Fundita rosie – simbol, sprijin, solidaritate – HIV SIDA

Fundita rosie – simbol, sprijin, solidaritate – HIV SIDA

Poate ca ai vazut-o prin diferite pliante sau poate ca ai vazut-o purtata de diferite persoane – simpla, dar cu atat de multe semnificatii, fundita rosie.fundita-rosie-simbol-sprijin-solidaritate-hiv-sida

„Imi pasa de HIV SIDA”, „Sunt preocupat de problemele HIV SIDA”, „Sper ca vom rezolva problema HIV SIDA”, „Sunt alaturi de cei afectati de HIV SIDA”, toate acestea sunt „spuse” de fundita rosie.

Simbolul international al constientizarii si implicarii in tot ceea ce inseamna problematica HIV SIDA – fundita rosie – a aparut prima data in 1991. Si a fost desemnata si o zi internationala, a luptei impotriva preblemelor generate de HIV SIDA: 1 Decembrie – Ziua Mondiala SIDA.

Dar nu este suficient doar sa porti fundita, purtarea ei este numai primul pas in implicarea ta. Trebuie sa mergi mai departe ! Trebuie sa faci si tu ceva in afara de a purta o fundita ! Ce ? Simplu de tot – incepe cu tine, incepe cu pertenerul tau : protejeaza-te si protejeaza-l. Este o dovada ca iti pasa, este o dovada ca nu vei mari numarul celor afectati de HIV SIDA cu inca unul, este o dovada ca ai inteles, este o dovada de iubire.

Si fiindca este nevoie de solidaritate, de toleranta, fiindca este nevoie sa faci ceea ce poti pentru a elimina discriminarea, este nevoie sa intelegi ca sida este o boala, nu o rusine. Tu ai intreles asta ?

Sunt sigur ca obisnuiesti sa oferi un martisor de 1 Martie. Ei bine, ce ar fi sa oferi o fundita rosie de 1 Decembrie ? Ar fi la fel de frumos, ar fi un gest prin care ai arata ca esti alaturi, cu tot ceea ce poti, cu tot ceea ce stii, de cei care au inteles dar si de cei care au inteles prea tarziu … si unii si altii au nevoie si de tine – fii langa ei.

Si daca nu vrei sa o porti la rever nu este nici o problema atat timp cat o porti in gand.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole