Mahendra Singh Dhoni

Valoarea netă a lui Mahendra Singh Dhoni: Mahendra Singh Dhoni este un fost jucător de cricket indian și actualul căpitan al echipei naționale de cricket a Indiei, care are o netă de 180 de milioane de dolari. În timpul carierei sale, Dhoni a devenit căpitanul echipei naționale indiene, conducând națiunea la o serie de victorii importante. Acestea au inclus ICC World Twenty20 din 2007, Cupa Asiei din 2010, Cupa Asiei din 2016, Cupa Mondială de Cricket ICC 2011 și Trofeul Campionilor ICC 2013. Numele său este adesea scurtat în „MS Dhoni”.

De-a lungul carierei sale de jucător, Dhoni a devenit, de asemenea, unul dintre cei mai mari marcatori de runde la One Day Internationals, strângând peste 10.000 de runde. El a fost, de asemenea, primul wicket-keeper care a efectuat 100 de ciocăniri în cricket ODI. Mai în prezent, Mahendra este considerat a fi unul dintre cei mai mari bătăiști și căpitani ai tuturor timpurilor.

După ce și-a făcut debutul în ODI în 2004, Mahendra a câștigat o serie de premii, printre care Jucătorul ICC ODI al anului, premiul Rajiv Gandhi Khel Ratna, Padma Shri și Padma Bhushan, ultimii doi fiind printre cei mai înalți civili din India. . onoruri. De asemenea, i sa acordat gradul onorific de locotenent-colonel în armata teritorială indiană în 2011. Dhoni a preluat inițial rolul de căpitan al ICC World Test XI în 2009, ispravă pe care o va repeta de 5 ori. În afara atribuțiilor sale internaționale, Dhoni a jucat pentru Chennai Super Kings, câștigând Indian Premier League în 2010, 2011 și 2018. În 2020, Dhoni și-a anunțat retragerea din cricket internațional.

Viața timpurie: Mahendra Singh Dhoni sa născut pe 7 iulie 1981 în Ranchi, Bihar (actualul Jharkhand), India. Crescut alături de doi frați în satul Lwali de către părinți care s-au mutat în Ranchi din Uttarkhand, Manenhdra a idolatrisit jucători de cricket precum Adam Gilchrist și Sachin Tendulkar.

Dhoni a studiat la o școală secundară numită DAV Jawahar Vidya Mandir, Shyamali. În anii săi de liceu, a excelat la o serie de sporturi, inclusiv badminton, fotbal și, bineînțeles, cricket. În această activitate, a lucrat și la o gară din Kharagpur.

Carieră: După ce a jucat cricket la nivel de amatori la sfârșitul anilor 90, Dhoni și-a făcut debutul în Trofeul Ranji pentru Bihar în sezonul 1999-2000, la vârsta de 18 ani. A impresionat în primele sale sale sezoane și în cele din urmă a început să joace pentru cricketul Jharkhand. echipă. După faptele sale din timpul sezonului 2003-2004, Mahendra a fost ales pentru echipa Indiei A, făcând turnee în Zimbabwe și Kenya. A urmat un alt șir solid de performanțe și, în cele din urmă, a fost selectat pentru echipa indiană ODI.

Inițial, Dhoni sa luptat în echipa indiană ODI, întâmpinând o concurență considerabilă din partea portarului consacrați precum Rahul Dravid, Parthiv Patel și Dinesh Karthik. Cu toate acestea, în cele din urmă și-a dovedit valoarea într-o serie din nou Pakistan, obținând 148 din doar 123 de livrări. Apoi, Dhoni sa impus ca unul dintre cei mai buni paznici ai Indiei.

În 2007, India a dezamăgit după ce a renunțat la Cupa Mondială cu înfrângeri în fața Bangladesh și Sri Lanka. În 2011, India a reușit să câștige Cupa Mondială de Cricket ICC cu mult ajutor din partea Dhoni. Deși India a ajuns în sferturile de finală la Cupa Mondială din 2015, ea nu a putut să-și apere titlul. În 2017, Dhoni a demisionat din funcția de căpitan al naționalei Indiei, deși a continuat să joace în echipă. În 2020, sa retras din cricket internațional.

(Fotografia de Ritam Banerjee/Getty Images)

Stil de joc: În timpul carierei sale, Dhoni și-a câștigat o reputație de lovitor puternic și unul dintre cei mai rapizi jucători între porți. El a fost, de asemenea, cunoscut pentru tehnica lui de lovitură cu elicopterul și abilitățile sale excepționale de a păstra wicket-ul.

Venturi de afaceri: Mahendra sa aventurat într-o serie de alte industrii de-a lungul anilor, în special în industria divertismentului. Are propria sa companie de producție numită MSD Entertainment. This company de producție are sediul în Mumbai. Dhoni Entertainment a colaborat cu Banijay Asia în 2019 pentru a produce o varietate de conținut, funcțional cu o serie de documentare despre Chennai Super Kings.

Dhoni deține și o serie de echipe sportive. Acestea includ Ranchi Rays, o echipă de hochei cu sediul în Ranchi și clubul de fotbal din Chennai, Chennaiyin FC, care joacă în Super League indiană.

În plus, Mahendra a lansat un brand de stil de viață numit SEVEN în 2016. El este deosebit de activ în deținerea și managementul ramurii de încălțăminte a companiei. În 2019, a investit în CARS24, o piață de mașini second hand. El a devenit și ambasadorul mărcii companiilor. A fost, de asemenea, ambasador al mărcii Indigo Paints, împreună cu 2018. A deținut odată o poziție înaltă în Air India, iar mai târziu a devenit vicepreședinte al India Cements Ltd.

Câștiguri: În 2013, câștigurile anuale ale lui Dhoni au fost raportate la 31,5 milioane de dolari, făcându-l unul cei mai bine plătiți sportivi dintre lume. Câștigurile sale au fost raportate la 31 de milioane de dolari în 2015. De-a lungul carierei sale, el și-a suplimentat veniturile cu o serie de susținere a sportivilor și este considerat a fi unul dintre cei mai vânduți de pe planetă. După un contract inițial de 1,5 dolari cu Chennai Super Kings, Dhoni a devenit cel mai scump jucător din India Premier League. Când Chennai Super Kings au fost suspendați pentru doi ani, Rising Pune Supergiant la cumpărat cu 1,9 milioane de dolari.

Imobiliare: În 2021, a fost raportat că MS Dhoni a cumpărat o casă nouă în cartierul Pimpri-Chinchwad din Pune. În această perioadă, soția lui Dhoni a împărtășit și imagini cu o a doua casă care să se construiască în Mumbai. În plus, vedeta de cricket are o altă fermă în Ranchi unde ține o serie de animale de companie, inclusiv cai.

Related Articles

Ultimele articole