și a stabilit un record mondial Guinness pentru cele mai multe benzi desenate sindicalizate. Jim a creat benzile desenate „US Acres” în anii 1980, iar din 2000 până în 2003, a scris o bandă desenată „Mr. Potato Head” împreună cu Brett Koth.

„Garfield” a fost adaptat în două lungi de acțiune live/animate pe computer, cu vocea lui Bill Murray în rolul lui Garfield. „Garfield: The Movie” (2004) a încasat 203,2 milioane de dolari la box office, iar „Garfield: A Tail of Two Kitties” (2006) a adus 143,3 milioane de dolari. Au existat mai multe programe speciale „Garfield”, inclusiv „Here Comes Garfield” (1982), „Garfield Goes Hollywood” (1987) și „Garfield Gets a Life” (1991) și trei filme direct-to-video, „ Garfield Gets Real” (2007), „Garfield’s Fun Fest” (2008) și „Garfield’s Pet Force” (2009). Serialul animat „Garfield and Friends” a fost difuzat între 1988 și 1994 pe CBS și a fost urmat de „The Garfield Show”, care a fost difuzat din 2009 până în 2012 pe Cartoon Network și 2015 până în 2016 pe Boomerang. În 2019, ViacomCBS a cumpărat compania lui Jim, Paws, Inc, cu planuri de a dezvolta un nou serial animat „Garfield” pentru Nickelodeon. Davis a spus despre înțelegere: „Sunt încântat că Garfield va fi pus în mâinile capabile ale oamenilor de la Nick. Ei știu să distreze și vor fi administratori grozavi pentru franciză. De asemenea, sunt încântat să continui să o fac. lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” desenată!” Ei știu să distreze și vor fi mari administratori ai francizei. De asemenea, sunt încântat să continui să fac lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” „Sunt încântat că Garfield va fi pus în mâinile capabile ale oamenilor de la Nick. Ei știu să distreze și vor fi administratori grozavi pentru franciză. De asemenea, sunt încântat să continui să o fac. lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” desenată!” Ei știu să distreze și vor fi mari administratori ai francizei. De asemenea, sunt încântat să continui să fac lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” „Sunt încântat că Garfield va fi pus în mâinile capabile ale oamenilor de la Nick. Ei știu să distreze și vor fi administratori grozavi pentru franciză. De asemenea, sunt încântat să continui să o fac. lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” desenată!” Ei știu să distreze și vor fi mari administratori ai francizei. De asemenea, sunt încântat să continui să fac lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” desenată!” Ei știu să distreze și vor fi mari administratori ai francizei. De asemenea, sunt încântat să continui să fac lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!” desenată!” Ei știu să distreze și vor fi mari administratori ai francizei. De asemenea, sunt încântat să continui să fac lucrul care mă scoate din pat în fiecare dimineață… bandă desenată!”

(Fotografia de Vince Bucci/Getty Images)

Viata personala

Jim sa căsătorit cu Carolyn Altekruse pe 26 iulie 1969 și au primit un fiu, James, înainte de a divorța. Davis este căsătoria cu a doua sa soție, Jill, din 16 iulie 2000, iar el este tatăl vitreg al celor doi copii ai ei dintr-o căsătorie anterioară. În 2016, Jim a fost angajat ca profesor adjunct la Ball State University pentru a preda atelierele „Drawing as a Cartoonist” și „The Sequential Narrative” și pentru o prezentare prelegerile „The History and Development of Garfield” și „The Business of Garfield” . Locuiește în Albany, Indiana, și produce „Garfield” în cadrul companiei sale Paws, Inc., pe care a lansat-o în 1981. Aproape 50 de administratori de licențe și artiști sunt angajați de companie. La sfârșitul lui 2019, Davis a decis să înceapă să organizeze licitații săptămânale pentru „Garfield” pictat manual. benzi desenate pe care le-a creat între 1978 și 2011 (în 2011, a început să deseneze digital benzi desenate cu o tabletă grafică). Benzile desenate fuseseră păstrate într-un seif climatizat, iar Jim a declarat: „Sunt atât de multe și a fost o sarcină atât de descurajantă să-mi dau seama ce să faci cu ele, astfel încât să poată fi acolo unde și oamenii se bucură. de ele. .” Davis este fondatorul Fundației Profesor Garfield, care sprijină alfabetizarea copiilor.

Premii și nominalizări

Davis a fost nominalizat la 10 Primetime Emmy, câștigând cel mai bun program animat pentru „Garfield in the Rough” (1985) și „Garfield in Disguise” (1986) și cel mai bun program animat (pentru programarea mai puțin de o oră) pentru „Babele și gloanțe ale lui Garfield”. ” (1989). A primit un premiu cu plăcuța de aur de la Academia Americană de Realizări în 1983 și un Sagamore of the Wabash din statul Indiana în 1988. Jim a fost onorat cu mai multe premii ale Societății Naționale a Caricaturiștilor: Premiul Elziului Segar pentru contribuții la desene animate ( 1985), Cea mai bună bandă (1986) și Premiul Reuben pentru excelență generală în desene animate (1989). În 1989 i sa acordat un Purtător de cuvânt Indiana Arbor Day de către Divizia Indiana de Resurse Naturale și Silvicultură și un Good Steward Award de la Fundația Națională pentru Ziua Arborului în 1990. Davis a primit Premiul Indiana pentru Jurnalism de la Departamentul de Jurnalism Ball State University în 1991, iar statul Indiana la numit Distinguished Hoosier în 1992. În 1995, a primit un premiu pentru proiectul de la Fundația Națională pentru Ziua Arborului, iar în 1997, a câștigat un premiu LVA Leadership de la Literacy Volunteers of America. În 2016, Jim a primit un premiu Inkpot la San Diego Comic-Con International. a primit un premiu pentru proiectul National Arbor Day Foundation, iar în 1997, a câștigat un LVA Leadership Award de la Literacy Volunteers of America. În 2016, Jim a primit un premiu Inkpot la San Diego Comic-Con International. a primit un premiu pentru proiectul National Arbor Day Foundation, iar în 1997, a câștigat un LVA Leadership Award de la Literacy Volunteers of America. În 2016, Jim a primit un premiu Inkpot la San Diego Comic-Con International.

Articolul precedent280 Mesaje De Noapte Buna
Articolul următorMike Shinoda

Related Articles

Ultimele articole