Jeffrey Immelt

Valoarea netă și salariul lui Jeffrey Immelt: Jeffrey Immelt este un director de afaceri american care are o netă de 150 de milioane de dolari. El a ocupat funcția de CEO al GE din 2001 până în 2017. Prima sa zi la serviciul a fost 10 septembrie 2001, cu o zi înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie. La apogeul său cu GE, el a câștigat un salariu anual de 22 de milioane de dolari. În perioada petrecută la GE, Jeff a câștigat cel puțin 200 de milioane de dolari în compensație. Nu este clar dacă acest număr include aproximativ 85 de milioane de dolari în beneficii de pensie pe care le-a acumulat. În aceeași perioadă, GE a pierdut 150 de miliarde de dolari din valoarea capitalizării pieței.

Jeffrey Robert Immelt sa născut în Cincinnati, Ohio, pe 19 februarie 1956. Tatăl său a condus Divizia de motoare de aviație a General Electric. Jeff a absolvit Dartmouth College cu un AB în Matematică Aplicată și de la Harvard University Business School. În pauzele de vară de la școală a lucrat la o fabrică Ford din Cincinnati. De asemenea, a lucrat pentru scurt timp pentru Procter and Gamble între licență și licență.

Carieră în General Electric : Jeff a plecat să lucreze pentru GE în 1982, obținând o poziție în divizia de materiale plastice/aparate și asistență medicală a companiei. A fost numit ofițer GE în 1989 și sa alăturat consiliului de administrație al GE Capital în 1997. A condus divizia GE Healthcare din 1997 până la promovarea în funcția de CEO în 2001. A fost considerat alegerea aleasă de către fostul CEO Jack Welch pentru preluarea ce a demisionat.

A devenit directorul general al General Electric în 2001, cu o zi înainte de atacurile din 11 septembrie. Divizia de asigurări a GE a pierdut sute de milioane de dolari ca rezultat direct al atacurilor. În urma atacurilor au fost uciși și doi angajați.

Spre deosebire de predecesorul său, Welch, care sa concentrat pe creșterea organică, Immelt sa bazat foarte mult pe produse pentru a alimenta GE în perioada în care a fost CEO. Privind retrospectiv, multe dintre aceste lucruri ar părea neînpte. Unele dintre ele erau practic flop-uri foarte scumpe. Immelt a vândut, de asemenea, câteva divizii GE foarte profitabile pentru ceea ce, retrospectiv, pentru a fi sume reduse. Sub conducerea lui Jeff, GE și-a vândut afacerea cu materiale plastice, divizia de electrocasnice și rețeaua de televiziune NBC.

Conducerea sa din GE a fost criticată pe scară largă pentru a redus locurile de muncă americane și pentru că a plătit puțin sau deloc impozit pe venitul corporativ. De asemenea, a cheltuit numerar pentru răscumpărări de acțiuni la prețuri care s-ar dovedi în cele din urmă a fi exorbitante.

În perioada în care a fost CEO, prețul acțiunilor GE a scăzut cu 30%, ștergând 150 de miliarde de dolari din capitalizarea pieței companii.

Avioane private: Una dintre cele mai jenante acuzații făcute lobby împotriva lui Immelt implică utilizarea către acesta a aviatorilor corporativi ale GE. Potrivit unui articol WallStreetJournal din octombrie 2018, pentru o mare parte a mandatului său de 16 ani ca CEO, Jeff a avut un avion privat gol să-l urmeze oriunde a zburat cu avionul privat principal GE (compania deținea șase). Motivul presupus al jetului gol a fost în cazul în care să-și aibă principalul o problemă mecanică. Potrivit raportului WSJ, avioanele ar sta la distanță în aeroporturi pentru a nu atrage atenția, iar piloților/echipajului li sa spus să nu discute despre avioanele duble. Ca reacție la raport, GE a susținut că Immelt a folosit „avionul de urmărire” doar în ocazii limitate și a oprit practica în 2014. Cu toate acestea, WSJ a raportat apoi că Immelt a folosit avionul de urmărire cu câteva luni înainte de articolul lor, când doi GE. avioane au zburat de la Boston la Anchorage, Alaska. Un avion a mers în Coreea de Sud, apoi în China, în timp ce avionul de urmărire a rămas la Anchorage. Când Immelt a zburat înapoi la Anchorage pentru a alimenta, avionul de urmărire a urmat înapoi la Boston.

În afara GE : Immelt face parte din consiliul de administrație al Fundației non-profit Robin Hood, o organizație dedicată abordării problemelor legate de sărăcia din New York City. În 2008, a fost selectat pentru a fi inclus în lista celor mai influenți oameni din lume a revistei Time. În 2009, sa alăturat Consiliul consultativ al președintelui pentru redresarea economică, iar în 2011 a devenit președinte al Consiliului pentru locuri de muncă și competitivitate, un grup de consilieri economici externi de la Casa Albă, însărcinat cu stimularea pieței muncii din Statele Unite.

Articolul precedentBernard Hopkins
Articolul următorFabulos

Related Articles

Ultimele articole