Excitatia sexuala

Faza de excitatie sexuala poate dura intre cateva minute si cateva ore. Dupa primul stimul sexual este nevoie si de un al doilea pentru a trece in faza urmatoare.

anafrodisiace-1Altfel excitatia dispare sau poate sa reapara, fata insa a trece in urmatoarea faza. Excitatia creste in timpul actului sexual ( sau al masturbarii): se accelereaza bataile inimi, respiratia se precipita, iar la circa 50-70% dintre fete si 25% dintre baieti si li se inroseste usor fata.

Faza de platou. Dupa prima excitatie puternica, tensiunea se echilibreaza, ajungandu-se la faza de platou. La fete aceasta faza dureaza putin mai mult decat la baieti, mai ales cand e vorba de un act sexual si nu de masturbare. In aceasta faza baietii se concentreaza   sa-si amane putin orgasmul pentru ca actul sa dureze mai mult, in timp ce fetele au senzatia ca nu dureaza destul. Pentru ca, in cazul fetelor, trecerea la faza de platou la orgasm este mai dificila.

Felul in care fiecare persoana percepe stimulii sexuali si isi traieste fiecare faza a excitatiei, precum si durata acesteia, este foarte diferit. Prin urmare si timpul in care ajungi la orgasm e diferit de la o persoana la alta – si depinde si de gradul de excitatie. Uneori se intampla sa ajungi in cateva minute, alteori dureaza si o ora sau nu ajungi deloc.

Probabil ai observat si tu ca prietenul tau si cu tine aveti nevoie de perioade diferite de timp pentru a ajunge pe culmile placerii. Aceste perioade se pot “ajusta” daca cel care ajunge repede la orgasm e mai retinut, iar cel care are nevoie de timp se concentreaza mai tare asupra placerii propriei.
Timpul de care au nevoie fetele si baietii pentru a ajunge la orgasm in timp ce se masturbeaza nu difera prea mult, insa cand  e vorba de sex cu penetrare, la fete dureaza ceva mai mult.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole