Infidelitatea este cea mai dureroasa – poate renaste iubirea intr-un cuplu sau nu

Infidelitatea este cea mai dureroasa – poate renaste iubirea intr-un cuplu sau nu

Desi poate parea cel putin paradoxal, greselile intr-o relatie pot avea, uneori, si urmari benefice. Si nu o spunem doar noi, ci si un numar mare de psihologi si consilieri maritali, care au intalnit numeroase cazuri de „infidelitati salvatoare”.

Care este legatura intre infidelitate si bunul mers al relatiei? Teoretic nici una, insa practic se poate dovedi ca o relatie paralela (atentie insa – si pasagera!) poate fi solutia perfecta intr-un moment critic.

Explicatia este simpla: in urma unei „escapade”, infidelul realizeaza ca partenerul oficial este mult mai valoros decat aventura avuta si ca relatia este cea mai importanta. Altfel spus, aventurierul invata sa isi aprecieze mai mult partenerul de cuplu, la care se intoarce mult mai fericit ca inainte.

Pana aici, toate bune si frumoase. El/ea inseala, compara, iar iubitul/iubita ies invingatori. Ceea ce nu trebuie omis insa este factorul de implicatie sentimentala, posibilitatea ca cel inselat sa afle, riscul de  ruptura a relatiei, etc.

 Cu alte cuvinte, infidelitatea poate salva o relatie doar in anumite conditii, atunci cand sunt indeplinite o serie de conditii, pe care insa nimeni nu le poate anticipa. Asadar, daca planificati o astfel de aventura de dragul salvarii relatiei, este bine sa stiti ca aceasta decizie va poate afecta negativ, actionand ca o sabie cu doua taisuri.

Iar pentru solutionarea problemelor cuplului va stau la dispozitie multe alte metode mai putin riscante. In plus – atentie! – infidelitatea dauneaza grav increderii in propria persoana si in partener!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole