Iata de ce machiajul din ,,Pantera neagra” este atat de revolutionar

Probabil ca ati auzit multe laude pentru filmul Black Panther si distributia sa stralucitoare de vedete, inclusiv Angela Bassett , Lupita Nyong’o si multe altele – si, speram, ati vazut filmul chiar dumneavoastra. Dar este posibil sa nu fi auzit prea multe despre celelalte vedete ale Black Panther : aspectul frumusetii africane care incadreaza intreaga poveste.

Importanta machiaj in negru Panther filmul nu poate fi subestimat. Parul si machiajul filmului au cercetat meticulos practicile traditionale de frumusete ale triburilor africane ancestrale pentru a crea stiluri frumoase si autentice pentru film si personajele sale. Aceasta sarbatoare a frumusetii negre nu ar fi putut veni intr-un moment mai perfect. Coincide cu o cerere pentru mai multa diversitate in industria modei si a frumusetii si, daca raspunsul covarsitor pozitiv la Black Panther este un indiciu, mai multe marci vor incepe sa promoveze diversitatea in curand.

Parul si machiajul in pantera neagra aduc un omagiu diversitatii frumusetii africane

Totul despre par si machiaj in Pantera neagra are o semnificatie speciala, indiferent daca este vorba de o lovitura suplimentara de evidentiere pentru a juca pometii inalti si ascutiti, unici pentru femeile nigeriene, sau o coafura traditionala purtata cu un semn din cap catre stramosii sai. Intr-un mod magic, care nu pare sa se inghesuie sau sa se insuseasca in niciun fel, echipa de design si HMU a incorporat elemente intr-o mostra larga si diversa a continentului african, care doar imbogateste lumea afro-futurista din Wakanda.

Tym Buacharern, un artist de machiaj pentru film, dezvaluie,

,,Fiecare trib fictiv din film a fost asociat cu un trib real din Africa. Pentru tribul River, ne-am bazat aspectul pe triburile Tsami si Suri din sud-vestul Etiopiei si pescarii Wagenia din Republica Democrata Congo. „

Celebritatile feminine ale Panterei Negre sfideaza standardele traditionale de frumusete

Pantera neagra joaca femei incredibile, puternice, frumoase si inteligente, de culoare, inclusiv Angela Bassett, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Florence Kasumba si Danai Gurirad, jucand toate tipurile de roluri, de la regine la gardieni si razboinici. Asa cum a observat ironic un scriitor negru : ,,Este aproape ca si cum regizorul Coogler ne intelege influenta si valoarea noastra si isi da seama cat de mult meritam si noi o stralucire”.

Personajele cu siguranta nu se conformeaza nici idealurilor de frumusete occidentale – dar sunt totusi superbe! Stilistii si artistii de machiaj care au lucrat la Black Panther au  spus ca vor sa aduca un omagiu stramosilor lor africani prin parul si machiajul filmului. ,,Am fost inspirati de femeile razboinice din Senegal, Himba din Namibia, tribul Ashanti din Ghana si poporul Zulu”, spune  Camille Friend , care a fost sefa departamentului de par pentru film. ,,Am folosit multe tehnici autentice africane de coafare si produse precum noroi, cravate, ierburi si margele pentru a crea lumea Wakanda.”

Femeile de culoare au simtit nevoia de a se conforma idealurilor de frumusete albe

Pentru femeile de culoare , consecintele trairii intr-o lume in care sunt venerate idealurile de frumusete alba sunt reale. Fara a avea modele de frumusete care seamana cu ele, fetele de culoare cresc crescand crezand ca trasaturile lor nu sunt frumoase si cedeaza diferitelor tehnici de ,,albire” in rutina lor zilnica de frumusete. Acestea includ lucruri cum ar fi relaxarea parului si indreptarea parului pentru a imblanzi parul cu textura naturala, cumpararea cremelor de iluminare a pielii pentru a usura tenurile intunecate si conturarea extrema pentru a crea aspectul unor caracteristici mai mici, occidentalizate.

Lupita Nyong’o poarta propria versiune a nodurilor bantu

Nodurile bantu sunt o coafura traditionala africana pe care s-ar putea sa o amintiti recent din intregul scandal al apropierii culturale Khloe Kardashian , unde vedeta TV de realitate a zguduit look-ul si i-a numit nodurile ,,mini chifle”.

In loc sa mearga cu un nod traditional bantu pentru Black Panther , stilistii de pe set au oferit personajului Lupitei Nyong’o un aspect nou cu aspectul inventat de ,, nodul Wakanda „. Seful departamentului de par Camille Friend explica:

,,Am creat nodul Wakanda. Este putin diferit de un nod bantu; are forma unei gogosi, uscat plat, si apoi usor ridicat cand este uscat. Ea este un agent sub acoperire al Dora, un spion pentru Wakanda. Parul ei are o margine si o prospetime. „

Pictura fetei in pantera neagra este inspirata direct de oamenii din Sudan

Joel Harlowe, seful departamentului de machiaj din platoul Black Panthe r , si-a luat slujba foarte in serios. Fiecare aspect de machiaj a fost cercetat fara sfarsit – mai ales, pictura faciala. Harlowe s-a inspirat din Sudan, Etiopia si Kenya pentru a crea unele dintre picturile de fata complicate vazute in film, spunand:

,,[Am ales] modele de pictura faciala pentru Masai (Maasai, Tanzania si Kenya), Turkana (Kenya) si Nuba (Sudan). Triburile Mursi si Bumi (Etiopia) au fost esentiale in aspectul aspectului nostru de scarificare a tribului de frontiera, la fel cum tribul Himba a influentat aspectul tribului nostru minier. Traditia Mursi de placare a buzelor a fost, de asemenea, foarte integrala in proiectarea aspectului tribului nostru al raului. „

Cea mai mare parte a echipei a calatorit in Africa pentru cercetare inainte de a produce si filmul. Nu numai ca aspectele sunt in sine opere de arta uimitoare, dar imbogatesc profund povestea filmului. Harlowe a subliniat ca oferindu-i printesei lui Wakanda un aspect razboinic prin machiaj, aceasta o stabileste ca succesor al lui T’Challa si al viitoarei Pantere Negre.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole