Mariah Carey

Care este valoarea netă a lui Mariah Carey?

Mariah Carey este o cântăreață, compozitoare, producător de discuri, antreprenor și actriță americană. Mariah Carey are o netă de 320 de milioane de dolari. Mariah Carey dintre cei 15 cei mai bine vânduți artiști muzicali din istorie, vândund până în prezent peste 200 de milioane de albume în lume. Este a doua artistă feminină cel mai bine vândută din toate timpurile, după Madonna. Are mai multe cântece pe locul 1 decât orice altă scriitoare/producătoare din istoria topurilor americane. În momentul în care a scris acest articol, ea a câștigat cinci premii Grammy, 10 AMA și 15 premii Billboard Music Awards.

Fapte cheie

  • A vândut 200 de milioane de albume în întreaga lume
  • Este a doua artistă feminină cel mai bine vândută din toate timpurile
  • Are mai multe melodii pe locul 1 decât orice altă artistă
  • A fost plătit cu 50 de milioane de dolari pentru a produce un album pentru Virgin Records
  • A câștigat 18 milioane de dolari pentru a apărea într-un sezon din American Idol
  • Câștigă 600.000 USD în drepturi de autor „Tot ce vreau de Crăciun”.

Tinereţe

Mariah Carey sa născut pe 27 martie 1970 în Huntington, New York. Ea este de origine afro-americană, afro-venezuelană și irlandeză. Tatăl tatălui ei a adoptat numele de familie „Carey” la mutarea la New York, schimbându-l din Nunez. Mama ei a fost o singură dată cântăreață de operă și antrenoare vocală. Părinții s-au despărțit când Mariah avea trei ani.

Întotdeauna interesată de artă și muzică în special, Mariah a început să scrie poezii și cântece timpurii în timp ce era la Harborfields High School din Greenlawn, New York. A absolvit liceul în 1987. La Harborfields, Mariah sa împrietenit cu Gavin Christopher și Ben Margulies, cu care a început imediat să compună melodii complete, cu versuri și muzică. După absolvire, în timp ce locuiau în New York City, Mariah, Gavin și Ben au continuat să lucreze împreună pentru a crea un demo complet.

Demo-ul a ajuns în cele din urmă la cântăreața pop Brenda K. Starr. Brenda a continuat să transmită demonstrația prin oraș, în timp ce a adus-o pe Mariah la diverse gale din industrie. La o astfel de gală, casetativă a fost înmânată lui Tommy Mottola, șeful Columbia Records. A ascultat caseta în mașină în drum spre casă. După ce a auzit primele două melodii, a fost convins că Mariah Carey va deveni vedetă.

A fost nevoie de două săptămâni pentru a găsi, dar când a făcut-o, Tommy a semnat imediat Mariah cu un contract de discuri și a adunat o echipă pentru a-și planifica debutul comercial. În ochii lui Tommy, Mariah ar fi răspunsul Columbia la Whitney Houston de la Arista Records.

Succes

Albumul de debut omonim al lui Mariah a fost lansat pe 12 iunie 1990. Se pare că Columbia a cheltuit 1 milion de dolari pentru promovarea discului. Vânzările au fost lente la început, dar în cele din urmă albumul va fi certificat 9X platină doar în SUA, vânzându-se în peste 15 milioane de copii în lume. Albumul a ajuns pe primul loc în topurile Billboard și a adus un Grammy pentru Cel mai bun artist nou și cea mai bună interpretare vocală pop feminină.

Următorul album al lui Mariah, „Emotions” din 1991 a fost de asemenea un succes enorm, dar a fost al treilea album al ei, „Music Box” din 1993, care ia dus cariera la cote stratosferice. Music Box a petrecut 128 de săptămâni în topul Billboard și în cele din urmă a vândut 28 de milioane de copii în toată lumea. Este unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

Succesul ei nu a fost deloc de scurtă durată. Următorul ei album „Crăciun fericit” a fost, de asemenea, un monstru, vânzându-se în peste 15 milioane de copii în toată lumea. Următoarele trei albume ale ei s-ar vinde în 20 de milioane, 10 milioane și, respectiv, 8 milioane de copii în întreaga lume.

Redevențe „Tot ce vreau de Crăciun”.

Albumul de Crăciun al lui Mariah este probabil cel mai remarcabil pentru că conține piesa „All I Want for Christmas Is You”, care va deveni în cele din urmă unul dintre cele mai bine vândute și mai profitabile single-uri din toate timpurile, cu vânzări. globale de 16 milioane și în continuă creștere. Cântecul este prezentat în zeci de filme de Crăciun și are un succes masiv în preajma sărbătorilor de servicii și de streaming precum Spotify Pandora. Piesa, care se pare că a durat doar 15 minute pentru a fi scrisă, generează drepturi de autor estimate la 600.000 de dolari pe an pentru Mariah și producătorul Walter Afanasieff. Cântecul a generat până în prezent redevențe brute de peste 60 de milioane de dolari.

Contractul Virgin

În aprilie 2001, Mariah a părăsit casa de discuri Columbia Records și a semnat un contract de cinci albume cu Virgin Music, care a fost atunci un record de 100 de milioane de dolari. Este la fel cu 150 de milioane de dolari după ajustarea pentru inflație. A fost cel mai mare contract din istoria muzicii la aceea vreme.

Primul album al lui Mariah cu Virgin, „Glitter”, a fost lansat pe 18 august 2001. Albumul a fost de fapt o coloană sonoră a unui film cu același nume, care era un semi-autobiografic despre o versiune ficțională a lui Mariah. Atât albumul, cât și filmul, care, din păcate, a fost lansat pe 21 septembrie 2001 – la 10 zile după atacurile teroriste din 11 septembrie, au fost critice de critici și public. Filmul este celebru una dintre cele mai mari bombe de box-office din toate timpurile.

Chiar înainte de lansarea filmului, Mariah a trebuit să fie spitalizată pentru epuizare extremă. Se pare că ea a experimentat o cădere fizică și emoțională.

De-a lungul timpului, albumul sa vândut în 3 milioane de copii. Asta ar fi fost respectabil pentru orice alt artist. Din păcate, a fost un dezastru pentru noul contract de 100 de milioane de dolari al lui Mariah și Virgin.

Virgin era atât de disperată să se elibereze de Mariah, i-au plătit 28 de milioane de dolari pentru a încheia contractul mai devreme. Când totul a fost spus și făcut, Mariah a fost plătită cu aproape 50 de milioane de dolari pentru a produce singurul album pentru Virgin.

(Fotografia de Jamie McCarthy/Getty Images)

Întoarce-te la succes

După ce a fost abandonată de Virgin, Mariah a semnat un contract de 24 de milioane de dolari pe cinci albume cu Island Records. Albumele ei Island s-au vândut destul de bine, cel mai mare succes al ei fiind „The Emancipation of Mimi” din 2005, care să vândă în 10 milioane de copii în toată lumea.

Mariah a lansat un album sub Def Jam și apoi a fost semnat de Epic Records în 2015, nu rămâne și astăzi.

În 2012, ea a câștigat 18 milioane de dolari pentru a apărea într-un sezon din American Idol.

În 2015, ea a semnat un contract de 30 de milioane de dolari pentru a efectua o rezidență de doi ani în Las Vegas la Caesars Palace. lucru a ajutat-o ​​​​să devină una dintre femeile cu cele mai mari câștigători din muzică pentru acest an, cu venituri totale de 27 de milioane de dolari.

Viata personala

În 1993, Mariah sa căsătorit cu Tommy Motalla. Au divorțat în 1998. Ea a fost căsătorită cu actorul Nick Cannon din 2008 până în 2016. Au doi copii împreună, gemeni care s-au născut în aprilie 2011. Sa logodit pentru scurt timp cu miliardul australian James Packer în 2016 și sa întâlnit cu cântărețul Luis Migeul între 1998. și 2001.

Mariah Carey NU valorează peste 500 de milioane de dolari

În ciuda a ceea ce raportează multe site-uri (inclusiv, în momentul scrierii acestui articol, Wikipedia), Mariah Carey nu valorează 520 de milioane de dolari. De fapt, ca parte a procedurii de divorț din 2015, am aflat din propriile ei dosare legale, atunci când Mariah sa căsătorit în 2008, avea o netă de 150 de milioane de dolari. În 2008, Nick apreciază mai puțin de 500.000 de dolari. În plus, dosarele au arătat că Mariah a câștigat un total de 6,3 milioane de dolari în 2014, în timp ce Nick a câștigat 2,7 milioane de dolari. Ca parte a eventualului acord, care nu a fost dezvăluit, Nick a primit titlul de proprietate asupra unui Ferrari din 2012 și a fost obligat să plătească 5.000 de dolari pe luna unui trust pentru gemenii lor.

Dacă Mariah avea o valoare de 150 de milioane de dolari în 2008, pentru ca ea să aibă prezent 520 de milioane de dolari, câștigurile ei brute din deceniul următor ar trebui să fie mai mici de 1 miliard de dolari.

rezumat

Mariah Carey are o netă de 320 de milioane de dolari. Ea este a doua artistă feminină cel mai bine vândută din toate timpurile și una dintre cele 15 artiști cele mai bine vândute în general. Ea a câștigat sute de milioane de dolari de-a lungul carierei sale din contract de înregistrare și drepturi de autor. Ea a câștigat zeci de milioane de câștiguri suplimentare din diverse apariții în media, reședințe din Las Vegas și spectacole private.

Related Articles

Ultimele articole