James Harden

Care este valoarea netă, câștigurile din carieră și salariul lui James Harden?

James Harden este un jucător profesionist de baschet american care are o netă de 165 de milioane de dolari. Harden și-a făcut un număr după ce sa mutat de la Oklahoma City Thunder la Houston Rockets. El a fost transferat la Brooklyn Nets în ianuarie 2021. James a condus liga de trei ori este un câștigător MVP și este de opt ori NBA All-Star.

Astăzi, James este considerat unul dintre cei mai buni jucători din NBA și, de asemenea, este considerat cel mai bun garda din ligă. Înainte de a juca în NBA, Harden a jucat baschet la colegiu pentru Arizona Sun Devils. James a câștigat și o medalie olimpică de aur în 2012 la Jocurile Olimpice de vară cu echipa națională de baschet a Statelor Unite.

James este unul dintre cei mai bine plătiți jucători din NBA. Doar salariul său de bază anual depășește 44 de milioane de dolari. El câștigă mai multe milioane în fiecare an din aprobări.

Fapte cheie

  • A câștigat 227 de milioane de dolari în salariu în primul său deceniu în NBA
  • Câștigă 44 de milioane de dolari pe an astăzi
  • Este al treilea cel mai bine plătit jucător din NBA
  • A semnat un contract de 200 de milioane de dolari cu Nike în 2015
  • Câștigă 15 milioane de dolari pe an numai din Nike
  • Deține un conac de 10 milioane de dolari în Houston

Tinereţe

James Edward Harden Jr. sa născut pe 26 august 1989 în Los Angeles, California. Harden a fost crescut într-o gospodărie creștină și rămâne creștin până astăzi. Înainte de naștere, mama lui a avut o serie de avorturi spontane. Harden are o soră mai mare. Destul de curând, talentele de baschet ale lui James au devenit evidente. A strălucit ca un atlet de liceu și a fost numit McDonald’s All-American. De asemenea, a jucat pentru o echipă AAU care a câștigat campionatul Las Vegas Adidas Super 64 din 2006.

După ce a absolvit liceul, Harden a participat la Arizona State și a jucat pentru echipa lor de baschet. În această perioadă, James a început să primească o expunere considerabilă și chiar a apărut pe coperta revistei „Sports Illustrated”. După ce și-a încheiat sezonul al doilea, Harden sa declarat eligibil pentru draftul NBA 2009.

Cariera NBA

James și-a început cariera cu Oklahoma City Thunder. În timpul primului său sezon, a înregistrat o rata de succes foarte mare la trei puncte, în ciuda faptului că era un jucător tânăr. În cele din urmă, a câștigat premiul NBA Sixth Man of the Year, după sezonul 2011-2012. În acel sezon, ia ajutat pe Thunder să ajungă în finala NBA, deși au pierdut în fața Miami Heat. Harden i sa oferit apoi o prelungire profitabilă a contractului, dar a refuzat și a semnat în schimb cu Houston Rockets.

Houston a spus clar că l-au văzut pe Harden ca pe un „jucător de bază” și nu a jucat un rol de rezervă cum făcuse cu Thunder. Aproape imediat, i sa oferit sau prelungire a contractului. Credința lor în sa dovedit bine întemeiată, deoarece Harden a înregistrat unele dintre cele mai impresionante statistici din istorie în acest prim sezon cu echipa. În această perioadă, a câștigat pentru prima dată selecția echipamentului All-Star.

În următoarele câteva sezoane, James a fost în competiție strânsă pentru Premiul MVP – un premiu pe care l-ar câștiga în următorii ani în 2018. În această activitate, lui Harden i-a oferit o serie de prelungiri suplimentare de contract și a fost în mod clar o parte integrantă a Houstonului. Rachete. De asemenea, a condus liga de mai multe ori la punctaj.

(Fotografie de Elsa/Getty Images)

Salariu si Contracte

Inițial, Harden câștiga aproximativ 14,7 milioane de dolari pe an ca jucător NBA. Mai târziu, această sumă a crescut la aproximativ 40 de milioane de dolari, deoarece a devenit un jucător mai central pentru Rockets. În 2017, a fost dezvăluit că Harden a semnat un nou contract, făcându-l cel mai bogat jucător din istoria NBA. Prelungirea de patru ani cu Rockets a fost în valoare de 228 de milioane de dolari, plătindu-i lui James o medie de 47 de milioane de dolari pe an.

În al patrulea an de contract (2021), Harden ar fi câștigat mai mult de 530.000 de dolari pe joc. Până la sfârșitul contractului său, câștigurile sale totale din carieră (salariu și aprobări combinate) vor fi mai puțin de 560 de milioane de dolari. Între iunie 2016 și iunie 2017, James Harden a câștigat 47 de milioane de dolari din salariu și aprobări. Între iunie 2017 și iunie 2018, James Harden a câștigat 47 de milioane de dolari. Între iunie 2018 și iunie 2019, James a câștigat 45 de milioane de dolari din diversele sale eforturi.

În 2020, contractul lui Harden era aproape încheiat. Căutând să-l mențină în echipă, Houston ia oferit o prelungire de doi ani și 103 milioane de dolari. Harden a refuzat. Extinderea ar fi făcut din Harden primul jucător care a primit vreodată cel puțin 50 de milioane de dolari într-un sezon. Cu trei ani și 132,9 milioane de dolari au rămas la afacerea sa, Harden va câștiga în continuarea o mulțime de bani. Harden a refuzat probabil extinderea pentru a încuraja o schimbare către o altă echipă – și anume Brooklyn Nets. Acel comerț a avut loc în ianuarie 2021.

Susținerea mărcii

În 2015, James Harden a semnat un acord de 200 de milioane de dolari pentru a părăsi Nike pentru compania rivală de îmbrăcăminte sport Adidas. Contractul de 13 ani îi plătește lui James o medie de 15 milioane de dolari pe an, pe lângă salariul său de baschet, care acum este mai mare de 40 de milioane de dolari pe an. Harden este cunoscut și pentru că a apărut în reclamele State Farm Insurance.

Imobiliare

În 2015, Harden a cumpărat o casă în Houston pentru 2 milioane de dolari. Proprietatea ia aparținut inițial lui Cuttino Mobley, un alt jucător din NBA. Construită în 2002, cu influență de design mediteranean, reședința se află într-o comunitate închisă din cadrul Royal Oaks Country Club, lângă un teren de golf. Cu 7.100 de metri pătrați de spațiu de locuit și patru dormitoare, proprietatea este destul de luxoasă. Caracteristicile notabile includ o scară mare, un șemineu din piatră și o sală de teatru. Casa se află, de asemenea, pe un teren de jumătate de acru, care include o zonă infinită și un centru spa.

În 2019, Harden a făcut plăcere pe o proprietate mult mai extinsă. Se pare că a plătit 10 milioane de dolari pentru reședința, care se află pe 3,5 acri de teren în Rivercrest – un cartier bogat din suburbiile lui Houston. Cu o suprafață uriașă de 26.000 de metri pătrați, casa în sine are o sală de vinuri, un bar complet și o sală de fitness. Reședința are o construcție din oțel, de inspirație modernă.

Related Articles

Ultimele articole