Gemenii Winklevoss

Care este valoarea netă a gemenilor Winklevoss?

Gemenii Winklevoss, cunoscuți și ca Tyler Winklevoss și Cameron Winklevoss, sunt olimpici americani, antreprenori și capitaliști de risc care au o netă combinată de 6 miliarde de dolari. Această valoare netă astronomică este în rezultatul unei investiții timpuri mari în Bitcoin, deși au reușit să investească milioane în criptomonedă datorită unui acord cu șapte cifre de la Facebook. Înainte de a face miliarde din Bitcoin, Winklevosses au fost angajați într-o bătălie juridică larg mediatizată cu Mark Zuckerberg și Facebook.

Potrivit familiei Winklevosses, Mark Zuckerberg le-a „furat” ideea de a crea o rețea de socializare. Dovezile au fost convingătoare și, în cele din urmă, gemenii au câștigat un acord de 65 de milioane de dolari în număr și acțiuni Facebook. Gemenii au folosit apoi acești bani pentru a investi în Bitcoin, ceea ce sa dovedit a fi o decizie înțeleaptă. În afara faptelor lor antreprenoriale și academice, Winklevosses sunt canoși desăvârșiți care au concurat împreună la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Ei sunt, de asemenea, fondatorii unui creditor Bitcoin numit Block-Fi și ai unei platforme de licitații digitale numite Nifty Gateway. În martie 2021, Block-Fi a strâns 350 de milioane de dolari la o evaluare de 3 miliarde de dolari. În aceeași lună, un artiști digital care se numește „Beeple” a vândut un NFT pe Nifty Gateway pentru 69 de milioane de dolari. În aprilie 2021, Nifty Gateway a fost evaluat la 1 miliard de dolari. Atât Nifty Gateway, cât și Block-Fi sunt deținute de holdingul lor umbrelă Gemini Space Station.

Tinereţe

Cameron Howard Winklevoss și Tyler Howard Winklevoss s-au născut pe 21 august 1981 în Southampton, New York. Gemenii au fost crescuți împreună în Greenwich, Connecticut. Chiar de la început, a devenit clar că gemenii erau meniți să lucreze împreună. Tyler era dreptaci, iar Cameron stângacul. Împreună, au format o unitate coerentă care a excelat la aproape orice exercițiu care implica lucrul în echipă. Aceste activități au inclus muzică împreună și construirea de seturi Lego.

Gemenii au fost crescuți într-o gospodărie de clasă superioară. Tatăl lor Howard este un profesor desăvârșit, matematician și actuar. Howard a devenit faimos pentru seria sa de cărți și pentru munca sa de consultanță cu diverse firme și companii de investiții. Abordarea sa față de matematică a ajutat aceste organizații cu evaluarea riscurilor. În cele din urmă, Howard a stabilit o avere netă de peste 200 de milioane de dolari.

Cameron și Tyler au urmat călătorii academice practic identice, implementat din liceu. Ambii băieți iubeau limbi precum greaca veche și latină. De asemenea, au demonstrat un talent pentru pian clasic. Poate că cel mai mare exemplu al „unicității” lor este în sportul canotajului, unde coechipierii trebuie să adopte un ritm identic și să acționeze în armonie unul cu celălalt. Gemenii s-au dovedit a fi vâslători naturali, mai ales în evenimentele în duo, cum ar fi perechea fără cox. După ce au terminat liceul, ambii băieți au urmat la Harvard College și au studiat economia. Au continuat să rămână împreună și amândoi și-au câștigat un AB, absolvind în 2004. În timpul anilor de facultate, gemenii au continuat și ei să vâsle, devenind membri ai așa-numitei „God Squad” care era faimoasă în acea epocă a echipei. de canotaj a Harvard.

Ambii gemeni-au mutat apoi la Said Business School din Oxford, rămânând o unitate strâns unită pentru a termina școala absolventă. Winklevosses au continuat să vâsleze competitiv pentru Oxford în această activitate. Până în 2010, ambii obțineau un MBA și erau mândri absolvenți ai Oxfordului.

(THOMAS SAMSON/AFP prin Getty Images)

HarvardConnect

Deși nu a cunoscut niciodată o utilizare pe scară largă, Winklevosses au creat una dintre primele platforme reale de rețele sociale împreună cu Divya Narendra în timpul petrecut la Harvard. Acesta este numit HarvardConnect și ia ajutat pe studenți să se conecteze între ei printr-un spațiu digital. Platforma sa extins ulterior pentru a include numeroase școli și a fost redenumită ConnectU.

Din păcate, Winklevosses au fost eclipsate de un alt student de la Harvard pe nume Mark Zuckerberg, care a creat „The Facebook” în circumstanțe ușor suspecte. Dacă îi întrebi pe Winklevosses astăzi, probabil că ți-ar spune că Zuckerberg le-a furat de-a dreptul ideea de a crea Facebook și de a-ți avea grijă să susțină.

Mark a fost angajat inițial de Narendra și Winklevosses pentru a ajuta cu partea de programare a HarvardConnect. Deși gemenii susțin că Zuckerberg a încheiat un acord verbal pentru a păstra confidențialitatea proiectului și a finaliza munca de programare, nu sa desfășurat cu adevărat așa. În schimb, Mark pare să fi venit în mod repetat cu diverse scuze de ce nu a finalizat sarcinile de programare.

Dar adevăratul dezastru a fost în Mark de lansa în secret propria rețea de socializare timp ce se întâmplă asta. Chiar și în timp ce îi asigură pe Winklevosses de angajamentul față de HarvardConnect, el înregistra numele domeniului „thefacebook.com” și se pregătește să-și lanseze propria platformă utilizând programare inspirată de HarvardConnect.

Din fericire, Winklevosses adunaseră o mulțime de dovezi sub formă de e-mailuri și mesaje text cu Mark. Dar până când au încercat un proces, prejudiciul a fost deja făcut. Facebook lua lumea cu asalt, iar gemenii fuseseră lăsați în praf.

Cu toate acestea, Winklevosses au reușit să câștige un proces major împotriva Facebook și Zuckerberg în 2008 și li sa acordat un total de 65 de milioane de dolari. 20 de milioane de dolari au fost predați în număr, iar alte 45 de milioane de dolari în acțiuni Facebook au fost alocate. Au urmat o serie de alte procese, deși Winklevosses au fost în cele din urmă de acord să renunțe și să plece cu acordul lor de șapte cifre.

Alte Demersuri

În afară de încercare eșuată de a înființa o platformă de socializare, gemenii la început o serie de afaceri suplimentare. În 2012, au înființat Winklevoss Capital Management, o firmă de investiții care oferă finanțare startup-urilor aflate în stadiu incipient. În 2014, Tyler și Cameron au înființat Gemini, o companie de schimb valutar care este specializată în active digitale.

Bitcoin Fortune

Astăzi, gemenii sunt doi dintre cei mai mari și cei mai vocali investitori în Bitcoin de pe planetă. Se crede că împreună dețin aproximativ 1% din totalul Bitcoin existent, ceea ce ar echivala cu aproximativ 180.000 de Bitcoin.

Ei au făcut prima lor cumpărare majoră de Bitcoin în 2013, când Tyler și Cameron au cheltuit 11 milioane de dolari din banii lor pentru a cumpăra 110.000 de Bitcoin. La aceea vreme, un singur Bitcoin se tranzacționa la 100 USD. Nu au vândut niciodată o singură monedă. Până în decembrie 2017, când un singur Bitcoin se tranzacționa la 11.300 USD, investiția lor valora peste 1,2 miliarde USD și au fost încoronați miliardari combinați pentru prima dată.

Aproximativ un an mai târziu, prețul unui singur Bitcoin a scăzut la 6.000 USD, iar câteva luni mai târziu se tranzacționa sub 4.000 USD. Până la sfârșitul anului 2020, Bitcoin se tranzacționa din nou la aproximativ 17.000 USD per monedă, ceea ce le-a permis fraților să intre din nou în statul de miliardar.

Frații dețin și o cantitate mare de Ethereum, iar astăzi Gemeni este unul dintre cei mai mari schimburi de criptomonede din lume.

În noiembrie 2020, Bitcoin devenise suficient de valori pentru ca ambii frați să fie miliardari în mod independent.

La începutul lui 2021, când Bitcoin a depășit 60.000 de dolari, valoarea netă combinată a fraților a depășit pentru prima dată 6 miliarde de dolari.

Imobiliare

În 2012, Tyler și Cameron au cumpărat un conac modern din Los Angeles pentru 18 milioane de dolari. Reședința se întinde pe 8.000 de metri pătrați și are 5 dormitoare. Caracteristicile notabile includ podele de calcar, un bar încorporat, o sală media „de ultimă generație” și un garaj pentru șase mașini. Pereții din sticlă solidă au vedere la oraș și o zonă în imediata apropiere. În 2015, sa raportat că gemenii închiriau proprietatea după ce o dețin doar 3 ani. Cu toate acestea, a devenit rapid clar că Winklevosses vizează eșaloanele superioare ale societăților cu taxe lunare de 150.000 de dolari.

Articolul precedentKenya Moore
Articolul următorMichael Vick

Related Articles

Ultimele articole