Fidelitatea sexuala-conteaza atat de mult

Fidelitatea sexuala -conteaza atat de mult??

Orice cuplu se construieste pornind de la iubire (de un fel sau de altul), afinitati si nevoie de siguranta. Ce loc ocupa increderea si fidelitatea in acest tablou? S-ar parea ca tocmai ele constituie baza reala a unei relatii stabile si armonioase.

Toate acestea tin de siguranta ta personala, te fac sa te simti iubita si importanta pentru omul pe care il iubesti. Nu esti chinuita de gelozie si-i acorzi partenerului tau credit nelimitat. Dar poti fi sigura, absolut sigura, ca nu te-a inselat si nu te va insela niciodata? Daca te uiti in jur, constati ca majoritatea barbatilor au „calcat stramb” macar o data in viata. Sotiile sau iubitele lor stiu sau nu acest lucru, arata sau nu ca stiu, il accepta ca atare sau, prefera sa rupa relatia dupa un asemenea incident.

Desigur, exista si cupluri care prefera libertatea personala si care nu considera fidelitatea sexuala a fi cea mai importanta intr-o relatie. Dar, mai devreme sau mai tarziu, asemenea cupluri vor avea parte de conflicte care numai in aparenta nu au nimic de-a face cu aceasta libertate consimtita; la o privire mai atenta insa, conflictele au fost generate tocmai de lipsa fidelitatii reciproce.

Barbatii sunt mai inclinati catre aventuri sexuale. Oare o aventura de o noapte a partenerului tau este o tragedie? Acest lucru depinde numai de felul cum interpretezi si percepi infidelitatea lui. De asemenea, conteaza daca s-a intamplat o singura data ori daca istoria se tot repeta.

Increderea reciproca si fidelitatea sunt necesitati care isi cer drepturile in toate planurile unei relatii de cuplu. In fiecare vineri seara, ai incredere ca nu te minte atunci cand iti spune ca are de lucru, el mergand, de fapt, la bere cu baietii. Ai incredere cand iti spune ce salariu are. Il crezi atunci cand, plecat in delegatie, iti spune ce dor ii este de tine si numai la tine se gandeste.

Toate acestea tin de un sentiment de siguranta, te fac sa te simti iubita si importanta pentru omul pe care il iubesti. Nu esti chinuita de gelozie si-i acorzi partenerului tau credit nelimitat.

Fidelitatea sexuala are o mare importanta nu numai pentru armonia relatiei, ci si pentru propria ta sanatate. Fidelitatea sexuala iti ofera nu numai linistea sufleteasca de care ai atata nevoie, dar si siguranta unei relatii cu un partener sanatos, in acest secol in care s-au inmultit bolile care se transmit pe cale sexuala. Romantismul si misterul fac parte din vraja unei relatii, dar poti fi sigura ca misterul nu se poate dovedi partea intunecata a partenerului tau?

Dar poti fi sigura, absolut sigura, ca nu te-a inselat si nu te va insela niciodata? Daca te uiti in jur, constati ca majoritatea barbatilor au „calcat stramb” macar o data in viata. Sotiile sau iubitele lor stiu sau nu acest lucru, arata sau nu ca stiu, il accepta ca atare („E barbat, nu poate altfel, dar tot la mine se intoarce”) sau, dimpotriva, prefera sa rupa relatia dupa un asemenea incident.

Infidelitatea este foarte raspandita in randul cuplurilor, multe ajung din acest motiv la psiholog. Aceasta este motivul pentru care numeroase cupluri ajung sa se desparta. Unii sunt in stare de crima sau de sinucid din aceste motive. Dar oare ce inseamna a fi fidel pentru cuplul vostru? Poate ca este o tema despre care ati vorbit sau, daca nu, poate ca veti vorbi la un moment dat. Viata sexuala este strans legata de acest concept pe care-l numim fidelitate.

Adevarul este ca psihosexualitatea barbatilor este pusa sub semnul instinctelor, spre deosebire de femei, la care componenta emotionala este esentiala intr-o relatie sexuala. Ca atare, barbatii sunt mai inclinati catre aventuri sexuale. Oare o aventura de o noapte a partenerului tau este o tragedie? Acest lucru depinde numai de felul cum interpretezi si percepi infidelitatea lui. De asemenea, conteaza daca s-a intamplat o singura data („Iarta-ma, n-am vrut! S-a intamplat, pur si simplu, si nu a insemnat nimic, findca doar pe tine te iubesc”) ori daca istoria se tot repeta.

Articolul precedentfilmulet sexy-super tare
Articolul următorsex oral

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole