Guy Ritchie

Care este valoarea netă a lui Guy Ritchie?

Guy Ritchie este un scenarist și regizor britanic care are o avere netă de 150 de milioane de dolari. Este probabil cel mai faimos pentru regia unor filme britanice cu gangsteri, deși a atins o notorietate considerabilă și cu franciza de film Sherlock Holmes. În afara carierei sale cinematografice, Ritchie a avut succes ca antreprenor.

Tinereţe

Guy Stuart Ritchie s-a născut pe 10 septembrie 1968 în Hatfield, Hertfordshire, Anglia. Crescut alături de o soră mai mare, Guy Ritchie are strămoși comuni cu Catherine, ducesa de Cambridge. Numele de familie al bunica lui este McLaughlin, o familie cu legături strânse cu regalitatea încă de pe vremea regelui Edward I. Ambii părinți s-au recăsătorit în cele din urmă.

Tipul s-a luptat cu dislexia în timp ce creștea, iar asta a contribuit la o serie de probleme la școală. În timp ce mergea la școala secundară, el a fost expulzat pentru consum/deține de droguri, deși tatăl lui Ritchie susține că de fapt a fost dat afară pentru că a sărit peste curs și a adus fete în camera sa de cămin (a frecventat un internat).

După ce a fost expulzat, Ritchie și-a concentrat toată atenția asupra carierei cinematografice, luând locuri de muncă la nivel de intrare în industria cinematografică britanică. Apoi s-a trezit să regizeze reclame de televiziune înainte de a crea primul său scurtmetraj în 1995. Intitulat „The Hard Case”, filmul de 20 de minute a atras atenția lui Trudie Styler, care a investit în următorul proiect al lui Ritchie: „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”. .” Înainte de lansarea acestui film, Ritchie sa întâlnit și cu Peter Morton, co-fondatorul francizei Hard Rock Cafe. Și el a fost interesat să-și producă scenariul pentru „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”.

După ce a petrecut aproximativ 15 luni pentru a obține finanțare pentru proiectul său, el și-a lansat în sfârșit filmul de debut în 1998. Filmul nu numai că a avut succes de critică și comerciale, dar a lansat efectiv cariera mai multor actori britanici, inclusiv fostul fotbalist Vinnie Jones (și într-o oarecare măsură Jason Statham). Ritchie a continuat cu „Snatch” în 2000, un film care i-a jucat pe unele dintre cele mai mari vedete de la Hollywood – inclusiv Benicio del Toro, Dennis Farina și Brad Pitt. Filmul a devenit mult mai de succes decât primul film al lui Guy, cu câștiguri de box office de peste 83 de milioane de dolari. Cu toate acestea, majoritatea criticilor au fost de acord că efortul său de debut fusese de fapt filmul superior.

Gareth Cattermole/Getty Images

Dezastrul a avut loc în 2002, când Ritchie a încercat să lanseze cariera cinematografică a soției sale de atunci, Madonna, într-un film numit „Swept Away”. Filmul a eșuat la box office și a fost atacat universal din toate părțile de critici. Drept urmare, al treilea film al lui Guy a câștigat mai multe premii Raspberry. Acest lucru i-a afectat cariera și și-a petrecut următorii doi ani planificându-și următoarea mișcare. Cu toate acestea, nu s-a descurcat mai bine cu „Revolver” din 2005, care s-a dovedit a fi un eșec critic și comercial. A încercat din nou cu „RocknRolla” din 2008, ceea ce a fost cu siguranță o îmbunătățire – deși încă nu se apropia de nivelul pe care îl atinsese cu filmele sale anterioare.

Lucrurile s-au întors pentru Guy Ritchie în mare măsură când a regizat „Sherlock Holmes”. Filmul a fost lansat în 2009 și a prezentat o distribuție plină de stele care i-a inclus pe Robert Downey Jr. și Jude Law. Filmul a primit recenzii pozitive de la critici și a reușit să strângă peste 520 de milioane de dolari la box office. În 2011, Guy a continuat cu continuarea „Sherlock Holmes: A Game of Shadows”, care a urcat și la box office cu câștiguri de peste 545 de milioane de dolari.

După ce a petrecut o perioadă lungă regândând reclame pentru mărci precum H&M și Haig, Ritchie a regizat filmul din 2015 „The Man From UNCLE”. Acest film nu a reușit să mulțumească criticii în același mod în care făcuse cu filmele Sherlock Holmes. Apoi a jucat un rol în eșecul neatenuat, care a fost „King Arthur: Legend of the Sword”, regândind filmul care a pierdut milioane pentru Warner Bros. și Village Roadshow Pictures.

Încă o dată, Guy a revenit când a regizat filmul live-action al Disney din 2019, „Aladdin”, care a încasat peste 1 miliard de dolari în întreaga lume. În ciuda succesului său comercial, „Aladdin” nu a reușit să impresioneze criticii. Apoi s-a întors la rădăcini, regândind filmul polițist „The Gentlemen”. În 2020, a fost anunțat că Ritchie lucrează la un alt film numit „Cash Truck”.

Relații

Guy Ritchie s-a căsătorit cu Madonna în 2000, iar mai târziu au avut un fiu împreună. În 2006, au adoptat un al doilea copil. S-au despărțit în 2008.

În 2015, a început să se întâlnească cu modelul Jacqui Ainsley. Perechea a avut ulterior trei copii împreună.

Divorț

Ca parte a procedurii de divorț, se spune că Guy Ritchie a primit aproximativ 50 de milioane de lire sterline după despărțirea de Madonna. Acordul din 2008 i-a permis lui Ritchie să primească o serie de proprietăți, inclusiv o casă de 1.200 de acri în Wiltshire și un pub din Mayfair numit Punchbowl (pe care l-a achiziționat înainte de căsătoria sa cu starul pop). Pubul a devenit un hotspot popular pentru celebrități precum Leonardo DiCaprio, Kevin Spacey și David Beckham, dar Ritchie l-a vândut în cele din urmă. Madonna și Ritchie au convenit, de asemenea, să împartă custodia copiilor lor după încheierea relației lor de 8 ani.

Alte Venturi

Guy Ritchie s-a angajat într-o serie de aventuri antreprenoriale de-a lungul vieții sale, inclusiv înființarea Gritchie Brewing Company. De asemenea, deține câteva pub-uri în jurul Angliei, așa că obținerea propriilor băuturi semnate în mâinile clienților nu este o perspectivă dificilă.

Imobiliare/Pubs

După despărțirea sa de Madonna, Ritchie și-a achiziționat o casă în 2019, aflată la aproximativ 200 de metri de conacul din Londra al cântăreței. Madonna nu a fost enervată de acest lucru, de fapt s-a bucurat că tatăl copiilor ei va fi în apropiere pentru a petrece timp cu copiii ori de câte ori este posibil. În 2010, Guy a cumpărat două vile alăturate în cartierul Fitzrovia din Londra. El a plătit 6 milioane de lire sterline pentru perechea dintre ele, care se află într-o piață georgiană. După această achiziție, Ritchie s-a pus imediat pe treabă combinând cele două proprietăți într-una singură.

În 2018, s-a raportat că Guy Ritchie și David Beckham au făcut echipă pentru a cumpăra un pub din Notting Hill numit Castelul Walmer. Perechea de vedete britanice a plătit 3 milioane de lire sterline pentru stabiliment și au anunțat rapid planuri de renovare a localului cu actualizări moderne. În acel an, Ritchie a cumpărat și un pub separat, numit Lukin, lângă locul său de reședință în Fitzrovia.

Articolul precedentSean Kingston
Articolul următorDavid Robinson

Related Articles

Ultimele articole