Bonnie Raitt

Care este valoarea netă a lui Bonnie Raitt?

Bonnie Raitt este o cântăreață, compozitoare și chitaristă americană de blues, care are o avea netă de 12 milioane de dolari. Raitt a început să lanseze albume influențate de rădăcini în anii 1970, iar ea a continuat să lanseze 17 albume de studio, inclusiv 5x Platinum „Nick of Time” (1989), 7x Platinum „Luck of the Draw” (1991) și 2x platină „Dorul în inimile lor” (1994).

Bonnie este o chită renumită care a încorporat elemente de blues, rock, folk și country în propriul stil muzical și este cunoscută pentru single-uri precum „Something to Talk About”, „I Can’t Make You Love Me”. ”, „Love Sneakin’ Up On You” și „Not the Only One”. „Rolling Stone” la clasat pe Raitt pe locul 50 pe lista „100 cei mai mari cântăreți din toate timpurile” din 2008 și pe locul 89 pe lista „100 cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor” din 2015”, iar ea a fost inclusă. în Rock and Roll Hall of Fame în 2000.

Tinereţe

Bonnie Raitt sa născut Bonnie Lynn Raitt pe 8 noiembrie 1949, în Burbank, California. Bonnie este singura fiică a lui John Raitt (un actor) și a lui Marjorie Haydock (o pianistă) și a crescut alături de frații David și Steve. Părinții lui Raitt au divorțat în 1970, iar Marjorie sa căsătorie cu Dr. James Goddard de la Serviciul de Sănătate Publică din Statele Unite în 1976. John, care era cunoscut pentru că a jucat muzicale de pe Broadway precum „The Pijama Game” și „Carousel”, sa recăsătorit de două ori, mai întâi cu Rosamond Smith, apoi lui Rosemary Kraemer. Din păcate, Marjorie a murit în 2004, urmată de John în 2005 și Steve în 2009.

Părinții lui Bonnie și-au încurajat copiii să urmeze muzică, iar Raitt a învățat să cânte la pian în copilărie. Când avea 8 ani, a primit o chitară Stella de Crăciun și la început să participe la o tabară de vară, Camp Regis, în Munții Adirondack. Raitt a participat la Camp Regis până la vârsta de 15 ani, iar consilierii îi cereau adesea să cânte muzica pentru colegii de campare. Bonnie a urmat cursurile Poughkeepsie, Oakwood Friends School din New York, apoi sa înscris la Colegiul Radcliffe de la Universitatea Harvard, unde sa specializat în Studii Africane și Relații Sociale cu intenția de a „călător în Tanzania, unde președintele Julius Nyerere a creat un guvern bazat. pe democrație și socialism. ” Ca student la facultate, Raitt a cântat cu Revolutionary Music Collective și sa împrietenit cu promotorul de blues Dick Waterman.

Steve Jennings/Getty Images

Carieră

Bonnie și fratele ei David au cântat cu Fred McDowell din Mississippi la Festivalul de folk din 1970, iar ea a deschis pentru John Hammond la Gaslight Cafe din New York. Un reporter „Newsweek” a văzut-o pe Raitt cântând și a început să răspândească vestea despre ea, conducând cercetașii caselor de discuții să participe la spectacolele ei. Ea a semnat cu Warner Bros. și și-a lansat albumul de debut, „Bonnie Raitt”, în noiembrie 1971. Al doilea album al lui Bonnie, „Give It Up” din 1972, a fost certificat de aur, iar ea a urmat cu „Takin’ My Time” (1973). , „Streetlights” (1974) și „Home Plate” (1975). La sfârșitul anului 1975, ea a decorat coperta „Rolling Stone”, iar în 1977, a lansat albumul Gold „Sweet Forgiveness”, care conținea single-ul „Runaway”. Raitt a lansat apoi albumele „

În anii ’80, Bonnie a participat la videoclipul muzical anti-apartheid „Sun City”, precum și la Farm Aid și la Concertul pentru pace sovietic/american. Ea a interpretat piesa „Don’t It Make You Wanna Dance” în filmul „Urban Cowboy” din 1980 și a servit ca vocalist de fundal în specialul din 1987 „Roy Orbison and Friends, A Black and White Night”. După ce a fost abandonată de Warner Bros., Raitt a semnat cu Capitol Records, iar primul ei album cu casa de discuri, „Nick of Time” din 1989, a ocupat primul loc în topul „Billboard” 200 și sa clasat pe locul 229. în „500 Greatest” al revistei „Rolling Stone”. Albumele din toate timpurile” în 2003. Cel de-al 11-lea album al lui Bonnie, „Luck of the Draw” din 1991, a ajuns pe locul 2 în topul „Billboard” 200, iar single-urile „Something to Talk About”. ”,

Albumul live din 1995, „Road Tested”, a prezentat un duet cu Bryan Adams, „Rock Steady”, și a câștigat aur în SUA și Canada. Raitt a lansat albumele Gold „Fundamental” (1998) și „Silver Lining” (2002), urmate de „Souls Alike” în 2005. CD/DVD-ul live „Bonnie Raitt and Friends” a fost lansat în 2006, iar ea a interpretat un amestec. dintre melodiile „All by Myself” și „I’m in Love Again” cu Jon Cleary de pe albumul din 2007 „Goin’ Home: A Tribute to Fats Domino”. În 2012, Bonnie a lansat albumul „Slipstream”, care a ajuns pe locul 6 în topul „Billboard” 200, iar revista „American Songwriter” la descris drept „unul dintre cei mai buni din cariera ei de 40 de ani”. Cel de-al 17-lea album al lui Raitt, „Dig in Deep”, a fost lansat în 2016. iar în 2018, ea urma să plece în turneu cu James Taylor, dar a trebuit să anuleze prima etapă a turneului „din cauza unei situații medicale” care a necesitat o intervenție chirurgicală. În 2021, a fost anunțat că Bonnie va primi un premiu Grammy pentru întreaga viață la Premiile Grammy 2022, iar luna următoare, „Billboard” anunțat că Raitt va fi onorat cu premiul Icon la „Billboard” Women In Music din 2022. Premii .

Viata personala

Bonnie sa căsătorie cu actorul Michael O’Keefe pe 27 aprilie 1991 și au divorțat în 2000. Raitt a fost deschis în legătură cu luptele ei cu drogurile și alcoolul, iar în 2012, ea a spus revistei „Parade”, „Am crezut că trebuie. să trăiesc asta. stil de viață de petrecere pentru a fi autentic, dar, de fapt, dacă o ții prea mult timp, tot ce vei fi neglijent sau mort. Am împlinit recent 25 de ani de sobrietate. Am fost unul dintre cei norocoși. Văzând-o pe Whitney Houston a murit și Amy Winehouse — toată lumea a zâmbit la cântecul ei „Rehab”, dar pentru mine a fost sfâșietor să o aud cântând asta, pentru că părea că era pe o pantă alunecoasă.”

În 1979, Bonnie a devenit membru fondator al Musicians United for Safe Energy și a susținută Alliance for Survival, Abalone Alliance, Little Kids Rock, Reverb și No Nukes. Ea a finanțat pietre funerare de înlocuire pentru muzicienii Fred McDowell (unul dintre mentorii ei), Tommy Johnson, Memphis Minnie și Sam Chatmon, iar în 2008, a apărut pe un album caritabil Aid Still Required pentru a strânge bani pentru eforturile de ajutorare pentru Oceanul. Indian din 2004. tsunami. Raitt a primit un doctorat onorific în muzica de la Berklee College of Music din Boston în 1991.

Premii și nominalizări

Raitt a fost nominalizat la 26 de premii Grammy, câștigând 10 dintre ele. În 1990, a câștigat cea mai bună interpretare vocală rock, feminin, cea mai bună interpretare vocală pop, feminin și album al anului pentru „Nick of Time” și cea mai bună înregistrare de blues tradițional pentru „I’m In The Mood”, urmată de cea mai bună interpretare rock. de un duo sau grup cu voce pentru „Good Man, Good Woman”, Cea mai bună interpretare vocală rock, solo pentru „Luck Of The Draw” și Cea mai bună interpretare vocală pop, feminin pentru „Something To Talk About” în 1992, Cel mai bun album pop pentru „Longing In Their Hearts” în 1995, cea mai bună interpretare instrumentală rock pentru „SRV Shuffle” în 1997 și cel mai bun album american pentru „Slipstream” în 2013. Bonnie a împărtășit o nominalizare la CableACE Award pentru interpretare într-o muzică specială sau serial pentru „VH1”. Onoruri” cu Al Green și Mavis Staples în 1995. Ea a primit un Lifetime Achievement Award for Performance la Americana Music Honors and Awards 2012, iar patru ani mai târziu, a fost nominalizată pentru Artistul Anului. Raitt a primit, de asemenea, medalia de artă de la Harvard (1997) și premiul People’s Voice Award al Folk Alliance International Awards (2018), iar Muzeul Național de Chitare a onorat-o cu un premiu pentru viață în 2017. Bonnie a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2002. a fost nominalizată pentru Artistul Anului. Raitt a primit, de asemenea, medalia de artă de la Harvard (1997) și premiul People’s Voice Award al Folk Alliance International Awards (2018), iar Muzeul Național de Chitare a onorat-o cu un premiu pentru întreaga viață în 2017. Bonnie a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2002. a fost nominalizată pentru Artistul Anului. Raitt a primit, de asemenea, medalia de artă de la Harvard (1997) și premiul People’s Voice Award al Folk Alliance International Awards (2018), iar Muzeul Național de Chitare a onorat-o cu un premiu pentru întreaga viață în 2017. Bonnie a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2002.

Related Articles

Ultimele articole