Ina Garten

Valoarea netă a Ina Garten : Ina Garten este o personalitate și autor de televiziune americană, care are o netă de 120 de milioane de dolari. Aceasta este o valoare netă combinată cu soțul ei de câteva decenii, bancă de investiții Jeffrey Garten. Este cunoscută cel mai bine ca gazda francizei Food Network Barefoot Contessa, câștigătoarea a premiului Emmy. Garten este, de asemenea, un fost analist al politicii nucleare la Casa Albă.

Viața timpurie: Ina Rosenberg sa născut pe 2 februarie 1948 în Brooklyn, New York. Crescută în Stamford, Connecticut, Ina a fost unul dintre cei doi copii născuți din chirurgul Charles H. Rosenberg și dieteticianul Florence. A fost încurajată devreme să exceleze la școală și a dat dovadă de o puternică aptitudine pentru știință, lucru pentru care spune că încă mai folosește în timp ce experimentează cu rețete. Și-a cunoscut viitorul soț, Jeffrey Garten, la doar 15 ani, într-o excursie pentru a-și vizita fratele la Dartmouth College. Ea plănuia să urmeze Universitatea Syracuse după absolvirea liceului, dar în schimb și-a amânat activitățile educaționale pentru a se căsători cu Jeffrey în 1968.

Cariera timpurie:Cuplul sa mutat curând la Fort Bragg, Carolina de Nord, unde Ina a început să se distragă în gătit și divertisment pentru a-și ocupa timpul în timp ce Jeffrey a servit un turneu militar de patru ani în timpul războiului din Vietnam. În acest timp, Ina și-a dobândit certificatul de pilot. După ce perioada militară a lui Jeffrey a trecut, cuplul a plecat într-o vacanță de patru luni de camping în Franța, ceea ce ia stârnit dragostea pentru bucătăria franceză, piețele în aer liber și standurile de produse. La întoarcerea în Statele Unite, s-au mutat la Washington DC în 1972, unde cina sa transformat într-o tradiție săptămânală. În acest timp, Garten a lucrat la Casa Albă în timp ce a obținut un MBA la Universitatea George Washington. Inițial angajat ca asistent guvernamental, ea a urcat pe scară până la poziția de analist bugetar, ceea ce a presupus redactarea bugetului energiei nucleare și a documentelor de politică pentru președinții Gerald Ford și Jimmy Carter. În acest timp, Garten a început să răstoarne casele pentru profit, iar vânzările le-au oferit mijloace pentru a face prima ei mare bine, Magazinul de specialitate Barefoot Contessa.

Barefoot Contessa Store: Când a dat peste un anunț în New York Times pentru un magazin alimentar special de vânzare în Hamptons, a decis să investigheze. Ea a condus cu soțul ei Jeffrey la Long Island pentru a vedea magazinul și să îndrăgostit de el. Garten nu avea experiență în domeniul alimentar, dar știa cumva că este exact ceea ce dorea să facă. Ea ia făcut proprietarului o ofertă, iar proprietarul a sunat a doua zi și a acceptat oferta lui Garten. Și-a părăsit slujba guvernamentală în 1978, iar cuplul sa mutat în New York după ce a cumpărat magazinul de 400 de metri pătrați.

Magazinul a fost numit de proprietarul său inițial în tribut pentru filmul din 1954 cu Ava Gardner. Garten și-a păstrat numele când a preluat conducerea și a menționat acest lucru se potrivește bine cu ideea de „un stil de viață elegant, dar pământesc”. În decurs de un an, Garten a mutat-o ​​​​pe Barefoot Contessa pe Main Street într-o proprietate mai mare, pe care a depășit-o rapid. S-au mutat din nou în 1985 în satul prosper din Long Island East Hampton. Magazinul sa extins de peste șapte ori dimensiunea inițială și sa specializată în delicatese locale, cum ar fi salată Cobb de homar și brânzeturi făcute local și produse cultivate local. Garten a făcut o mare parte din gătit, dar a angajat și bucătari și brutari locali pe măsură ce afacerea crește. Ea a strâns laude din partea precum clientelei celebrități Steven Speilberg și Lauren Bacall.

În 1996, ea a vândut magazinul celor doi angajați, Amy Forst și Parker Hodges, care au continuat tradițiile pe care le-a insuflat Garten. În 2004, magazinul sa închis definitiv din cauza eșecului negocierii contractului de închiriere.

Cărți de bucate și emisiune TV: Garten construise un birou deasupra magazinului Barefoot Contessa și încercase să scrie o carte de bucate. Cartea de bucate Barefoot Contessa sa dovedit a fi cel mai interesant lucru pe care a făcut-o vreodată profesional, iar răspunsul cititorilor a fost copleșitor. În 2001, a publicat a doua sa carte, Barefoot Contessa Parties.

În 2002, a fost lansat Barefoot Contessa Family Style și a fost abordată de Foot Network cu o ofertă de a găzdui propriul show de gătit. Ea a respins propunerea lor de mai multe ori atunci când compania de producție din Londra, responsabilă pentru Nigella Bites, a fost repartizată la înțelegere. Ea a fost de acord cu un sezon de 13 spectacole, iar „Barefoot Contessa” a avut premiera în 2002, cu aprecieri pozitive. Spectacolul a rulat de atunci. Adesea îl prezintă pe soțul ei și prietenii lor și uneori celebrități. Serialul are aproximativ un milion de spectatori pe episod și a postat unele dintre cele mai înalte evaluări ale Food Network. Spectacolul a fost nominalizat la premiile Daytime Emmy, iar Garten a câștigat primul ei Emmy în 2009 pentru cea mai bună gazdă culinară.

(Fotografia de Brad Barket/Getty Images)

În 2004, ea a publicat Barefoot in Paris, despre mâncarea ei simplă franțuzească preferată, iar cea de-a cincea carte de bucate Barefoot Contessa at Home, a fost publicată în 2006. În 2008, și-a lansat cea de-a șasea carte de bucate, Barefoot Contessa Back to Basics și-a început noua emisiune. același nume pe Food Network. În 2010, a publicat cea de-a șaptea carte, Cât de ușor asta? iar în 2012 a publicat cea de-a opta carte, Foolproof. Următoarea ei carte sa numit Make It Ahead. În 2013, ea și-a prezentat noua linie de mese Barefoot Contessa, care sunt disponibile în revista alimentare din toată țara. Cinele se bazează pe cele mai populare rețete de la Garten și fac posibil ca oamenii să pregătească o cină delicioasă în doar 10 minute. Ina Garten a lansat 11 cărți de bucate de succes de-a lungul carierei sale.

Alte întreprinderi: În 2006, Ina și-a lansat propria linie, Barefoot Contessa Pantry, împreună cu partenerul ei de afaceri Frank Newbold și împreună cu Stonewall Kitchen. Linia conține amestecuri de prăjituri ambalate, sosuri, conserve, marinate și multe altele. Mâncărurile comode se bazează pe rețetele ei populare de la zero. Singurul este relativ scump și se vinde numai prin vase de gătit de lux și magazine gastronomice, cum ar fi Crate & Barrel, Sur La Table și Fox & Obel Market Cafe.

Viața personală și imobiliare: soțul Inei, Jeffrey, a fost decanul Școlii de Management din Yale în perioada 1995-2005. El este văzut frecvent în emisiunea ei de gătit, asistând la sarcini sau gustând pregătite pe care le-a creat. Familia pentru împarte timpul între Manhattan, East Hampton și Paris. Ea a plătit 4,6 milioane de dolari pentru apartamentul lor din Upper East Side NYC în 2016. Casa ei din East Hampton, care se află pe un teren de aproape 40.000 de metri pătrați, valorează cel puțin 10 milioane de dolari.

Garten este democrat înregistrat și a contribuit la fondurile campaniei prezidențiale ale lui Bill Clinton, John Kerry, George HW Bush și Barack Obama. Ea a fost gazda celui de-al 16-lea beneficiu anual Hudson Peconic pentru Planned Parenthood. Garten face parte din Consiliul de revizuire a designului pentru East Hampton, un panou care urmărește să proiecteze cartierul istoric prin supravegherea autorizațiilor de construcție și aprobarea diferitelor elemente de arhitectură și design ale satului.

Articolul precedentSteve Vai
Articolul următorTD Jakes

Related Articles

Ultimele articole