Imprimare

Care era valoarea netă a lui Prince?

Prince a fost un cântăreț, compozitor, muzician și actor american care avea o avea netă de 200 – 300 de milioane de dolari la momentul morții sale, în aprilie 2016. proprietăți intelectuale precum drepturile de autor pentru muzica lui.

În timpul carierei sale, Prince a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume și a fost unul dintre cele mai de succes concerte ale timpului său. Stilul muzical al lui Prince a fost influențat de rock, R&B, soul, New Wave, electronică, disco, funk, folk, jazz, rap, blues, psychedelia și hip hop. Prince era renumit pentru că cânta la majoritatea, dacă nu la toate, instrumentele din înregistrările sale.

În mod tragic, Prince a murit în 2016, la vârsta de 56 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de droguri.

Valoarea proprietăţii

Prince a deținut cea mai mare parte a operei sale, inclusiv – cel mai important – drepturile sale de publicare, AKA drepturile de autor asupra melodiilor sale. Când Prince a murit, nu avea testament. Valoarea averii sale a trecut la șase membri adulți ai familiei (dintre care unul, un frate vitreg, a murit în 2019).

În anii de după moartea lui Prince, a existat o dezbatere furioasă asupra valorilor proprietății lui Prince. Administratorul proprietății, Comerica Bank & Trust, a prezentat o estimare de 82,3 milioane de dolari ca valoare totală a activelor lui Prince, care include proprietăți imobiliare, drepturi muzicale, nume și asemănare.

În ianuarie 2021, Internal Revenue Service a susținut că area lui Prince a fost drastic subevaluată și că valorează de fapt mai aproape de 163,2 milioane de dolari. IRS și-a notificat avea cu o notificare de delincvență în iunie 2020, solicitând o sumă suplimentară de 32,4 milioane USD în taxe federale care datează din anul fiscal 2016 plus o „penalizare legată de acuratețe” suplimentară de 6,4 milioane USD. Moșia lui Comerica și a lui Prince a cerut un proces pentru disputa.

În ianuarie 2022, IRS și un administrator al averii lui Prince au ajuns la un acord că avea lui Prince avea o valoare de 156,4 milioane de dolari.

Moșia urma să fie împărțită în mod egal între compania sa de muzică, Primay Wave, și trei dintre cei mai vechi moștenitori ai familiilor sale. Din păcate, doi dintre cei șase moștenitori ai săi frați au murit în perioada de șase ani dintre moartea lui Prince și acordul final cu IRS.

Activ

Din lupta dintre IRS și Comerica, nu sa dat o idee destul de clară despre activele exacte controlate de Prince la momentul morții sale și despre valorile lor disputate. Mai jos este o defalcare a celor mai importante active și a valorilor acestora:

  • NPG Publishing – entitate care deține drepturile de autor de compoziție. Comerica a fixat valoarea NPG la 21 de milioane de dolari. IRS a fixat valoarea la 37 de milioane de dolari.
  • „Writer’s Share” din catalogul de compoziții – Comerica a câștigat 11 milioane de dolari. IRS a fixat 22 de milioane de dolari.
  • NPG Records – casa de discuri a lui Prince. Comerica a fixat valoarea la 19,4 de dolari. IRS a fixat 46,5 milioane de dolari.
  • Paisley Park – 149 acri de teren în mare parte neamenajat în Chanhassen, Minnesota. Comerica a plătit 11 milioane de dolari. IRS a fixat 15 milioane de dolari.

(Fotografia de Kristian Dowling/Getty Images pentru Lotusflow3r.com)

Tinereţe

Prince sa născut prințul Rogers Nelson pe 7 iunie 1958 în Minneapolis, Minnesota. Mama lui Mattie Della a fost cântăreață de jazz, iar tatăl său, John Lewis Nelson, a fost pianist și compozitor. Părinții săi și toți bunicii lui provin din Louisiana. Sora lui Prince, Tyka, sa născut la doi ani după Prince. Încurajați de părinții săi, ambii frați au avut un interes puternic pentru muzică. Prince și-a scris prima melodie la pianul tatălui său când avea doar șapte ani. Părinții lui Prince au divorțat când el avea zece ani, iar de atunci a avut o relație ruptă cu părinții săi și în cele din urmă cu părinții vitregi și frații vitregi. De multe ori sări din casă în casă. În cele din urmă, tatăl lui Prince la dat afară. Prince a jucat fotbal, baschet și baseball la Liceul Central. De asemenea, a fost student la Teatrul de Dans din Minnesota.

Carieră

În 1973, Prince la întâlnit pe compozitorul și producătorul Jimmy Jam. Jimmy Jam a fost impresionat de talentul muzical al lui Prince și de măiestria lui asupra unei game largi de instrumente. Prince și-a creat caseta demo în 1976 împreună cu producătorul Chris Moon în studioul său din Minneapolis. După eșecul inițial de a obține o piesă de înregistrare, Moon ia adus caseta omului de afaceri din Minneapolis Owen Husney, care a semnat pe Prince cu un contract de management. Husney la ajutat să creeze o nouă casetă demonstrativă care a atras interesul a zeci de mari caz de discuri. Prince a semnat cu Warner Bros. Husney și Prince au părăsit Minneapolis pentru Sausalito, California, pentru a-și înregistra primul album la Record Plant Studios. Prince a lansat primul său album „For You” pe 17 aprilie 1978. Prince a scris, aranjat, compus,

Apoi, a lansat albumul omonim „Prince” în octombrie 1979. și „Vreau să fiu iubitul tău”. În 1980, a lansat Dirty Mind, care a devenit notoriu pentru materialul său sexual explicit. Înregistrat în propriul studio, albumul a devenit aur. 1981 a marcat prima apariție a lui Prince la Saturday Night Live, interpretând „Partyup”. A făcut un turneu pentru a susține următorul său album, Controversy, care a fost deschis pentru Rolling Stones în turneul lor din SUA.

Ploaie violet

Din 1984-1989, Prince sa referit la trupa sa ca The Revolution. Prince a cerut conducerii sale să obțină o cunoaștere pentru ca să joace într-un film, în faptului că expunerea lui era încă oarecum limitată în acest moment. Afacerea a dus la infamul film de succes, Purple Rain, în 1984. Prince a jucat în el și a făcut coloana sonoră. Filmul a fost vag autobiografic. Purple Rain a vândut peste 13 milioane de exemplare în SUA. A petrecut 24 de săptămâni consecutive pe locul 1 în topurile Billboard și Prince a câștigat un Oscar pentru cea mai bună melodie originală. Cântece din film precum When Doves Cry și Let’s Go Crazy au devenit primele topuri internaționale. 1984, Prince a avut albumul, single-ul și filmul numărul 1 în SUA simultan, fiind prima dată când un cântăreț le-a obținut pe trei în același timp. O piesa de pe album,

Sfârșitul anilor ’80

Următorul album al lui Prince după Purple Rain a fost Around the World in a Day în 1985. A ajuns direct pe numărul unu și a rămas acolo de trei săptămâni. Single-ul Raspberry Beret a ajuns pe locul 2 în topuri. Următorul său album, Parade, a ajuns pe numărul 3 și a dat naștere single-ului de succes Kiss. După turneul său Hit n Run în sprijinul Paradei, Prince a desființat Revoluția și a concediat faimosul său duo de muzicieni, Wendy și Lisa. 

Anii ’90 și dincolo

În anii 90, în timpul unei confruntări prelungite cu compania sa de înregistrări de atunci, Warner Bros , Prince și-a schimbat numele într-un simbol impronunciabil. La aceea vreme, el era denumit în general Artistul cunoscut anterior drept Prinț. A încetat să mai folosească „Simbolul iubirii” drept nume și a revenit la vechiul său nume odată ce relația sa cu Warner Bros sa încheiat oficial, în mai 2000. Prince a lansat cinci discuri între 1994 și 1996 și a semnat cu Arista Records în 1998. Cu Arista Records, Prince a lansat încă 16 albume. Cel mai de succes album al său din anii 2000 a fost Musicology din 2004. Ultimul album al lui Prince, Hit n Run Phase Two, a fost lansat în 2015. Prince a fost mult timp considerat unul dintre cei mai talentați și versatili muzicieni ai tuturor. timpurilor.

Jonathan Daniel/Getty Images

Parcul Paisley

În 1985, Prince și-a fondat propria casă de discuri , Paisley Park Records și NPG Records , pe care le-a folosit pentru a-și autoproduce și a-și scrie muzica. Parcul Paisley este, de asemenea, o locație fizică; un complex de înregistrări uriaș de 65.000 de metri pătrați, unde Prince a trăit și a lucrat în Chanhassen, Minnesota, chiar lângă Minneapolis. Studioul a fost proiectat de firma de arhitectură BOTO Design.

(Fotografie de Carlos Gonzalez/Star Tribune prin Getty Images)]

Paisley Park sa deschis oficial pe 11 septembrie 1987. Conține două locuri de muzică live care serveau drept spații de repetiție pentru Prince. În timp ce casa de discuri Paisley Park a încetat în 1994, Prince a continuat să trăiască și să înregistreze la Paisley Park Studios, găzduind adesea petreceri uriașe și fastuoase pentru alți muzicieni și animatori.

În mod tragic, Prince a fost găsit mort în liftul din Paisley Park pe 21 aprilie 2016. Înainte de a muri, intenția lui fusese să stabilească proprietatea ca loc public, în aceeași ordine de idei cu Graceland. Tururile în Parcul Paisley au început în octombrie 2016. Tururile au fost organizate de Graceland Holdings, aceeași company care administrează Graceland. Turneele includ studiourile în care Prince a înregistrat, scenele de sunet unde a repetit și mii de artefacte din arhivele sale personale, inclusiv garderoba lui, premii, instrumente, înregistrări rare, mașini și motociclete. Cenușa lui Prince a fost expusă anterior într-o urnă de intrarea principală a parcului, dar de atunci au fost îndepărtate și puse într-un seif din subsol, care conține, de asemenea, materiale inedite și cântece secrete.

Caz

Prince deținea o serie de case în jurul orașului său natal, Minneapolis, Minnesota. Conacul personal principal al lui Prince era o proprietate de 160 de acri pe malul apei, pe lacul Lucy și lacul Ann. Pentru o vreme, Prince a locuit în celebra sa „Casa Purple” din Minneapolis. Star Tribune local a raportat că Prince deținea un total de 12 proprietăți în Chanhassen, Minnesota, la momentul morții sale.

Închiriere de casă Carlos Boozer

În 2005, Carlos Boozer, în vârstă de 23 de ani, a decis să cumpere un conac cu 10 dormitoare și 18.000 de metri pătrați în cartierul Bel-Air din LA. Înainte de a se putea muta efectiv, Carlos a trebuit să se prezinte în Utah pentru cantonamentul cu Jazz. În loc să lase conacul de lux să stea gol, el a angajat un agent imobiliar care are o listă de proprietate pentru închiriere. Zeci de părți interesate s-au prezentat. Carlos a acceptat în cele din urmă să închirieze casa lui Prince, după ce muzicianul sa oferit să plătească 95.000 de dolari pe lună în chirie pentru un an.

Prințul a procedat la înlocuirea leilor decorativi de la poarta din față cu o emblemă mare a simbolului său. În toată casa, Prince a înlocuit covoarele albe italiene cu covoare violete.

În interiorul casei, Prince scoase toate echipamentele din sala de greutăți pentru a face loc unui club de noapte, cu ring de dans și cabină de DJ. A transformat unul dintre dormitoare într-un salon de coafură, iar altul într-un salon de masaj. Simbolul lui a fost blazonat peste tot.

În dormitor, Prince a vopsit pereții violet și a adăugat principal un covor negru.

O poveste ESPN din 2011 a detaliat ceea ce sa întâmplat, așa cum a spus fostul gardian al lui Chicago Bulls, Jay Williams, în timpul unei apariții la emisiunea de radio Waddle and Silvy :

Booz mi-a spus cum a avut această casă imensă… valuri de fântână albastră s-au cam coborât, curgând apă care ducea la ușa din față și toate aceste lucruri grozave. Și îmi amintesc că mi-a spus: „Băi, nu vei ghici niciodată, am călărit. pe lângă casa mea de trei ori, nu aveam idee că era casa mea.

Livid, Boozer caută să ia legătura cu Prince pentru a se plânge de toate modificările. Prince era în turneu în Japonia în acel moment și nu a mai răspuns niciun apel timp de două luni. În cele din urmă, două luni mai târziu și numai după ce Boozer a amenințat că va da în judecată, Prince a luat legătura, și-a cerut scuze și a transferat un depozit de 500.000 de dolari cu promisiunea că, până la expirarea contractului de închiriere, echipa lui va întoarce casa exact la starea anterioară.

Destul de sigur, când Prince a părăsit în cele din urmă conacul, toate simbolurile au dispărut. Covoarele au fost restaurate. Clubul de noapte a fost returnat într-o sală de greutăți. Boozer a transmis prin cablu depozitul de 500.000 USD înapoi. Când Boozer a luat o copie a albumului la care Prince lucra în timp ce locuia la conac, „3121”, a descoperit că fotografiile conacului erau prezentate pe coperta și în interiorul lucrărilor de artă.

Moarte

Pe 7 aprilie 2016, Prince a amânat două spectacole în Atlanta, lansând o declarație în care spunea că se recuperează de gripă. Sa reprogramat pentru 14 aprilie și-a susținut ultimul spectacol în acea zi, deși încă se simțea rău. Într-un zbor înapoi la Minneapolis a doua zi dimineață, Prince a rămas fără răspuns. Jetul său privat a aterizat de urgență în Illinois, unde Prince a fost spitalizat și a primit Narcan, un medicament folosit pentru a bloca efectele unei supradoze de opioide. După ce a fost reînviat, a plecat, împotriva avizului medical. A fost văzut cumpărând la un magazin de discuri, mergând cu bicicleta și la o petrecere de dans improvizată la Paisley Park a doua zi. Un apel la 911 a venit în dimineața zilei de 21 aprilie, cerând trimiterea unei ambulanțe la Paisley Park. Prince a fost găsit fără răspuns, iar paramedicii au efectuat RCP, dar sa descoperit că era mort de peste șase ore. Pe 2 iunie, cuvântul oficial a fost că Prince a murit din cauza unei supradoze accidentale de fentanil opioid. Avea 57 de ani.

Laude

Prince a câștigat un Glob de Aur, șapte premii Grammy și un premiu Oscar în timpul carierei sale. Artistul are câteva sute de melodii nelansate în catalogul său. A fost inclus postum în R&B Music Hall of Fame în 2016.

Viata personala

Prince sa căsătorit cu Mayte Garcia în 1996. El avea 37 de ani, iar ea 22. Au avut un fiu, Amirr Nelson, în 1996, care a murit la vârsta de o săptămână din cauza unui sindrom genetic rar. Cuplul a divorțat în 2000. Prince a fost căsătorie cu Manuela Testolini în perioada 2001-2006.

Prince a urmat o dieta vegană strictă și a devenit Martor al lui Iehova în 2001.

El nu a vorbit public despre filantropia sa, dar eforturile sale umanitare și caritabile au făcut multă publicitate după moartea sa. El a donat în mod anonim cantități mari de numerar bibliotecilor și a plătit în mod anonim facturile medicale ale diverselor muzicieni care se luptă, precum și nenumărate alte acte de caritate.

Related Articles

Ultimele articole