Juelz Santana

Care este valoarea netă a lui Juelz Santana?

Juelz Santana este un rapper și membru al grupului de hip hop de pe Coasta de Est, The Diplomats. Juelz Santana are o avere netă de 1 milion de dolari. În 2002, a câștigat recunoașterea populară pentru aparițiile sale pe single-urile colegului rapper Cam’ron „Oh Boy” și „Hey Ma”, ambele s-au clasat în primele cinci ale Billboard Hot 100. Albumele sale solo includ „From Me to U” și „What the Game’s Been Missing!”, ambele top zece hituri din Billboard 200.

Primul început de viață și începutul carierei

Juelz Santana sa născut ca LaRon Louis James pe 18 februarie 1982 în New York City, New York. Este de origine dominicană din partea tatălui său. Crescut în cartierul Harlem din Manhattan, James a început să rapeze când avea doar cinci ani. La 12 ani, a format duo-ul de rap Draftpick împreună cu prietenul său Malik. Băieții au continuat să concerteze prin oraș, inclusiv la Teatrul Apollo în Noaptea Amatorilor, unde au câștigat timp de două săptămâni consecutive. Nu după mult timp, James și Malik au semnat cu Priority Records. Ulterior, au lansat single-ul „Play Ruff”, cu Tracey Lee și Memphis Bleek.

Diplomații

În 1998, James a fost prezentat rapperului Cam’ron. Apoi a adoptat numele Juelz Santana și sa alăturat grupului de hip hop al lui Cam’ron, Diplomats, alături de Freekey Zekey și Jim Jones. Prima sa lucrare cu grupul a fost un remix din „What Means the World to You”. Apoi, Diplomații și-au făcut apariția pe albumul lui Cam’ron din 2000 „SDE”, care a ajuns pe locul doi în topul Top R&B/Hip-Hop Albums.

Grupul și-a lansat albumul de debut, „Diplomatic Immunity”, în 2003. Albumul a ajuns în fruntea topului albumelor R&B/Hip-Hop și a fost certificat Gold de către RIAA. A fost urmată de „Diplomatic Immunity 2” în 2004, care a inclus noi membri Diplomat 40 Cal., Hell Rell și JR Writer. În urma unei pauze cauzate de diferențe artistice, grupul a semnat cu Interscope Records, iar apoi cu E1 Music. În 2018, Diplomații au plecat într-un turneu național în SUA numit Dipset Forever și au lansat un nou album numit „Diplomatic Ties”.

Începutul carierei solo

Santana a câștigat recunoașterea populară ca artist solo în 2002, când a contribuit la albumul de studio al lui Cam’ron „Come Home with Me”. Pe album, Santana a apărut pe piesele „Welcome to New York City”, „Hey Ma” și „Oh Boy”. Ultimii doi au ajuns la Billboard Hot 100, în timp ce „Oh Boy” ia adus lui Cam’ron și Santana o nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rap dintr-un duo sau un grup.

În 2003, Santana a lansat un mixtape-ul „Final Destination” și a urmat-o cu lansarea albumului său de debut, „From Me to U”. Albumul a ajuns pe locul opt în Billboard 200 și pe locul trei în topul albumelor R&B/Hip-Hop; a lansat, de asemenea, single-ul „Dipset (Santana’s Town)”, care ia oferit lui Santana și Cam’ron sau altă nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rap dintr-un duo sau un grup.

Mai departe cariera solo

Santana a lansat piesa „Mic Check”, single-ul principal de pe viitorul său al doilea album, la sfârșitul anului 2004; a atins apogeul pe locul 35 pe Billboard Hot 100. În mai a anului următor, a lansat cel de-al doilea single al albumului, „There it Go (The Whistle Song)”, care a devenit cel mai înalt single al său până în prezent, când a urcat pe numărul său. șase în Hot 100 și numărul trei în topul de melodii Hot Rap. Ulterior, Santana a lansat single-urile „Oh Yes” și „Clockwork”. În iunie 2005, el a avut unul dintre cei mai mari succes ale sale când a apărut pe piesa lui Chris Brown „Run It!”, care a stat pe primul loc în Billboard Hot 100 timp de cinci săptămâni. Santana a scos apoi al doilea album, „What the Game’s Been Missing!”; a debutat pe locul nouă în Billboard 200,

(Fotografia de Neilson Barnard/Getty Images)

Santana a început să lucreze la treilea album, intitulat „Born to Lose, Built to Win”, în 2008. Cu toate acestea, în ciudată lansări mai multor single-uri, inclusiv „The Second Coming” și „Back to the Crib” , albumul nu a fost niciodată niciodată. eliberată. În acest timp, Santana a colaborat la albumul lui Lil Wayne „Tha Carter III”, care ia adus o nominalizare la Grammy pentru Albumul Anului în 2009. Mai târziu, în ianuarie 2013, Santana a lansat mixtape-ul „God Will’n” , primul său. munca solo în opt ani. De asemenea, a lansat single-urile „Bodies” și „Soft”, precum și videoclipuri muzicale pentru piese „Nobody Knows”, „Awesome” și „Everything is Good”.

Gang Craniu

Printre celelalte proiecte ale sale, Santana a format colectivul de hip hop Skull Gang în 2008. Grupul a lansat mixtape-ul „Takeover”, albumul colaborativ cu tematică de Crăciun „A Tribute to Bad Santa Starring Mike Epps” și auto-intitulat. Album de debut 2009.

Probleme juridice

La începutul anului 2011, studioul de înregistrări din Santana din Bergenfield, New Jersey a fost percheziționat în urma unei investigații de 10 luni de către Procuratură și Unitatea Gang din Bergen County. Unitatea a găsit la fața locului două pistoale încărcate, cuții de muniție și canabis. La scurt timp după aceasta, Santana a fost arestată cu multiple acuzații legate de deținerea de arme de foc fără permis și intenția de a distribui o substanță controlată la 1.000 de metri de o școală. Spre sfârșitul anului 2011, el a fost în continuare acuzat de comportament dezordonat și amenințări teroriste.

O altă confruntare cu legea a avut loc în martie 2018, când Santana a fost găsită purtând sau armă încărcată, precum și pastile de oxicodonă pe aeroportul internațional Newark Liberty. A fugit de la locul faptei și a fugit timp de trei zile înainte de a se transforma în autorități. În decembrie, Santana a fost condamnată la 27 de luni de închisoare și un an de eliberare supravegheată. În cele din urmă, a fost eliberat din închisoare devreme după ce a ispășit 17 luni.

Viata personala

Începând din 2009, Santana a fost într-o relație permanentă cu modelul hip hop Kimbella Vanderhee. Cei doi s-au căsătorit în 2019 și au împreună trei copii: Juelz, Bella și Santana.

Related Articles

Ultimele articole