Lloyd Blankfein

Valoare netă și salariu Lloyd Blankfein: Lloyd Blankfein este un director financiar american care are o netă de 1 miliard de dolari. Blankfein este probabil cel mai bine cunoscut pentru faptul că a acționat ca președinte senior al Goldman Sachs, o funcție pe care o deține din 2019. Înainte de aceasta, acționat ca președinte și director executiv din 2006 până în 2018. Lloyd a fost cu Goldman Sachs de mulți ani și a câștigat pentru prima dată proeminență în ierarhia corporativă după ce a devenit director de operațiuni (COO) în 2004.

După ce a absolvit Universitatea Harvard, Blankfe a intrat în cabinetul de drept privat pentru o scurtă durată de timp. În scurt timp, a început să lucreze în industria metalelor prețioase ca vânzător. Mică firmă pentru care să lucreze a fost în cele din următorul studiu de Goldman la începutul anilor 80, ceea ce a început legătura lui Lloyd cu compania. În anii ’90, Blankfein a condus divizia de valoare și mărfuri a lui Goldman. Acest lucru la ajutat să-și consolideze poziția ca forță de conducere în cadrul Goldman Sachs.

Domnia lui Lloyd nu a fost o ușoară, deoarece criza financiară din 2008 aproape imediat după ce a devenit CEO. Metodele sale de a face față acestei provocări l-au făcut o figură dezbinătoare în mass-media, comunitatea de afaceri și public. Deoarece multe alte bănci și firme de investiții au dat faliment în această activitate, Blankfein a subcut concurența și a stabilit Goldman Sachs ca a doua cea mai mare bancă de investiții din țară. Sa bazat pe rate ale dobânzilor scăzute istorice pentru a realiza această performanță. Lloyd Blankfein a fost numit unul dintre cei mai influenți oameni de pe planetă.

Viața timpurie: Lloyd Craig Blankfein sa născut pe 20 septembrie 1954 în Bronx, New York City. Crescut în Brooklyn de părinți din clasa muncitoare într-o familie de evrei, Blankfein a absolvit liceul la începutul anilor 70. Apoi a urmat la Harvard College și a obținut un AB în istorie. Lloyd a trecut la Harvard Law School și a primit o diplomă de doctorat la sfârșitul anilor 70. Imediat după absolvire, a lucrat la mai multe case de avocatură. Cu toate acestea, a gravitat rapid către industria mărfurilor și a lucrat ca vânzător de metale prețioase la Londra. This firmă a fost în cele din următorul următor de Goldman Sachs.

Carieră: Când această firmă de metale prețioase a fost utilizată de Goldman Sachs, Blankfein a început să lucreze pentru companie. În anii ’90, Lloyd a primit conducerea diviziei de monedă și mărfuri a companiilor, în mijlocul unei structuri de conducere în schimbare la Goldman. Henry Paulson a fost noul lider al companiei și la îndrumat pe Lloyd să devină succesorul său. În ciuda faptului că nu era directorul de cel mai înalt rang al companiilor, sa presupus că va prelua conducerea companiilor după ce Paulson a demisionat.

În 2004, Blankfein a devenit președinte și COO. Această funcție ar dura doar doi ani înainte de a fi promovat din nou la funcție de președinte și CEO. În perioada în care a fost COO, el a supravegheat boom-ul mărfurilor din anii 2000. Paulson a demisionat după ce a fost ales de George W. Bush pentru a servi ca secretar al Trezoreriei SUA.

Aproape imediat după ce Blankfein a devenit CEO, sa confruntat cu depășirea crizei financiare din 2007-2008. Deși Goldman Sachs a fost puternic implicat în practica creditelor ipotecare subprime care a dus la criză, Lloyd a reușit să supraviețuiască unei perioade în care Lehman Brothers și multe alte bănci de investiții de profil înalt se prăbușesc complet. Goldman a fost salvat de guvern, iar Blankfein a folosit dobânzi scăzute pentru a-și distruge concurența. Goldman Sachs a devenit ulterior a doua cea mai mare bancă de investiții din Statele Unite.

Unele controverse au apărut după ce Blankfein a depus mărturii în fața Comisiei de anchetă a crizei financiare în 2010. informați despre acest fapt. În cele din urmă, controversa sa dispărut – aproape în același mod în care a făcut-o pentru mulți bancheri de renume care au fost acuzați că au provocat criza financiară.

Salarii:Blankfein este unul dintre cei mai bine plătiți directori de pe Wall Street și câștigă în mod regulat peste 50 de milioane de dolari pe an numai în salariu și bonusuri. De asemenea, deține un număr semnificativ de acțiuni Goldman. Salariile sale masive sunt o sursă suplimentară de controversă în mass-media și în rândul publicului. În 2006, am plătit un salariu de bază de 600.000 de dolari, deși suma totală a înflorit la aproape 54,5 milioane de dolari cu bonusuri suplimentare. Acest lucru la făcut cel mai bine plătit director de pe Wall Street. Cu toate acestea, aceștia s-ar dovedi a fi anii lui cu cele mai mari câștiguri. După criză financiară, Lloyd a pledat personal pentru diferite standarde de compensare în industria financiară și a condus prin exemplu. Din 2014 înainte, salariul său net a fost de 23 de milioane de dolari pe an.

Activități politice: angajații Blankfein și Goldman Sachs au contribuit major pentru candidații democrați, precum Hillary Clinton și Barack Obama. Cu o contribuție de aproape un milion de dolari din partea angajaților Goldman Sachs și a Blankfein, compania lor a ajutat să strângă mai mulți bani decât orice altă entitate în timpul campaniei din 2008 pentru Obama.

Imobiliare: În 2012, a fost raportat că Lloyd a doritonat o proprietate în Bridgehampton. Proprietatea de 7,5 acri ia adus lui Blankfein înapoi 35,5 milioane de dolari. Casa în sine are 8.000 de metri pătrați de spațiu de locuit. În exterior, există o zonă și un teren de tenis.

În 2016, sa raportat că Lloyd și-a vândut în sfârșitul casei din Hamptons, după ce a listat-o ​​​​pentru prima dată în 2007 pentru 14 milioane de dolari. Mulțumit să aștepte aproape zece ani, Blankfein a reușit să vândă reședința pentru un preț final de vânzare de aproximativ 13 milioane de dolari. La un moment dat în 2015, casa a fost listată pentru o sumă de vârf de 17 milioane de dolari. Lloyd a doritonat inițial proprietatea în 1995, înainte de a încredința un arhitect binecunoscut să finalizeze conacul. Construcția a fost finalizată în 2001, iar reședința are dormitoare, o zonă încălzită și terenuri de tenis.

Articolul precedent24 de proverbe pline de invataturi
Articolul următorScott Stapp

Related Articles

Ultimele articole