Esti fericita sau deprimata – adevarul nu trebuie sa il ascunzi niciodata

Esti fericita sau deprimata – adevarul nu trebuie sa il ascunzi niciodata

Esti fericita sau deprimata cea mai mare parte a timpului? Care este adevarul despre tine? Cei mai multi oameni au motive intemeiate pentru a se simti deprimati. Viata este plina de provocari: probleme fizice si de sanatate, probleme la munca, lipsa banilor, dezamagiri in urma unor relatii. Acestea sunt doar cateva din problemele care ne preocupa de-a lungul vietii. Interesant este ca unii oameni reusesc sa faca fata unor provocari uriase zambind si cu usurinta, in timp ce altii cad intr-o disperare totala fata de evenimente minore. A-ti trai propriile sentimente este esential pentru a fi sincer fat, chiar fata de unele evenimete minore. Dar ce faci cand sentimentele ajung sa provoace probleme in loc sa iti permita sa fii pe deplin in momentul prezent?

Fiecare dintre noi avem momente cand simtim ca viata ne este cumplit de goala si lipsita de sens. Pentru unele dintre noi, aceste momente sunt mai scurte, pentru altele dureaza mai mult. In aceste momente nu mai avem chef de nimic. Sentimentele rasar de obicei in corespondenta cu anumite nevoi pe care le avem si care sunt implinte sau nu. Intelesul sau valoarea atasata acelei nevoi sta la baza sentimenelor pe care le traiesti.

Se intampla atunci sa privim la fiecare aspect din viata noastra si sa-l facem sa aiba un inteles negativ. Cand te afli intr-o pasa proasta, este ca si cum furia sau depresia sunt in cautarea unei tinte de care sa se agate. Perceptia devine intunecata, deoarece intreaga lume este vazuta printr-un voal incetosat. Atunci orice vezi se constituie ca o dovada in plus ca aceasta perceptie deformata este realitatea. Daca atunci descoperi ca ti se acorda o atentie mai speciala, sau un simt al dramatismului, acest obicei prost devine o strategie prin care incerci sa implinesti si alte nevoi, sa rezolvi si alte probleme. Dar daca ai putea evita aceste momente proaste? Ce ar fi, daca in loc sa faci comparatii nefolositoare, ai fi recunoscatoare pentru ceea ce ai?

Ideea este ca nu trebuie sa ne comparam cu altii, ca singura persoana cu care ar trebui sa te compari pe tine insati esti tu insati. Atunci poti aprecia cat de mult ai invatat, cat de mult te-ai dezvoltat si cu cat ai devenit mai inteleapta.

Pentru a ne schimba obiceiurile de gandire trebuie sa constientizam sentimentele pe care le avem, dar si o intrerupere a oricaror ganduri care te conduc la intelegeri si stari negative. Daca esti cu adevarat sincera cu tine insati, stii ca oricum ai lua-o tu esti cea care gaseste aceste sensuri. De ce sa alegi doar sensurile negative si nu sensurile pozitive? Poti alege sa renunti la vechiul mod de a proceda, sau poti continua pentru a-ti dovedi ca ai avut dreptate. Fii doar deschis sa-ti dezvolti obisnuinta de a aprecia si vei descoperi ca modul tau de a percepe iti va infatisa o realitate mult mai prietenoasa.

Uneori suntem conduse de instinctul de supravietuire. Dar uneori o nevoie excesiva de siguranta si securitate poate genera o atmosfera plina de frica. Ceea ce permiti mintii tale sa gandeasca, filmele pe care dai voie mintii sa le ruleze in capul tau, influenteaza nu numai starile, ci si perceptiile ei.

Cand schimbi perspectiva, poti face alegeri mai fericite, alegeri care iti sunt accesibile dintotdeauna, dar care probabil au fost in afara atentiei tale. Aminteste-ti ca frica inseamna lucruri false aparand ca reale.

Fiecare gand al tau si fiecare sentiment pe care il simt are ecou in energia constiintei, care este creativa. Tot ceea ce vezi isi are radacinile in lumea nevazuta. Formele se pot schimba, esenta ramane aceeasi. Fiecare viziune minunata se va evapora; fiecar cuvant inmiresmat va pali. Dar nu-ti pierde buna dispozitie. Sursa din care ele provin este eterna, in continua crestere daruind o noua viata si o noua bucurie. Poti alege sa plangi sau poti alege sa razi? Sursa este in interiorul tau. Si intreaga lume rasare din ea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole