Legea Ciclurilor pe pamant – ziua si noaptea – trecerea anotimpurilor

Legea Ciclurilor pe pamant – ziua si noaptea – trecerea anotimpurilor

Lumea naturii exista intr-o matrice mai larga de cicluri,
cum ar fi ziua si noaptea, si trecerea anotimpurilor. Anotimpurile nu
se imping una pe alta; nici norii nu gonesc vantul de-a lungul cerului;
toate lucrurile se petrec la timpul lor; pentru toate este un timp de ridicare,
si un timp de coborare. Tot ceea ce se inalta coboara, si tot ceea ce coboara
se inalta din nou; acesta este principiul ciclurilor.


Diverse forme de energie vibreaza la diverse frecvente. La fel ca un riu, energia curge de la nivele inalte spre nivele mai scazute, trecand prin cicluri repetitive, expandandu-se si contractandu-se, la fel ca rasuflarea noastra.
Tot ce este in univers fiind o forma sau alta de energie, toate se incadreaza in domeniul Legii Ciclurilor: rasaritul si apusul, cresterea si scaderea din fazele lunii, ridicarea si coborarea mareelor, si anotimpurile anului, toate reflecta aceasta lege. Ea ne reaminteste ca este un timp pentru orice sub soare. Toate lucrurile au un timp favorabil si un timp mai putin favorabil, toate urca si toate coboara. Un gand sau o actiune initiata in timp ce aceasta energie care pulseaza este in crestere si accelerare se indreapta cu usurinta spre succes, in schimb un gand sau actiune initiata intr-un ciclu descendent are un impact redus.
Atunci cand un ciclu nu este favorabil asteptam pana cand incepe sa se ridice din nou. Este un timp pentru actiune si un timp pentru nemiscare, un timp pentru vorbire si un timp pentru tacere. Rar se poate simti o frustrare mai mare decat cea care apare atunci cand facem un lucru potrivit la timpul nepotrivit.
Aprecierea energiilor ciclurilor din viata noastra ne ajuta sa aplicam temporizarea optima in actiunile noastre si astfel sa creem „noroc” pentru noi. Este un timp de lucru si este un timp de odihna, un timp in care putem profita de un ciclu constructiv si un timp in care e bine sa ne retragem inauntru, sa invatam rabdarea, si sa asteptam pregatindu-ne pentru urmatorul val ascendent.
Fiecare dintre noi avem anumite ritmuri personale. Pe masura ce ne gasim ritmurile invatam sa folosim in avantajul nostru orice punct al ciclului in care ne-am afla; invatam sa ne miscam fluid, in armonie si in ritm cu Legea Ciclurilor.
Impulsurile care pun in miscare anumite cicluri pot fi explozive, unele cicluri pot sa porneasca, sa ajunga la maxim si sa coboare apoi rapid, ca un best-seller caruia i s-a facut multa publicitate. Ca o stea cazatoare el poate sa aiba o viata scurta dar dramatica, in timp ce alte carti sunt descoperite incet, popularizate pe cale orala, cresc in popularitate odata cu anii si apoi au un declin lin. Asemenea cicluri se aplica si sansei individuale, tarilor, religiilor, corporatiilor, celebritatilor, culturilor, ridicandu-se si decazand, decazand si ridicandu-se din nou, atunci cand fereastra sansei se deschide in final, si cand e timpul potrivit.
Urmatoarele exercitii pot ajuta la obtinerea alinierii cu Legea Ciclurilor prin experienta si aplicare directa.

Experienta ciclurilor

1. Observati cum iarna aduce sezonul rece al hibernarii; cum izvoarele cheama caldura renasterii primaverii; cum vara cheama coacerea si toamna recoltarea. In acest fel se continua ciclul schimbarii anotimpurilor.
2. Ati urmarit vreodata ciclurile complete, mari sau mici, din viata voastra?

-de ex. a avut popularitatea voastra cand erati la scoala perioade de succes si perioade de insucces?
-ati vazut poate cicluri legate de usurinta si dificultate in munca si activitatile din timpul anului?
-ati avut perioade cand totul parea sa mearga usor, si perioade cand simteati ca mergeti prin melasa?

3. Putem sa obtinem o anumita siguranta si intelegere a sincronizarii timpului atunci cand realizam faptul ca viata este un ciclu, si daca avem rabdarea sa asteptam suficient timp si sa ne pregatim, sansele vor reapare cu siguranta.

Aplicand Legea Ciclurilor
In marele ciclu al vietii noastre – primavara tineretii, vara anilor maturitatii, toamna anilor tarzii si iarna anilor din urma cand viata noastra se apropie de sfarsit, se misca de fapt multe alte cicluri. Fiecare an aduce o primavara a noilor inceputuri, o vara a coacerii, o toamna a recoltarii, si o iarna rece a asteptarii.
1. Observati perioadele iernii, primaverii, verii si toamnei in viata voastra.

-in timpurile de „iarna”, care ne cer sa induram cu rabdare si sa incetinim ceea ce facem, am folosit noi oare timpul pentru a invata si pentru a reflecta in liniste sau ne-am dorit oare sa vina mai repede primavara?
-cand a venit primavara, am folosit avantajul pe care ni l-a oferit ea, pentru a face insamantarea ?
-ne-am permis noi oare sa ne bucuram de relaxarea sezonului de vara ?
-am recoltat noi fructele muncii noastre in ciclurile toamnei, conservand, pastrand, si pregatindu-ne pentru revenirea iernii ?

2. Ganditi-va cum poate sa va ajute intelegerea voastra despre Legea Ciclurilor sa creati mai multa armonie, mai multa usurinta si fluiditate naturala in viata voastra.

Ciclul de noua ani

Puterea lumii lucreaza intotdeauna in cercuri, si toate incearca sa se rotunjeasca. Cerul e rotund, si am auzit ca si pamantul este ca o minge, si ca la fel sunt si stelele. Vantul, in puterea sa cea mai mare, se rasuceste; pasarile isi fac cuibul in cerc, pentru ca religia lor este la fel cu a noastra. Soarele si luna, ambele rotunde, vin si coboara si ele in cercuri. Chiar si anotimpurile formeaza un mare cerc in schimbarea lor, si se intorc intotdeauna la locul lor. Viata unei persoane este un cerc de la copilarie la copilarie, si la fel este peste tot unde puterea se misca.

Legea Ciclurilor ne reaminteste cum se intorc cercurile si spiralele inapoi la ele insele in matrice si ritmuri care se repeta la nesfarsit. Universul se dilata si se contracta in ritmul unei respiratii cosmice care dureaza bilioane de ani; in fiecare an, anotimpurile trec si se intorc, apele cad din ceruri ca sa se ridice iarasi, sa se condenseze si sa cada din nou. In toate vedem ritmuri si cicluri.
Intalnim deasemenea si cicluri mici, care pot trece neobservate ocupati fiind cu viata zilnica, energii care apar si dispar ca sa apara din nou, inaltandu-se si mai sus pe masura ce ne invatam lectiile de viata, ridicandu-ne catre destinele noastre.
Numerele primare de la 1 la 9 ne furnizeaza cheia catre un anumit tip de ciclu. Valoarea pe care o are observarea ritmurilor si matricelor din viata noastra este de asa natura incat daca putem sa ne sincronizam dorintele personale cu fortele si ritmurile mai mari, putem ajunge sa stapanim puterea temporalitatii, a sincronizarii. Plutim pe coama fiecarui val de energie atunci cand innotam prin curentul Curgerii Timpului, dezvoltand in noi un acordaj pe care ni-l facem cu lumea naturii.
Chiar daca retinem fiecare numarul nasterii noastre impreuna cu energiile si problemele asociate lui, pentru intreaga noastra viata, trecem in acelasi timp prin cicluri regulate si progresive care strabat fiecare dintre energiile primare exprimate prin numerele de la 1 la 9. Anul in care ne-am nascut este legat de scopul primar al vietii noastre; in anul urmator traim experienta energiei numarului care urmeaza, si asa mai departe pana cand ajungem la 9, dupa care incepem un nou ciclu. Fiecare an va aduce in viata noastra noi sanse si noi incercari.
Putem intelege astfel energia fiecarui an al ciclului raportat la aceeasi imagine a ritmului plantarii, cresterii, dezvoltarii, recoltarii si aratului, care este pregatirea pentru un nou ciclu. Aceasta metafora si imagine poate parea abstracta, insa numai pana cand reusim sa ne determinam propriul nostru ciclu, si sa ne dam seama cum ne poate el da informatie practica, folositoare, despre capacitatea noastra de calculare a timpului si sincronizarii in viata.
Plutind peste cicluri
A intelege aceste cicluri este un lucru care ne permite sa simtim o noua apreciere, rabdare si intelepciune fata de schimbarea sanselor si problemelor din situatia noastra curenta in viata. Daca va simtiti frustrati de lipsa de abundenta din viata voastra, stiind de ex. faptul ca sunteti inca abia in anul trei de ciclu poate fi o revelatie importanta. In loc sa asteptati o recolta imediata puteti mai bine sa va adaptati la energia anului, si sa profitati in mod optim de lectiile anului respectiv (care pentru numarul 3 sunt „expresivitate si sensibilitate”. )
Puteti acum sa va deschideti si sa faceti loc pentru comunicare sincera, sa exprimati ceea ce aveti nevoie si ceea ce simtiti, punand baza succesului atunci cand va veni timpul recoltarii. Trebuie sa ne folosim de fiecare an asa cum este el, si cladind ceea ce facem an de an vom putea sa ne asiguram o recolta cat se poate de bogata. Cei care plantam in primavara si cooperam cu altii, trecand peste indoieli si folosind optim fiecare an al ciclului, suntem si cei care isi asigura recolta cea mai bogata. Si apoi, cand vine timpul ca sa renuntam la lucrurile trecutului, putem cu adevarat sa ne pregatim pentru noul ciclu care urmeaza sa se desfasoare.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Articolul este pe o tema extrem de practică pentru cei ce au înţeles suflarea timpului. Sînt acela, care a observat ciclul de noua ani in propria soartă şi am o dorinţă de a mai studia şi comunica pe esenţa acestei teme. Aş colabora cu autorii articolului, fiindcă sînt om de ştiinţă şi cred ca această temă trebue dezvoltată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole