Bernard Hopkins

Care este valoarea netă și salariul lui Bernard Hopkins?

Bernard Hopkins este un fost boxer profesionist american, cu o netă de 40 de milioane de dolari. Supranumit „Călăul”, Hopkins este considerat unul dintre cei mai mari luptători ai epocii moderne, care au câștigat 55 din cele 67 de lupte și dețin diferite titluri de campionat mondial în două clase de greutate. Bernard deține recordul pentru cel mai bătrân campion mondial de box la vârsta de 48 de ani. Astăzi, Hopkins este un partener minoritar al companiilor de promovare a boxului și MMA „Golden Boy Promotions”.

Tinereţe

Bernard Humphrey Hopkins Jr. sa născut pe 15 ianuarie 1965, în Philadelphia, Pennsylvania, din tatăl său, Bernard Hopkins Sr. și din mama sa, Sue Hopkins. Bernard a crescut în proiectul de locuințe Raymond Rosen, situat în zona cu cea mai mare crimă din Philadelphia. Până la vârsta de 11 ani, Hopkins a fost în furturi mărunte, iar în doi ani a jefuit oameni și a vizitat de trei ori la urgență cu răni de înjunghiere. Mai târziu sa alăturat unei bande, trecând la crime mai grave. În 1982, Bernard a intrat în închisoarea Graterford cu o pedeapsă de 18 ani, vinovat pentru noi infracțiuni.

În timp ce era în închisoare, cineva la ucis pe fratele mai mare al lui Hopkins. Hopkins a aflat că bărbatul care și-a ucis fratele va ispăși pedeapsa și în închisoarea Graterford. Bărbatul a ales în cele din urmă izolare în loc să se alăture populației generale. Hopkins a declarat mai târziu că este recunoscător, spunând că l-ar fi ucis pe ucigașul fratelui său, ceea ce a făcut ca acesta să nu iasă niciodată din închisoare.

Bernard a spus că a fost martor la lucrurile mai rele în închisoare decât le-a văzut vreodată pe străzi: „Am văzut băieți bătuți, violați și torturați” și, după văzut ce a unui bărbat ucis din cauza unui pachet de țigări, Bernard a decis să schimbe: „Sa rupt ceva în mine. Știam că trebuie să fiu responsabil pentru schimbarea propriei vieți.” Când avea 21 de ani, în închisoare la începutul unui program de box, iar Hopkins a descoperit că avea o pasiune pentru acest sport. În 1988, după ce a ispășit cinci ani, Bernard a fost eliberat din închisoare. Hopkins a convertit la islam, a renunțat la droguri, alcool și mâncare nedorită și nu mai întorc la închisoare.

Carieră

Hopkins și-a făcut debutul profesionist în box ca categoria grea ușoară pe 11 octombrie 1988, în Atlantic City, New Jersey, dar a pierdut în fața lui Clinton Mitchell. Hopkins a continuat să lupte, câștigând mai multe meciuri, dar a rămas în mare parte necunoscută ca boxer. Bernard sa chinuit să găsească meciuri semnificative până pe 22 mai 1993, când sa confruntat cu unul dintre cei mai buni sporturi, Roy Jones Jr., într-un meci pentru titlul vacant la categoria medie IBF. Lupta a durat 12 runde, Bernard pierzând cu 116-112 prin decizie unanimă; cu toate acestea, publicul îl vedea acum pe Hopkins ca pe un luptător serios.

Pe 29 aprilie 1995, Hopkins a câștigat titlul IBF la categoria mijlocie, învingându-l pe Segundo Mercado în runda a șaptea. Bernard a continuat să lupte, păstrându-și titlul de greutate mijlocie, iar pe 29 septembrie 2001, Hopkins a fost provocat de Felix Trinidad pentru titlul vacant la categoria medie WBA. Trinidad a fost favorizată pentru a câștiga meciul; cu toate acestea, în runda a 12-a, Hopkins a primit un pumn uriaș care ia câștigat lupta prin knockout tehnic. Hopkins și-a păstrat centurile IBF și WBC și a dezlegat titlul WBA. Acest lucru a realizat ia adus premiul Hopkins Fighter of the Year.

Bernard a rămas neînvins câțiva ani, iar în septembrie 2004, Bernard sa luptat cu Oscar De La Hoya pentru titlul WBO la categoria medie. Hopkins a câștigat lupta prin knockout în runda a nouă și a devenit primul boxer care a deținut toate cele patru campionate majore. Siria lui Bernard sa încheiat în 2005 când a pierdut în fața lui Jermain Taylor.

(Fotografia de John Lamparski/Getty Images)

În mai 2011, Hopkins la învins pe Jean Pascal pentru a-și asigura titlul WBC la categoria grea ușoară. Făcând acest lucru, a devenit cel mai bătrân campion mondial din istoria boxului. Bernard și-a bătut propriul record 22 de luni mai târziu, într-o luptă care ia adus titlul IBF la categoria grea ușoară la 48 de ani.

Hopkins a fost obsesiv dedicat condiționării fizice și stăpânirii meșteșugului său, ceea ce ia permis să concureze la o vârstă la care majoritatea boxerilor se pensiază. Bernard și-a agățat în sfârșitul mănușile în 2016, la vârsta de 52 de ani.

Bernard Hopkins deține recordurile pentru cel mai vechi campion mondial de box, cele mai multe apărări consecutive pentru titluri din divizia de greutate mijlocie și cel mai lung titlu la categoria medie la zece ani și trei luni.

Relații

Bernard sa căsătorit cu soția sa Jeanette în 1993. Cei doi sunt căsătoriți de atunci și au împreună o fiică, Latrice Hopkins.

Controversă

Bernard Hopkins este cunoscut pentru sinceritatea și poziția sa critică față de mediul rasial al oamenilor. În 2007, Hopkins la întâlnit pe viitorul oponent, galezul Joe Calzaghe, într-o sală media organizată pentru doi luptători diferiți. Bernard și Joe au început să se insulte unul pe celălalt, Hopkins strigând: „Nici măcar nu ești în liga mea! N-aș lăsa niciodată un băiat alb să mă bată. Nu m-aș putea întoarce la proiecte dacă aș lăsa un băiat alb să mă bată. ” Hopkins și-a explicat mai târziu comentariile, spunând că intenționează să creeze hype pentru lupta lui cu Calzaghe, mai degrabă decât să facă insulte rasiale. Joe Calzaghe a ajuns să-l învingă pe Bernard în aprilie 2008.

În 2011, Bernard Hopkins a pus la îndoială acreditările rasiale ale fundașului Minnesota Vikings Donovan McNabb într-un articol Philadelphia Daily News. Potrivit lui Hopkins, McNabb a avut o copilărie privilegiată în suburbia Chicago și, ca urmare, nu este suficient de negru sau destul de dur, în comparație cu el însuși, Michael Vick sau Terrell Owens. Hopkins a spus: „El are bronzat. Asta e tot. McNabb este tipul din casă, în timp ce toți cei ceilalți sunt pe teren. El este cel care a primit haina suplimentară. Porțiile suplimentare. El credea că este unul dintre noi.”

Articolul precedentTyson Beckford
Articolul următorJeffrey Immelt

Related Articles

Ultimele articole