Luther Campbell

Valoare netă Luther Campbell: Luther Campbell este un rapper și producător american care are o netă de 7 milioane de dolari. Valoarea netă a lui Campbell este rezultatul nu numai al carierei sale de rapper, ci și al activităților sale de afaceri ca promotor, antreprenor, proprietar de case de discuri și actor. Cunoscută și sub numele lui „Luke Skyywalker”, „Unchiul Luke” sau pur și simplu „Luke”, cariera rap a lui Luther a fost atât de succes, cât și controversate de-a lungul anilor. El este probabil cel mai cunoscut pentru că a stârnit controverse în anii 90 care au dus la o decizie a Curții Supreme cu privire la libertatea de exprimare.

Viața timpurie: Luther Roderick Campbell sa născut pe 22 decembrie 1960 în Miami, Florida. Luther a fost numit după Martin Luther King Jr. și a fost crescut alături de patru frați de părinți cu ascendență jamaicană și bahameană. Campbell a fost forțat de mama sa să-și părăsească casa în fiecare zi, de la 8:30 AM până la 4:30 PM, indiferent dacă nu avea loc de muncă.

Cariera: După ce și-a găsit de lucru la Spitalul Mt. Sinai ca bucătar, Campbell a început să promoveze diverse concerte în Miami. De-a lungul anilor 80, Luther a reușit să atragă la Miami o serie dintre cele mai populare grupuri de rap din America. În 1983, a început să învețe mai multe editări audio și producția muzicală după ce a urmat un curs de 8 săptămâni la un post de radio local.

Cariera lui Campbell a făcut un pas important înainte când a fost unul dintre primii oameni care au luat-o în mare 2 Live Crew – grupul din spatele hitului „Revelation”. Deși grupul era din California, a devenit destul de popular în cluburile de noapte din Miami. Luther Campbell și-a organizat performanța ulterioară la Miami și apoi a început să gestioneze direct grupul.

După ce Campbell a început să conducă 2 Live Crew, cariera sa muzicală a început serios. Grupul de rap sa mutat în Florida în 1986 și a înregistrat o serie de single-uri cu ajutorul lui Luther. Ambele părți au colaborat pentru a crea Luke Skyywalker Records, iar Luther sa alătura echipei 2 Live Crew sub numele de MC „Luke Skyywalker”. Pe măsură ce nouă sa casă de discuri a devenit mai de succes, Luther a dat echipei 2 Live Crew un contract oficial de discuri.

În 1986, grupul și-a lansat albumul de debut, „The 2 Live Crew is What We Are”. Albumul a devenit destul de popular, mai ales în scena muzicală locală. Albumul a obținut în cele din urmă certificarea de aur și ia propulsat pe toți membrii grupului la o faimă considerabilă. În 1988, 2 Live Crew a continuat cu un alt album, „Move Somethin’”. Albumul a obținut încă o dată certificarea de aur cu hituri precum „Do Wah Diddy Diddy” și, în cele din urmă, a ajuns în top 20 în topurile Hip Hop.

Acest nou album sa dovedit a fi subiectul unei controverse considerabile. Un polițist sub acoperire a cererii onat o copie a albumului în 1988, iar proprietarul magazinului de discuri a fost tras la răspundere pentru presupusa obscenitate a muzicii. Deși acuzațiile au fost în cele din urmă renunțate împotriva proprietarului magazinului de discuri, incidentul la determinat pe Luther să creeze sau versiunea curată a albumului.

2 Live Crew a continuat apoi cu un al treilea album în 1989, „As Nasty As They Wanna Be”. Până în acest moment, 2 Live Crew erau o prezență binecunoscută în toate Statele Unite, iar albumul a atins rapid statutul de dublă platină. Deși acesta a fost albumul lor cel mai de succes comercial de până acum, a devenit și cel mai controversat al lui 2 Live Crew. În 1990, Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Sud din Florida a stabilit că albumul era „obscen din punct de vedere legal”.

Deși această decizie a fost anulată de Circuitul Unsprezece, „As Nasty As They Wanna Be” are onoarea unui prim album din istorie care a câștigat calificarea legală de „obscen”. Inculpații (inclusiv Campbell) au fost achitați în partea lui Henry Louis Gate unei adrese a lui, Jr. Rămâne un caz monumental în contextul liber de exprimare în Unite.

În 1990, Campbell a continuat cu „Banned in the USA”, un album care a fost, în cea mai mare parte, un efort solo sub numele de MC Luke Sky (deși mai târziu a fost creditat ca un album 2 Live Crew). Datorită single-urilor precum „Do the Bart”, acest album a ajuns în top 20 în topuri. Albumul conține și melodia „F*** Martinez”, care era o referire la guverna de atunci Bob Martinez – un bărbat care să încurajeze polițiștii să aresteze proprietarii de magazine de discuri care vindeau muzică de la 2 Live Crew.

În 1991, 2 Live Crew a lansat „Sports Weekend: As Nasty as They Wanna Be, Pt. 2”. Acesta s-ar dovedi a fi ultimul album lansat de membrii originali ai 2 Live Crew. În 1992, Campbell a lansat „I Got S*** on My Mind”, care a fost primul său album solo oficial. În 1993, a continuat cu albumul „In the Nude”, iar în 1994 a lansat „Freak for Life”. Acest ultim efort sa dovedit a fi cel mai puțin succes album al său de până acum.

În 1995, casa de discuri a lui Campbell, Luke Records, Inc., a dat faliment. În 1996, a lansat un alt album solo numit „Uncle Luke”. Acest lucru sa dovedit a fi mai de succes, dar continuarea lui cu „Changin’ the Game” în 1997 a fost un eșec complet – cu excepția faptului că a avut un single de top în „Raise the Roof”.

În 1998, Campbell a apărut ca actor în filmul „Ride”. În 2001, și-a lansat al șaptelea album, „Somethin’ Nasty”. Lansarea sa finală a venit în 2006, cu „My Life & Freaky Times”. Tot în 2006, Luther a jucat un rol de actor vocal ca gazda unui post de radio în jocul video „Grand Theft Auto: Vice City Stories”.

Relații: Campbell a avut șapte copii din cinci relații separate. În 2008, sa căsătorie cu Kristin Thompson, absolventă de drept din Dallas, Texas. Ulterior, au primit pe lume cel de-al șaptelea copil al lui Luther.

Probleme juridice: În 2009, Campbell a fost arestat pentru că nu și-a plătit pensia pentru întreținerea copilului.

Imobiliare : reședința principală a lui Luther este o casă de 6.400 de metri pătrați pe malul lacului, în suburbiile din Miami. El a plătit 725.000 de dolari pentru casă în 2012. Valoarea actuală estimată este de 1,3 milioane de dolari.

Articolul precedentSabrina Carpenter
Articolul următorSteve Nash

Related Articles

Ultimele articole