Mai multe despre pinguini – pinguinii sunt cei mai fideli

Mai multe despre pinguini – pinguinii sunt cei mai fideli

Probabil stii deja ca pinguinii aupinguini-iubitori in general un singur partener toata viata. Dap, sunt monogami. In functie de specie procentajul fidelitatii lor variaza, insa pentru Adelie este de 99%. Este ca si cum doar 1% dintre oamenii de pe planeta asta ar insela. Iti dai seama ce crima abominabila ar fi infidelitatea!?

Stiai ca ei isi clocesc ouale cu randul, timp in care nu se hranesc? Daca femela intarzie hranindu-se, masculul produce lapte din esofag (lapte de urgenta) . E ca si cum barbatii ar face asta…Bine, aici nu pot invinovati decat natura!

Pinguinii parasesc marea doar pentru imperechere si atunci se aduna in colonii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul. Imagineaza-ti ca se aduna cateva mii. Uneori se si lupta pentru apararea coloniei lor.

Stiai pinguni-12ca pinguinul gentoo cauta o piatra, cea mai frumoasa piatra dupa mintea lui, pe care o lasa femelei la picioare!? Daca ea accepta darul lui, raman impreuna pentru toata viata. E ca si cum o cere in casatorie si ii pune un inel pe deget… Este clar ca nu s-au inspirat din ritualurile noastre…

Cand o pereche de pinguini Adelie se intalneste la cuib, partenerii isi fac curte, dansand inainte de imperechere. Ei stau fata in fata si tin capetele si gaturile in sus, lansand chemari tipatoare. Bat din aripi incet in sus si in jos**.pinguni-2

Puii mai mari stau in grupuri numite crese. Izbitoare asemanarea cu societatea noastra, nu? Doar ca par ceva mai sentimentali, mai responsabili, mai blanzi, mai romantici, mai afectuosi, mai buni. Stiu ca vorbesc despre niste pasari, insa tocmai asta e motivul pentru care trebuie sa te impresioneze.

Pe final, iti recomand un film care nu trebuie ratat: “Calea Imparatului”.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole