Camera ta din aceasta toamna – modificari in apartament

Camera ta din aceasta toamna – modificari in apartament

Apartamentul tau are nevoie de o schimbare sau doar de o curatenie majora? Vrei sa reamenajezi sufrageria sau dormitorul tau nu mai este de mult camera ta favorita?

Noi iti oferim un mic ajutor pentru infrumusetarea locuintei, indiferent ca vorbim de o garsoniera, un apartament sau chiar o vila.

Acorda asadar cateva ore locului numit „acasa” si fa, pentru tine, ceva mai mult decat simpla curatenie uzuala.

Pentru inceput, indeparteaza din casa tot mobilierul nefunctional. Ai in sufragerie un scaun cu piciorul rupt? Biroul tau sta sprijinit intr-o coada de matura, riscand prabusirea in fiecare minut? Renunta la acestea si la altele care incarca inutil camera – nu ai nevoie de doua mese in bucatarie, nu e asa?

Chiar daca te doare inima, intelege ca „less is more”, asadar, daca iti doresti un apartament primitor, renunta la surplusuri! Iar in aceeasi categorie intra si electrocasnicele, bibelourile, alte obiecte artizanale in exces, tablouri, etc. Schimba candelabrele cu aplice sau lustre cat mai geometrice – opteaza pentru simplitate si bun gust!

Decoratorii si designerii de interior recomanda ca trend „amenajarea la vedere”, un concept ce reprezinta renuntarea la dulapuri, dulapioare, sertare si comode in favoarea rafturilor, politelor sau a altor mobiliere care sa permita identificarea continutului. In acest sens, pastreaza la indemana tot ceea ce iti este util in mod constant, strictul mecesar, iar restul obiectelor abandoneaza-le linistita in balcon sau camara.

Tot la capitolul „descoperiri” – daca ai parchet, elimina covorul sau mocheta, si lasa parchetul gol, mai ales daca se afla in stare foarte buna. Camera va avea un aspect placut si tineresc! In schimb, daca ai gresie, acoper-o pe alocuri cu mici covorase, eventual dintr-un set.

 Hotaraste-te acum asupra unui stil. Daca iti place arta japoneza, de exemplu, poti folosi elemente de decor autohtone pentru una dintre camere. Ai insa grija sa nu adopti cate un stil pentru fiecare incapere, ci presara pe ici pe colo elemente care sa aminteasca de o zona sau un timp anume.

Incearca, indiferent de modul de aranjare, ca lumina solara sa patrunda in camera, mai ales in sufragerie. Aceasta trebuie sa ramana cea mai spatioasa si luminata camera, pregatita pentru intampinarea celor mai pretentiosi musafiri.

Modifica locul diverselor piese de mobilier, pentru un look nou al camerei. Fii atenta insa ca acestea sa nu acopere caloriferele, usile de la dulapuri sau sa incomodeze. Ca sa fii sigura, inarmeaza-te cu o rigla si masoara de  2 ori inainte de a muta  o data. Nu de alta, dar ar fi pacat sa alergi cu patul in brate prin tot dormitorul pentru ca, in final, sa il asezi tot unde era.

Acestea fiind rezolvate, o curatenie usoara este ultimul pas pentru ca locuinta sa arate ideal. Si sa se transforme cu adevarat intr-o „casa, dulce casa”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole