Max Martin

Care este valoarea netă a lui Max Martin?

Max Martin este un producător de muzică și compozitor suedez extrem de prolific, care are o avere netă de 400 de milioane de dolari. El este probabil cel mai faimos pentru că a produs zeci de cântece de succes pentru unele dintre cele mai populare trupe și artiști de astăzi, inclusiv The Backstreet Boys, *NSYNC, Kelly Clarkson, Katy Perry, Taylor Swift și multe altele.  El este personal responsabil pentru crearea mai multor single-uri de succes Billboard decât Michael Jackson și Madonna împreună!

În octombrie 2021, Max la egalat pe producătorul trupei Beatles, George Martin, pentru că a avut cele mai multe hituri pe primul loc în Statele Unite pentru un producător, cu 23.

Primul început de viață și începutul carierei

Karl Martin Sandberg, mai cunoscut profesional ca Max Martin, sa născut pe 26 februarie 1971, la Stockholm, Suedia. A crescut în Stenhamra, municipalitatea Ekero, și a fost student în programul public de educație muzicală din Suedia. El a creditat public programul de muzică publică din țara sa natală ca fiind „a mulțumi pentru tot”.

În adolescență, Martin sa implicat în diferite proiecte muzicale înainte de a se alătura trupei de glam-metal It’s Alive în 1985. El a fost cântărețul și solistul trupei, iar formația formației includ membrii Per Aldeheim, Kim Bjorkgren și John Rosth. În cele din urmă, Martin a abandonat de fapt liceul pentru a-și urmări visele de ao carieră muzicală cu trupa sa. It’s Alive a obținut un succes minor, participând la campionatele naționale de rock suedez în 1988 și câștigând un loc pentru scurt timp ca trupă internă la discotecă din Cipru. În 1991, au avut ocazia să înregistreze un demo cu Dave Constable de la Megarock Records și-au lansat albumul de debut omonim. În cele din urmă, au reușit să obțină un contract de discuri cu Cheiron Records, un afiliat BMG al producătorului Denniz PoP. Al doilea album al lor,

Paul A. Hebert/Getty Images

Carieră

În ciuda viselor originale ale lui Martin de a avea o carieră de succes ca artist, întâlnire cu producătorul Denniz PoP la ajutat să descopere un alt talent pe care îl avea: talentul de producție. Inițial a fost angajat de casa de discuri Cheiron Studios a lui Denniz Pop în 1993 și, după ce sa înțeles, la început rapid să producă melodii în colaborare cu PoP însuși. În această perioadă timpurie, Martin a început să lucreze la proiectele precum cel de-al doilea album al lui Ace of Base „The Bridge” (1995), melodia Rednex „Wish You Were Here” și albume ale unor artiști precum 3T, Army of Lovers și Leila K. După ce și-a descoperit pasiunea pentru producția muzicală, Martin și-a părăsit trupa It’s Alive în 1995, iar grupul sa desființat la scurt timp după aceea.

Cu Cheiron Studios, Martin a continuat să lucreze la proiecte precum albumul omonim al The Backstreet Boys în 1996, participând la producția de cântece precum „Quit Playing Games (with My Heart)”. Apoi a co-scris și co-produs hiturile „Show Me Love” și „Do You Know (What It Takes)” de Robyn, ambele ajungând în top 10 în Billboard Hot 100. După moartea lui Denniz PoP în 1998 , Martin a preluat funcția de director al Cheiron Studios. În 2000, Cheiron a fost închisă pentru că și-a pierdut „inima și sufletul” după moartea fondatorului Denniz PoP. Ulterior, în ianuarie 2001, Martin și Tom Talomaa s-au unit pentru a înființa sau nouă companie de producție numită Maratone.

(Fotografia de Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Martin a continuat să se bucure de o relație lungă și productivă cu The Backstreet Boys de când a lucrat la albumul lor de debut. De exemplu, el fie a scris, a co-scris și/sau a co-produs 7 din cele 12 melodii de pe al treilea album al lor, „Millennium” (1999); a co-scris hit lor „Shape of My Heart” (2000); și au colaborat cu ei la single-ul lor „In A World Like This” (2013), printre altele. Relația strânsă de lungă durată dintre grup și Martin a fost evidentă atunci când The Backstreet Boys au sărbătorit cea de-a 20-a aniversare a debutului lor. Martin a fost prezent când au fost introduși în Hollywood Hall of Fame și chiar a ținut un scurt discurs la ceremonie. El a continuat să producă și să scrie cântece pentru artiști precum Westlife, Britney Spears, Celine Dion, Kelly Clarkson, Marion Raven, The Veronicas, P!nk, Usher,

În ultimele două decenii, din 1998, Martin a devenit unul dintre cei mai puternici și de succes oameni din industria muzicală. Bilanțul său este literalmente fără precedent. El a scris sau co-scris peste 50 de hituri de top zece și 23 de cântece numărul 1 în Billboard Hot 100. A câștigat zeci de premii din industrie, inclusiv a fost numit compozitorul anului de la ASCAP de șapte ori în total (patru ani). într-un rând). Lucrarea sa a vândut un colectiv de 135 de milioane de single-uri în întreaga lume. Pe lângă propria muncă, Martin este de asemenea citat frecvent ca o figură influență în industria muzicală din cauza impactului pe care a avut-o asupra altor producători din domeniu. În special, producătorii Savan Kotecha, Dr. Luke și Shellback au fost identificați drept „discipoli” ai lui Martin.

Viata personala

Martin este căsătorită cu soția sa Jenny (născută Pettersson) din 2011. Au împreună o fiică, Doris.

Cântece populare scrise sau co-scrise de Max Martin

„It’s My Life” de Bon Jovi
„I’m Not a Girl, Not Yet A Woman” de Britney Spears
„Last Friday Night” de Katy Perry
„Teenage Dream” de Katy Perry
„Raise Your Glass” de P!nk
„We Are Never Ever Getting Back Together” de Taylor Swift
„22” de Taylor Swift

„Can’t Feel My Face” de The Weeknd

„Nu pot opri sentimentul!” de Justin Timberlake

Articolul precedentTravis Pastrana
Articolul următorShannon Tweed

Related Articles

Ultimele articole