Comunicarea este cea mai importanta intr-o relatie

Comunicarea este cea mai importanta intr-o relatie

Inainte de casatorie, trebuie sa te gandesti foarte bine, daca pasul pe care il faci este cel bun, daca poti comunica cu partenerul, pentru ca o sa traiesti alaturi de el multi ani. In aceasta vreme in care cele mai multe casnicii stau sub semnul divortului, pregatirile de dinainte de nunta sunt mai importante ca niciodata. In timp ce esti preocupata de ce juraminte sa mai faci, nu uita importanta pregatirii tale pentru a face ca aceasta casnicie sa mearga. Petreceti cat mai mult timp impreuna si analizati problemele prezentate in continuare. Expuneti-va punctele de vedere si discutati-le. Timpul petrecut astfel se afla in directa legatura cu ceea ce se va intampla cu casnicia voastra pe viitor.

Daca veti intreba orice cuplu despre cel mai important lucru in relatia lor, toti vor raspunde ca este comunicarea. Se pare ca, de cele mai multe ori, se tine seama de ceea ce discutam; este singurul lucru care are puterea de a distruge sau de a construi o relatie. Daca iti doresti sa aduci unele imbunatatiri iata cateva sfaturi si idei pentru o mai buna comunicare intre parteneri.

Cea mai rapida cale de a pierde increderea este sa abuzezi de ea. Vorbele pe care le spunem au efecte de lunga durata, si de cele mai multe ori uitam acest lucru. De multe ori este mai bine sa tacem, decat sa spunem cuvinte jignitoare. Ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a vorbi o data, mai ales cand suntem suparati.

Daca nu iti vei face timp pentru a-i spune partenerului cand il apreciezi, vei irosi un instrument important de care te poti folosi pentru o relatie mai buna.

Foloseste si alte simturi, alte metode de a-i spune ceea ce simti, metode de comunicare nonverbala. Vei fi surprinsa de rezultatele pe care le dau aceste metode de comunicare.

Petreceti cat mai mult timp impreuna, faceti cat mai multe activitati impreuna, ca doar asa o sa reusiti sa va cunoasteti mai bine, sa aveti mai multa incredere unul in altul, sa comunicati mai bine.

Lucruri esentiale pentru o mai buna comunicare

Nu dragostea tine doi oameni impreuna pe termen lung, ci respectul care exista intre ei; reciprocitatea posibila a schimburilor dintre ei si vitalitatea mesajelor pe care si le trimit unul celuilalt.
A trai in cuplu inseamna a accepta coabitarea a doua intimitati. Exista lucruri pe care le imparti cu partenerul, dar si unele pe care nu le imparti, caci ai nevoie de o oarecare intimitate.
Daca vrem sa avem o relatie de durata cu partenerul, nu trebuie sa impunem un anumit lucru celuilalt impotriva propriei sale alegeri; Fiecare trebuie sa vorbeasca pentru el, deoarece poti risca sa vorbesti despre tine lasand impresia ca vorbesti despre celalalt;
Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce faci, ceea ce echivaleaza cu suprimarea tendintei de a-l invinovati pe celalalt cu ceea ce a zis sau a facut sau cu ceea ce nu a zis sau nu a facut.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole