Leonardo Del Vecchio

Care este valoarea netă a lui Leonardo Del Vecchio?

Leonardo Del Vecchio este un om de afaceri miliardar italian care are o netă de 33 de miliarde de dolari. Leonardo Del Vecchio este cel mai bine cunoscut ca fondator și președinte al Luxottica, cel mai mare producător și retailer de ochelari și rame din lume. Compania are peste 9.000 de magazine de vânzare cu amănuntul în lume, care angajează peste 77.000 de oameni. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Del Vecchio este al doilea cel mai bogat om din toată Italia și unul dintre cei 70 cei mai bogați din lume.

Primul început de viață și începutul carierei

Leonardo Del Vecchio sa născut pe 22 mai 1935 la Milano, Italia, într-o familie săracă din Barletta, sudul Italiei. Când avea doar cinci luni, tatăl său a murit. La vârsta de șapte ani, a fost trimis la un orfelinat pentru că mama lui văduvă nu a putut să-l întrețină pe el și pe cei patru frați ai săi. Del Vecchio și-a început cariera la vârsta de 14 ani, lucrând ca ucenic la un producător de scule și matrițe din Milano. Ulterior, a ales să-și folosească abilitățile de prelucrare a metalelor pentru a crea piese de ochelari. Del Vecchio a mers la Academia de Artă din Brera și a obținut o diplomă în gravură în 1958. În 1961, sa mutat în orașul Agordo din provincia Belluno, care este centrul industriei ochelarilor din Italia. Acolo, fondat compania Luxotti cu sprijin financiar de la doi timpurii.

Istoria Luxottica

Del Vecchio a început să vândă rame de ochelari sub numele Luxottica în 1967. După ce a obținut un succes semnificativ, a decis să se integreze pe verticală și a achiziționat compania de distribuție Scarrone în 1974. Mai târziu, la începutul anilor 80, Luxottica și -a înființat prima filială internațională, care era în Germania. Până la sfârșitul deceniului, sa extins și mai mult la nivel internațional și a încheiat între numeroasele sale acorduri de licență cu marca de designer. Ulterior, Luxottica a devenit publică la New York în 1990 și la Milano în 2000. Cu banii strânși de la lista de acțiuni, a selectat o serie de companie, inclusiv Vogue Eyewear, Persol, Ray-Ban și Sunglass Hut, Inc. continuat. pentru a-și spori prezența în retail prin aplicarea zonei OPSM, Pearle Vision și Cole National la începutul anilor 2000. O alegee majoră a avut loc în 2007, când Luxottica a cumpărat Oakley pentru 2,1 miliarde de dolari. Brandul a fost abandonat din magazinele companiilor după ce a contestat prețurile, făcându-l să fie preluat ostil de Luxottica.

O nouă structură organizatorică pentru Luxottica a fost anunțată în 2014, cu doi co-CEO care împart focalizarea între dezvoltarea pieței și funcțiile corporative. Aceasta a fost urmată de o schimbare rapidă, Andrea Guerra a fost înlocuită ca CEO de Enrico Cavatorta, care a demisionat apoi la 40 de zile după propria numire. Un al treilea CEO a fost pierdut în 2016, când Adil Mehboob-Khan a părăsit compania la un an după ce ia succedat lui Cavatorta. În 2017, Luxottica a convenit asupra unei fuziuni cu compania de oftalmologie din Franța Essilor International. Anul următor sa înființat noul holding EssilorLuxottica, care are o capitalizare de piață combinată de aproximativ 57 de miliarde de euro.

Getty

Luxottica Brands and Retail Locations

Luxottica oferă atât ochelari de soare, cât și rame de prescripție și este implicată atât în ​​​​producție, cât și în distribuție. Printre comerciale sale se numără Alain Mikli, Persol, Ray-Ban, Steroflex, Oliver Peoples și Costa Del Mar. În plus, creează ochelari sub licență pentru alegerea de designer precum Giorgio Armani, Chanel, Coach, Miu Miu, Prada, Ralph Lauren, Tory Burch și Versace. Luxottica deține peste 9.000 de locații de vânzare cu amănuntul în întreaga lume, în locuri precum Canada, China, Australia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit. Mărcile sale sunt vândute în magazine precum LensCrafters, Pearle Vision, OPSM, Spectacle Hut, Laubman & Pank și Econopticas. În plus, Luxottica deține EyeMed Vision Care, una dintre cele mai mari companii de beneficii pentru viziunea Statelor Unite.

Controverse de monopol

De-a lungul anilor, Luxottica a primit critici substanțiale pentru costul exorbitant al ochelarilor de marcă. Mai mult, portofoliul și-a extins, departamentul de vânzare, retail optice și grupuri de asigurări, a fost acuzată de consolidare corporativă brută și de operare a unui monopol asupra industriei. În urma fuziunii cu Essilor, compania a revendicat deținerea a aproape 30% din cota de piață globală. Luxottica a fost, de asemenea, critică pentru manipularea pieței, cum ar fi atunci când a renunțat la concurentul său Oakley de pe listă, apoi a preluat-o pe Oakley când acțiunile companiilor sale au scăzut.

Participații

Del Vecchio deține acționariatul majoritar al Luxottica cu o cotă de 61,9%. Celelalte acțiuni ale sale includ 28% din compania franceză de investiții imobiliare Covivio; 10% din banca italiană de investiții Mediobanca; și 3,17% din Assicurazioni Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia.

Viata personala

Del Vecchio are șase copii: trei de la prima soție, unul de la a doua și doi de la a treia. Copiii lui sunt Claudio, Marisa, Paola, Leonardo, Luca și Clemente. Claudio este, de asemenea, un om de afaceri și un deținut retailerul de îmbrăcăminte Brooks Brothers. Au fost create trusturi speciale pentru a proteja interesele financiare ale tuturor celor șase urmași.

Articolul precedentcât mai curând posibil Rocky
Articolul următorBrittney Griner

Related Articles

Ultimele articole