Eli Manning

Care este valoarea netă și salariul lui Eli Manning?

Eli Manning este un sfert de fotbal profesionist american pensionat, care are o avere netă de 160 de milioane de dolari. După ce a jucat sa cariera de 16 ani pentru New York Giants, sa retras din NFL pe 22 ianuarie 2020. La momentul retragerii sale, era jucătorul cu cele mai mari câștiguri din istoria ligii, cu un salariu de 252 de milioane de dolari. singur.

Tinereţe

Elisha Nelson Manning IV sa născut în New Orleans, Louisiana, pe 3 ianuarie 1981, cel mai mic dintre cei trei fii. Tatăl său este fundașul NFL Elisha Archibald „Archie” Manning III. Frații săi cei mai mari sunt fostul fundaș NFL Peyton Manning, iar gazda Fox Sports Cooper Manning. A urmat cursurile școlii Isidore Newman din New Orleans, unde a jucat fotbal și baschet în liceu. În timpul carierei sale de fotbal din liceu, Manning a pasat pentru 7.389 de yarzi și 89 de aterizări.

Cariera de fotbal universitar

Când Manning sa alăturat echipei de la Universitatea din Mississippi, mai cunoscută sub numele de Ole Miss, era foarte mult sub umbra tatălui său, consider o legenda la școală. În plus, fratele său mai mare, Cooper Manning, sa angajat anterior să joace pentru Ole Miss, înainte ca un diagnostic de stenoză a coloanei vertebrale să îi scurteze cariera. A apărut doar în șase meciuri în anul său în primul rând, dar după plecarea jucătorului senior Romaro Miller, Manning a devenit fundaș titular în anul doi. În ultimul an, a condus pe Rebels la un record de 10-3, precum și la o victorie în SBC Cotton Bowl Classic asupra statului Oklahoma. La sfârșitul carierei sale universitare, a câștigat mai multe premii, cum ar fi premiul Maxwell ca cel mai bun jucător polivalent din națiune, premiul Johnny Unitas Golden Arm și premiul SEC Cel mai valoros jucător. El a fost, de asemenea, candidat pentru Trofeul Heisman din 2003, ajungând în cele din urmă pe locul la treilea la vot. Statisticile sale de facultate includ 10.119 de yarzi de trecere, 81 de pase de touchdown și un rating de pasageri de 137,7. A absolvit Ole Miss cu o diplomă în marketing.

Cariera de fotbal profesionist

Manning a intrat în draftul NFL din 2004 ca cel mai râvnit jucător. San Diego Chargers aveau dreptul la prima alegere generală din draft, totuși Manning și tatăl său au declarat public că ar refuza să joace pentru Chargers dacă ar fi recrutați de ei, din cauza îngrijorărilor legate de sprijinul și tratamentul acordat de fundașul lor Ryan Leaf. . Oricum, San Diego Chargers l-au recrutat pe Manning, din cauza acordului lor cu New York Giants, unde Giantsi l-ar fi schimbat și apoi l-au schimbat pe Philip Rivers și o alegere din a treia rundă din 2004, o alegere din prima rundă din 2005 și o alegere din a cincea rundă din 2005. . Drept urmare, Manning a semnat un contract pe șase ani și 45 de milioane de dolari cu Giants. În onoarea fratelui său mai mare, Cooper Manning,

Debutul lui Manning în NFL a venit în săptămâna 1 a sezonului împotriva Philadelphia Eagles, când a fost înlocuit de Kurt Warner în patrulea sfert. El a jucat în alte cinci jocuri în timpul anului său de debut, terminând sezonul cu 1.043 de metri de trecere, 6 aterizări și 9 interceptări. După plecarea lui Warner din echipă, Manning a fost numit titular pentru sezonul 2005. El a încheiat sezonul printre primii cinci fundași, atât la yarzi de trecere, cât și la atingeri, dovedindu-și valoarea.

Getty Images

În 2008, Manning a condus pe Giants la prima lor apariție la Super Bowl din 2001. La Super Bowl XLII, Giant a depășit așteptările și ia învins pe atunci neînvinși New England Patriots cu 17-14. În timpul jocului, Manning a devenit primul fundaș care a aruncat un touchdown de ultim moment, câștigător de campionat în jocul pentru titlul NFL, când un gol de câmp nu ar putea măcar să egaleze meciul când Plaxico Burress a prins o pasă de touchdown de 13. yarzi cu au mai rămas doar 35 de secunde la cele. Pentru performanța sa, Manning a fost desemnat cel mai valoros jucător al jocului. El a urmat acest succes din nou în 2012 la Super Bowl XLVI când ia condus pe Giants la o victorie asupra Patrioților cu 21-17, fiind din nou numit MVP al jocului.

După o carieră de succes de 16 ani cu Giants, Manning sa retras din NFL pe 22 ianuarie 2020. Ulterior, Giants și-a retras tricoul numărul 10. El și-a încheiat ultimul sezon profesionist cu 1.042 de metri de trecere, 6 aterizări și 5 interceptări, având doar patru jocuri. Unele dintre recordurile pe care le-a stabilit în timpul carierei includ cele mai multe pase de touchdown în patrulea trimestru dintr-un sezon, cu 15 în 2011; și cei mai mulți metri de trecere într-un singur postsezon, cu 1.219 de metri în 2011.

Alte Venturi

În afara terenului, Manning a fost unul dintre cei mai bine plătiți susținătorii de celebrități din lume în timpul carierei sale profesionale. El a câștigat în mod regulat 8-10 milioane pe an, promovând dotarea precum Gatorade, DirecTV, Toyota, Reebok, Kraft, Citi și Samsung. De asemenea, a jucat alături de fratele său Peyton în campanii pentru NFLShop.com și Oreo. În plus, Eli, Peyton și Archie Manning s-au împreună și au fost coautori ai cărții pentru copii „Family Huddle”, care spune povestea celor trei frați. Manning care joacă împreună în creștere.

Viata personala

Manning a cunoscut-o pentru prima dată pe Abby McGrew în timp ce doi erau studenți la Universitatea din Mississippi. El a cerut-o în căsătorie în 2007, iar cuplul sa căsătorie într-o ceremonie privată în San Jose del Cabo, Mexic, pe 19 aprilie 2008. Împreună, au trei fiice și un fiu, iar familia locuiește în Summit, New Jersey.

Articolul precedentDeion Sanders
Articolul următorDick Wolf

Related Articles

Ultimele articole