Lil Baby

Care este valoarea netă a lui Lil Baby?

Lil Baby este un rapper american care are o netă de 5 milioane de dolari. Albumul său de studio de debut, „Harder Than Ever” din 2018, a fost certificat Platină și a ajuns pe locul 3 în topul „Billboard” 200. Următorul său, „My Turn” din 2020, a avut și mai mult succes, ajungând. în fruntea topurilor „Billboard” 200 și Top R&B/Hip-Hop Albums și devenind de trei ori platină. Lil Baby a lansat și mai multe mixtape-uri și a colaborat cu numeroase artiști, precum Gunna, Moneybagg Yo, Ralo, Lil Uzi Vert, Kodak Black, Gucci Main, Offset, Young Thug, Lil Yachty și Lil Durk. În 2020, a regizat videoclipul său muzical „On Me”, precum și videoclipuri muzicale Rylo Rodriguez pentru „Hear This” și „Walk” (care au prezentat Lil Baby și 42 Dugg). Single-urile de succes ale lui Lil Baby includ 6x platină „Yes Indeed”

Tinereţe

Lil Baby sa născut Dominique Armani Jones pe 3 decembrie 1994, în Atlanta, Georgia. Tatăl său a plecat când Lil Baby avea 2 ani, iar el a fost crescut de mama sa singură. A crescut cu două surori și a abandonat liceul Booker T. Washington în primul an. În 2012, Lil Baby a fost arestat cu mai multe acuzații, inclusiv posesie cu intenția de a vinde. Avocatul său a încercat să-l convingă să accepte un acord de pledoarie de doi ani, așa că Lil Baby a angajat un nou avocat care la băgat într-un program care l-ar ține doar un an. În timp ce lua parte la acest program, sa luptat cu un prizonier care a făcut remarci rasiale, iar Lil Baby a trebuit să execute contractul inițial de doi ani. În 2013, a fost acuzat de deținere de marijuana, iar în anul următor, a fost acuzat de deținere de marijuana cu intenție de vânzare.

Carieră

Lil Baby și-a lansat mixtape-ul de debut, „Perfect Timing”, în aprilie 2017 și a urmat cu „Harder Than Hard” în iulie, „2 The Hard Way” (cu Marlo) în octombrie și „Too Hard” în decembrie. „Too Hard” a fost de aur și a ajuns pe locul 80 în topul „Billboard” 200 și pe locul 33 în topul albumelor R&B/Hip-Hop. Mixtape-ul conținea single-ul „Freestyle”, care a fost certificat 2× Platină; videoclipul muzical „Freestyle” a fost vizionat de peste 400 de milioane de ori pe YouTube. Un alt single de la „Too Hard”, „All of a Sudden” (featuring Moneybagg Yo), a devenit platină și a ajuns pe locul 20 în topul Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay. Lil Baby a lansat albumul de studio „Harder Than Ever” pe 18 mai 2018 și conține single-ul de aur „Southside” și single-ul de 6x platină „Yes Indeed”. Apoi a lansat mixtape-urile „Drip Harder” (cu Gunna) în octombrie și „Street Gossip” în noiembrie. „Drip Harder” a devenit platină, iar „Street Gossip” a fost aur; ambele mixtape au ajuns în top 10 în topul „Billboard” 200, iar single-urile „Drip Harder”, „Drip Too Hard” (cu Gunna) și „Close Friends”, au fost de 9 ori platină și, respectiv, de 4 ori platină. Lil Baby a apărut pe „FishCenter Live” de la Adult Swim în septembrie 2018, iar în decembrie a acelui an, a apărut pe single-ul lui Yung Gravy „Alley Oop”. a fost platină, iar „Street Gossip” a fost aur; ambele mixtape au ajuns în top 10 în topul „Billboard” 200, iar single-urile „Drip Harder”, „Drip Too Hard” (cu Gunna) și „Close Friends”, au fost de 9 ori platină și, respectiv, de 4 ori platină. Lil Baby a apărut în „FishCenter Live” de la Adult Swim în septembrie 2018, iar în decembrie acelui an, a apărut pe single-ul lui Yung Gravy „Alley Oop”. a fost platină, iar „Street Gossip” a fost aur; ambele mixtape au ajuns în top 10 în topul „Billboard” 200, iar single-urile „Drip Harder”, „Drip Too Hard” (cu Gunna) și „Close Friends”, au ajuns de 9 ori platină și, respectiv, de 4 ori platină. Lil Baby a apărut în „FishCenter Live” de la Adult Swim în septembrie 2018, iar în decembrie acelui an, a apărut pe single-ul lui Yung Gravy „Alley Oop”.

Getty

În 2019, Lil Baby a apărut ca însuși în filmul MTV „How High 2” și a jucat la „Wild ‘N Out”. De asemenea, a lansat single-urile „Phone Down” (cu Stefflon Don), „Out the Mud” (cu Future), „Baby” (cu Quality Control și DaBaby), „Toast Up” (cu Ali Tomineek și Shad on the Beat) , și de 3x platină „Woah”. Al doilea său album de studio, „My Turn”, a fost lansat pe 28 februarie 2020 și conținea single-urile de platină „Sum 2 Prove”, „Emotionally Scarred” și „The Bigger Picture”. Douăsprezece melodii de pe album au ajuns în topul „Billboard” Hot 100. În iunie 2020, Lil Baby a lansat cântecul de protest „The Bigger Picture” în urma protestelor George Floyd. El a donat melodia’ Încasările lui Black Lives Matter, Asociația Națională a Jurnaliştilor Negri, Proiectul Bail și avocatul Breonnei Taylor. Piesa a ajuns pe locul 3 în topul „Billboard” Hot 100 și ia adus lui Lil Baby două nominalizări la Grammy. De asemenea, a interpretat piesa la Premiile Grammy 2021. În martie 2021, el a fost prezentat pe single-ul lui Drake „Wants and Needs”, care a atins apogeul pe locul 2 în topul „Billboard” Hot 100. În iunie 2021, a lansat albumul în colaborare „The Voice of the Heroes” cu Lil Durk și a ajuns pe locul 1 în topul „Billboard” 200. De asemenea, a interpretat piesa la Premiile Grammy 2021. În martie 2021, el a fost prezentat pe single- ul lui Drake „Wants and Needs”, care a atins apogeul pe locul 2 în topul „Billboard” Hot 100. În iunie 2021, a lansat albumul în colaborare „The Voice of the Heroes” cu Lil Durk și a ajuns pe locul 1 în topul „Billboard” 200. De asemenea, a interpretat piesa la Premiile Grammy 2021. În martie 2021,

Viata personala

Lil Baby și modelul/antreprenorul Jayda Cheaves l-au întâmpinat pe fiul Loyal pe 18 februarie 2019. Cuplul a început să se întâlnească în 2016, iar Cheaves a apărut în videoclipul său „Close Friends”. Lil Baby are și un fiu, Jason, dintr-o relație anterioară cu o femeie pe nume Ayesha. În mai 2021, rapperul sa alăturat familiile lui George Floyd la Casa Albă cu ocazia aniversării unui an de la uciderea lui Floyd. Ei s-au întâlnit cu președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris în legătură cu adoptarea Legii George Floyd privind justiția în poliție. În iulie 2021, Lil Baby a fost arestată pentru posesie de canabis la Paris. În dimineața următoare, a fost eliberat din arestul poliției și a fost obligat să plătească o amendă.

Premii și nominalizări

Lil Baby a fost nominalizată la trei premii Grammy, cea mai bună interpretare rap/sung pentru „Drip Too Hard” (2020) și cea mai bună interpretare rap și cea mai bună melodie rap pentru „The Bigger Picture” (2021). În 2020, a câștigat nominalizări la MTV Video Music Award pentru Song of Summer („We Paid”) și Video for Good („The Bigger Picture”) și a câștigat o nouă premii ASCAP Rhythm & Soul Music Awards în 2021, inclusiv compozitorul anului. În 2019, a câștigat un premiu BET pentru cel mai bun artist nou și a câștigat cel mai bun artist hip hop masculin în 2021. „The Bigger Picture” ia adus lui Lil Baby un premiu BET Hip Hop pentru Impact Track în 2020 și a câștigat un premiu muzical IHeartRadio. pentru Albumul Hip-Hop al Anului pentru „My Turn” în 2021. De asemenea,

Articolul precedentWissam Al Mana
Articolul următorLuis Miguel

Related Articles

Ultimele articole