Emily Robison

Valoarea netă a Emily Strayer: Emily Strayer (fostă Emily Robison) este o muziciană americană care are o avere netă de 40 de milioane de dolari. Emily Strayer este o cântăreață, muziciană și compozitoare americană, cunoscută cel mai bine ca unul dintre membrii fondatori ai trupei din țară, The Chicks, cunoscută anterior ca Dixie Chicks. Cu The Chicks, ea a primit mai multe premii Academy of Country Music Awards, American Music Awards, Billboard Music Awards și Country Music Association Awards, printre altele.

Viața timpurie: Strayer sa născut ca Emily Erwin pe 16 august 1972 din părinții Paul Erwin și Barbara Task în Pittsfield, Massachusetts. Familia sa mutat curând în Addison, Texas, o suburbie din Dallas, unde Strayer și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei alături de cele două surori ale ei, Julia și Martha.

Ea a început să cânte muzică de la o vârstă fragedă, încurajată de părinții ei, precum și de sora ei mai mare Martha, care era, de asemenea, interesată să învețe instrumente și să scrie cântece. La șapte ani, Strayer a început să cânte la vioară și a trecut la banjo la zece ani. Cele două surori, împreună cu prietenii de la școală, au format un grup de bluegrass numit Blue Night Express. Au călătorit frecvent la festivaluri de bluegrass și au cântat în mod regulat, și atât Martha, cât și Emily au rămas dedică dezvoltării stăpânirii instrumentelor lor.

The Dixie Chicks: Strayer și sora Martha au continuat să cânte muzica împreună odată ce amândoi au terminat liceul. Lor li s-au alăturat inițial chitaristul Robin Lynn Macy și basista Laura Lynch, deși ultimii doi au părăsit trupa și cântăreața Natalie Maines sa alăturat în 1995. Acest trio a cunoscut un succes comercial uriaș.

Atât albumul „Wide Open Spaces” din 1998, cât și albumul „Fly” din 1999 au avut un succes extrem, obținând statutul de înregistrare de diamant și făcând singurul grup feminin din orice gen de muzică care a obținut recorduri de diamant certificate back- în spate. Ambele albume au primit, de asemenea, premii numeroase, inclusiv o serie de premii Grammy și Academy of Country Music. Unele dintre cele mai populare single-uri de pe ambele album includ „Wide Open Spaces”, „There’s Your Trouble”, „Cowboy Take Me Away” și „Without You”. Trupa sa deosebit de alte grupuri la acea vreme, având în vedere abilități virtuozice ale lui Stayer și ale surorii pe mai multe instrumente.

The Dixie Chicks a continuat acest succes cu lansarea albumului „Home” în 2002, care prezintă un sunet diferit, având în vedere că trupa a lansat albumul independent în timpul unei dispute cu Sony, casa lor de discuri. Albumul a fost încă un succes, single-ul său „Long Time Gone” devenind primul hit al trupei în topul single-urilor pop din SUA.

În anul următor, trupa a întâmpinat controverse după ce solistul Maines a făcut remarci la un concert de la Londra privind dezaprobarea și față de președintele de atunci, George W. Bush, și invazia SUA în Irak. Comentariile au dus la o reacție dramatică în comunitatea muzicii country, deși Strayer și sora ei au fost alături de colegul lor de trupă în acest timp, chiar dacă diverse publicații muzicale preziceau sfârșitul Dixie Chicks.

Cu toate acestea, astfel de predicții au fost incorecte, deoarece trupa a lansat un alt album în 2006, „Taking the Long Way”, care a debutat pe primul loc în topurile de muzică pop și country din SUA, devenind aur în prima săptămână. Albumul a marcat al treilea album nr. 1 al grupului, făcându-i pe Dixie Chicks prima trupă feminină din istoria topurilor care a debutat cu trei albume pe primul loc. Controversa a dus la vânzări slabe de bilete de turneu în mare parte din Statele Unite, dar grupul a măturat cea de-a 49-a ediție a premiilor Grammy, câștigând toate cele cinci categorii la care au fost nominalizate.

Apoi trupa a o pauză de câțiva ani pentru a petrece timp cu familia, deși au rămas împreună oficial ca grup. Au reluat turneele de-a lungul anilor 2010, cântând în mai multe festivaluri din Canada și au început un turneu mondial în 2016 în Statele Unite, Canada, Europa, Australia și Noua Zeelandă. În 2020, au lansat primul lor album de studio, „Gaslighter”, după o pauză de 14 ani.

În iunie 2020, grupul a optat pentru schimbarea numelui în The Chicks, renunțând la referința la linia Mason-Dixon care are conotații cu sclavie.

Court Yard Hounds: Strayer a continuat să muzică chiar și să poată face pauzei lui Dixie Chicks. Împreună cu sora ei Martha, Strayer a format un proiect secundar numit Court Yard Hounds, care îl prezintă pe Strayer ca vocalist principal. Duo-ul a lansat un album în 2010, care a fost înregistrat în studioul de acasă al lui Martha și conținea melodii scrise în principal de Strayer. Deși Maines nu sa alăturat albumului, mulți dintre aceiași muzicieni și producători implicați cu Dixie Chicks au contribuit la realizarea proiectului paralel al lui Strayer. Ei au apărut pentru prima dată publică ca Court Yard Hounds în 2010 la festivalul South by Southwest (SXSW) din Austin, Texas. Duo-ul a lansat un al doilea album în 2013.

Viața personală: Strayer sa căsătorie cu cântărețul de muzică country Charlie Robison pe 1 mai 1999, schimbându-și numele în Emily Robison. Se spune că relația ar fi inspirată pentru hit-ul lui Dixie Chicks, „Cowboy Take Me Away”. Cuplul sunt împreună trei copii: Charles și gemenii Julianna și Henry. După ce a rămas căsătorit timp de nouă ani, cuplul a divorțat în august 2008. Sfârșitul căsătoriei sa dovedit a fi o mare parte de inspirație pentru multe dintre melodiile din Court Yard Hounds, pe care Strayer le-a descris ca fiind foarte personal.

În timp ce lucra la muzică pentru Court Yard Hounds, Strayer sa implicat apoi cu muzicianul Martin Strayer, care cântă ca chitarist în Court Yard Hounds. Cuplul a avut împreună o fiică în 2012 pe nume Violet și sa căsătorit în 2013.

Related Articles

Ultimele articole