Dinti albi si sanatosi – albirea dintilor

Dinti albi si sanatosi – albirea dintilor

Întotdeauna m-am întrebat cum e posibil ca toate vedetele de televiziune, din muzica sau de cinema sa aiba niste dinti atât de frumosi si de albi. Când stai sa analizezi ai impresia ca au devenit ceea ce sunt tocmai pe baza acelor dinti superbi. Nu se întâmpla asa, desigur, ci invers. Daca vrei ca lumea sa te auda vorbind si sa te mai si vada în acelasi timp trebuie sa faci în asa fel încât ceea ce expui în prim plan sa fie cât mai placut pentru a atrage simpatii. Vedetele au deschis drumul albirii dintilor pentru ca în timp si oamenii obisnuiti sa recurga la tot felul de procedee pentru ca si zâmbetele lor sa atraga admiratia celor din jur.

Exista în ziua de astazi o multime de tehnici si substante care îti pot garanta un zâmbet stralucitor. Exista paste de dinti, geluri, benzi si agenti de înalbire ce pot fi folositi fie acasa fie în cabinetul stomatologic.

Important este în primul rând sa îti asiguri igiena zilnica a dintilor prin periaj cu pasta de dinti. Exista chiar paste de dinti special destinate înalbirii dar trebuie sa stii ca ele sunt eficiente doar pentru îndepartarea petelor superficiale.

Pentru o „albire” mai profunda exista benzi si geluri de albire cu concentratii diferite care se aplica folosind dispozitive speciale ce sunt mentinute pe dinti în medie câte o jumatate de ora în doua reprize zilnice timp de aproximativ 14 zile. Aceste substante pot fi folosite si de acasa si de la cabinetul medicului dentist.

Trebuie sa insist sa apelezi totusi la un medic stomatolog pentru o astfel de interventie asupra danturii tale. Stiu ca nu e tocami locul tau preferat, dar e mai sigur si mai eficient.
În primul rând, nu oricine poate apela la tehnicile de albire a dintilor. Acestea nu sunt recomandate, de exemplu, copiilor de pâna în 16 ani, persoanelor cu sensibilitate dentara, cu probleme gingivale, cu carii multe, cu smalt erodat, femeilor însarcinate sau care alapteaza.

Medicul va identifica aceste probleme si în plus va putea prescrie un tratament de albire potrivit pe baza caracteristicilor individuale ale danturii asupra careia se va actiona. În plus, este mai eficient ca înainte de începerea „albirii” sa se efectueze un detartraj si un periaj profesional. „Albirea” dintilor sub urmarirea atenta a specialistului te va scuti de neplaceri de genul durerilor, inflamatiilor si iritatiilor gingiilor dar si de aruncatul banilor pe fereasta, caci substantele pe care le poti folosi singura acasa sunt ele mai ieftine dar si mai putin spectaculoase ca si rezultat.

De retinut de asemenea ca este imposibil sa obtii niste dinti de un alb imaculat. „Albirea” presupune de fapt eliminarea petelor galbene de pe dinti si deschiderea nuantei lor. Nu se vor „albi” plombele, dintii falsi, petele maronii, cenusii, albstrui sau negre.
Albirea nu este definitiva. Cu o întretinere constiincioasa nuanta frumoasa se va mentine timp de aproximativ un an. Daca fumezi, bei multa cafea sau multa cola nu are rost sa irosesti timpul si banii pe albirea dintilor pentru ca substantele mentionate anterior distrug imediat efectul.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole