Fardul de obraz potrivit tipului tau de piele

Femeile nu mai raman doar la rozul clasic al blush-ului sau la culoarea piersicii pe timp de vara. Acum, fardurile vin in multe culori si formule. Principala alegere ramane pudra traditionala, urmata de textura cremoasa, o forma moderna lichida si gelul. Asa ca sigur este ceva ce ti se potriveste tie in special! Blushul pudra este cel mai usor de folosit. Daca preferi tipul acesta, alege unul nu foarte stralucitor care iti poate reliefa ridurile, daca ai. Blushul usor lucios sunt mai bune pentru pielea matura pentru ca lumina difuza care se reflecta minimizeaza vizibilitatea liniilor fine, facand pielea delicata a obrajilor una tanara. Dar cu cat pielea se simte mai uscata in timp, trebuie sa incerci si o formula crema care hidrateaza si ofera finete pielii.

Pentru toate tipurile – blush-ul lichid. Este excelent pentru toate tipurile de ten si forme ale fetei pentru ca poti folosi putin pentru un look sau culoare naturala, sau mai multe straturi pentru a crea o anumita intensitate care tine toata ziua. Aplica pe obrajii curati, rapid, pentru  a evita greselile. Aplica si o pudra de obraz dupa, daca vrei sa tina mai mult.

Tenul uscat sau mixt – crema. Motivul? Blushul crema este cel mai bun pentru tenul uscat sau mixt pentru ca pudra nu rezista pe zonele uscate. In plus, textura cremoasa mentine o stralucire luminoasa naturala pe piele.  Se aplica usor pe pielea curata sau peste fond de ten. Daca ai fata rotunda, nu farda pometii, ci de sub ei spre tample.

Ten gras – pudra. Este clasica, este perfecta pentru acoperirea densa colorata. Este cea mai buna textura pentru conturarea pometilor si este ideala pentru tenul gras pentru ca rezista pe suprafata pielii si reduce stralucirea tenului. Se aplica intr-o forma cat mai naturala si usoara.

Tenul matur – gel sau spuma. Formulele acestea sunt minunate pentru pielea matura daca vrei un rezultat subtil. Pot fi purtate pe pielea curata sau peste baza machiajului, inainte de pudra, si sunt mai usor de aplicat decat primul tip de blush – lichid. Se aplica cu degetele, estompand cu miscari circulare. Dar nu aplica dupa ce ai terminat cu tot machiajul  – nu-l vei putea estompa apoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *