Cheryl James AKA Sare

Care este valoarea netă a lui Cheryl Renee James (alias Salt)?

Cheryl Renee James, mai cunoscută sub numele de Salt, este un rapper și compozitor american care are o netă de 14 milioane de dolari. Cheryl James a ajuns la faimă ca membru al grupului de rapper feminin premiat Salt-N-Pepa.

Tinereţe

James sa născut pe 28 martie 1966 în New York City, New York. Tatăl ei a lucrat ca lucrător de tranzit, în timp ce mama ei a lucrat ca director de bancă. Ea a crescut în Brooklyn ca fiind copilul mijlociu a trei copii în total. A urmat liceul Grover Cleveland și a absolvit în 1983. Apoi sa înscris la Queensborough Community College cu intenția de a studia asistenta medicală. În timp ce a urmat școala, ea a lucrat și part-time la Sears.

Cariera rap

În timp ce era la facultate, James a devenit prieten bun cu Sandra Denton în 1985. Iubitul de atunci al lui James, Hurby Azor, le-a sugerat celor doi să înregistreze un rap pentru a ajuta cu un proiect în programul său de producție de discuri. Recunoscându-și potențialul de artiști, cei doi au decis apoi să formeze grupul Super Nature cu Azor ca manager. Au adăugato în grup pe Latoya Hanson, care acționează ca DJ-ul grupului. Ei au lansat single-ul „The Show Stoppa”, care a născut din proiectul original de clasă pe care l-au făcut cu Azor, în 1985, care a devenit un succes modest de R&B. Au fost semnati cu Next Plateau Entertainment și au adoptat numele de scenă Salt-N-Pepa, James luând rolul lui Salt. În decembrie 1986, au lansat albumul de debut, „Hot, Cool & Vicious”.

În 1987, Hanson a părăsit grupul și a fost înlocuit de Deidra Roper, alias Spinderella. Grupul sa redenumit și Salt-N-Pepa după un versuri din „The Show Stoppa”. Albumul lor a devenit din ce în ce mai popular, una dintre fețele B ale sale, „Push It”, devenind single de platină în Statele Unite. De asemenea, a primit nominalizări la premiile Grammy.

În 1988, au lansat al doilea album, „A Salt with a Deadly Pepa”. Albumul a prezentat câteva single-uri care s-au descurcat moderat în topuri, precum și „Twist and Shout”, care a devenit un hit major în Regatul Unit. Albumul a fost certificat de aur și sa vândut în peste 800.000 de copii în întreaga lume.

În 1990, grupul și-a lansat cel de-al treilea album, iar James și-a asumat unele sarcini de producător. Albumul a produs o serie de hituri, inclusiv „Expression”, care a fost produs de James. De asemenea, a prezentat „Let’s Talk About Sex”, „You Showed Me” și „I Don’t Know”. Trei ani mai târziu, în 1993, grupul a lansat al patrulea album, „Very Necessary”. Acest album conține o serie de single-uri care aveau să fie mai mari, inclusiv „Shoop” și „Whatta Man”. Albumul sa vândut în cele din urmă în șapte milioane de copii în întreaga lume și a fost de cinci ori platină în Statele Unite. Au fost în turneu cu acest album și James sa aventurat și în actorie. Ea a jucat împreună în filmul din 1993 „Who’s the Man?” ca unul dintre primele ei proiecte de actorie.

Jemal Contesa / Getty Images

În 1995, Salt-N-Pepa a intrat în istorie ca primul grup de rap feminin care a câștigat un Grammy, obținând premiul pentru cea mai bună interpretare rap dintr-un duo sau un grup.

În următorii doi ani, grupul sa despărțit legal de Azor și a semnat cu Red Ant Records. Ei și-au lansat următorul album, „Brand New” în 1997, deși nu sa vândut la fel de mult ca albumele lor anterioare din cauza falimentului Red Ant. În același timp, James a fost prezentat în piesa „Stomp” a artistului gospel Kirk Franklin și a grupului său God’s Property. Albumul pe care a apărut a piesa a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume din istoria muzicii gospel.

Salt-N-Pepa a lansat „The Best of Salt-N-Pepa în 2000. În anul următor, James a decis să părăsească grupul, declarând că sa săturat de industria muzicală. Salt-N-Pepa sa desființat oficial în 2002.

În noiembrie 2004, James a apărut în programul inaugural „Hip Hop Honors” la VH1. În anul următor, a cântat cu Salt-N-Pepa pentru spectacolul din 2005. Aceasta a fost prima performanță a grupului din 1999. Apoi au cântat la premiile BET Hip Hop din 2008, unde au interpretat „Shoop”, „Push It” și „Ce om”. Grupul la scurt timp după ce a decis să se reformeze în 2007. De asemenea, au semnat un contract cu VH1 pentru a avea propriul show, „The Salt-N-Pepa Show”, care a relaționat primul rând viețile lui James și Denton. . Ei au continuat să cânte la evenimente și în turnee în ultimul deceniu. De asemenea, James a continuat să cânte în lumea muzicii gospel și a fost prezentat în 2009 Generation Gospel Exclusive pe rețeaua 106 & Gospel.

În 2021, rețeaua Lifetime a lansat un biopic cu numele grupului în care James și Denton au lucrat ca producători executivi.

Viata personala

În primii ani ai Salt-N-Pepa, James sa întâlnit cu Hurby Azor, managerul. Au rămas până în 1989. În anii 1990, ea a început să se întâlnească cu Gavin Wray, iar cei doi s-au căsătorit în Ajunul Crăciunului în 2000. Au avut doi copii împreună, Corin și Chapele, înainte de a se căsători și apoi a divorțat în urma unei bătălii de divorț de patru ani.

Într-o călătorie în Etiopia cu Oakwood College, James a fost botezat în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în 2001.

Related Articles

Ultimele articole