Ejacularea-Controlul ejacularii-Ejacularea precoce este oare cauzata de starea emotionala

Ejacularea-Ejacularea precoce este oare cauzata de starea emotionala

Ejacularea precoce este cea mai des intilnita problema sexuala a tinerilor, dar asta nu inseamna ca toti patesc asa. Ejacularea precoce, este cauzata de o stare emotionala.

Dincolo de sfera cerebrala, in cadrul sistemului nervos actioneaza alte doua subsisteme, acestea sunt:

Subistemul simpatic – prin intermediul adrenalinei, controleaza manifestarile de aparare in fata oricarei amenintari (reactii ca frica de pericol, de exemplu – grija de a feri partenera de de o sarcina nedorita – controleaza la barbat ejacularea iar la femeie orgasmul)
Subsistemul parasimpatic – este responsabil la ambele sexe de ceea ce se cheama „recuperare”. Pe plan sexual, coordoneaza la barbat erectia si, la ambele sexe orgasmul. Acest proces intervune, fie prin producerea unui raspuns sexual normal, fie printr-o deficienta ca: ejacularea precoce, lipsa dorintei…)
In functie de perioada vietii in care a aparut, ejacularea precoce poate fi primara, (s-a instalat o data cu primul contact sexual) sau secundara. Cauzele care duc la aceasta dereglare sunt organice sau psihice. La tineri predomina cauzele psihice: un obicei ramas din adolescenta (frica de a nu fi prins in timpul masturbarii), ejacularea in afara vaginului de frica unei sarcini nedorite, o lunga perioada de abstinenta sau o puternica excitatie.

Exista foarte multe tehnici prin care poti sa prelungesti durata actului sexual astfel incit ejacularea precoce sa poata fi eliminata.

Controlul ejacularii
Ejacularea precoce este cea mai raspindita si in acelasi timp una dintre cele mai neplacute probleme sexuale ale barbatiilor.

 Se stie ca, cu cit barbatul este mai tinar, cu atit el ejaculeaza mai repede.

E o simpla chestiune de fiziologie, dar sa nu credeti cumva ca aceasta problema o au doar tinerii.
 

Conform unor studii recente s-a constatat ca, un barbat din trei ejaculeaza mai repede decit si-ar dori, si uneori marea majoritate a barbatilor ejaculeaza prea repede.

Cit de repede este prea repede?

Specialistii se feresc sa dea limite precise. Statisticile arata ca 72% dintre barbati ejaculeaza in termen de 10 minute dupa introducerea penisului in vagin. E mult? E putin? Parerile sunt impartite.

Pina in momentul de fata nu s-a gasit o definitie genaral acceptata a ejacularii precoce. Unii terapeuti ai sexului definesc ejacularea precoce ca incapacitatea de a intirzia ejacularea cel putin 5 minute din momentul intromisiunii. Alti terapeuti abordeaza problema cu mai multa flexibilitate, definind-o ca incapacitatea de a intirzia destul de mult ejacularea pentru a satisface femeia in cel putin jumatate de ora de act sexual. 

Atunci cind tinerii se masturbeaza, scopul lor nu este acela de a intirzia cit mai mult ejacularea, ci sa o termine cit mai repede posibil pentru a nu fi descoperiti. Aceste antrenamente stabilesc un prag foarte scazut al excitabilitatii. Majoritatea barbatiilor se obisnuiesc sa ejaculeze rapid. Daca nu vor face un efort constient de a-si schimba obiceiurile ejacularea precoce va fi pentru ei intradevar o mare problema.

Sa nu se inteleaga aici ca masturbarea este daunatoare, ci graba de a ajunge la ejaculare, este cea care va conduce in final la ejacularea prematura.

In continuarea acestui material veti, descoperi foarte multe tehnici si metode prin care veti putea obtine un control total asupra ejacularii.

Toate aceste metode si tehnici prin care pti scapa de ejaculare precoce sunt descrise pe site in sectiunea dedicata membrilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole