Debbie Allen

Care este valoarea netă a lui Debbie Allen?

Debbie Allen este o actriță, dansatoare, regizor, producător și persoană publică americană, care are o netă de 4 milioane de dolari. Ea a câștigat premiile Emmy, Tony și Globul de Aur pentru muncă să în televiziune și pe scenă.

Ea și-a făcut debutul pe Broadway dansând în cor în muzical „Purlie”. Ea a continuat să joace în musicalul „Raisin” și a primit nominalizări la Tony pentru interpretările ei ca Anita în revivalizarea din 1980 a „West Side Story” și Charity în producția de pe Broadway din 1986 „Sweet Charity”. Ea a devenit un nume cunoscut, apărând ca Lydia Grant în serialul de televiziune, „Fame”. De asemenea, a regizat și a coregrafiat multe dintre episoadele emisiunii și a câștigat două premii Emmy și un Glob de Aur pentru coregrafia ei.

Ea a câștigat un al treilea premiu Emmy pentru coregrafie pentru „Motown 25th Anniversary Special”. Ea a continuat să regizeze și să coregrafieze pentru mai multe producții de teatru, televiziune și film premiate. De asemenea, conduce propria școală în Atlanta, Georgia. Ea este, de asemenea, judecătorul invitat la „So You Think You Can Dance”.

Tinereţe

Allen sa născut pe 16 ianuarie 1950 în Houston, Texas, din tatăl Andrew Arthur Allen, care a lucrat ca medic ortodont și mamă nominalizată la Premiul Pulitzer, Vivian Ayers Allen. Era cel mai mic copil și avea doi frați mai mari. De la o vârstă fragedă, a fost expusă artelor în primul rând de către mama ei, inspirându-și propria decizie de a studia științele umaniste când a îmbătrânit.

Allen a fost interesat de dans de mic și a audiat la Academia de Balet din Houston la vârsta de doisprezece ani, unul dintre puținii dansatori afro-americani care au făcut acest lucru. Chiar dacă a depășit standardele de admitere, a fost refuzată. Cu toate acestea, o lună mai târziu, a fost admisă de un instructor rus la școală care a văzut-o cântând într-un spectacol. Apoi i sa permis să rămână la școală odată ce potențialul ei a fost evident. Ea a experimentat din nou rasismul în lumea baletului când am spus de la Școala de Arte din Carolina de Nord că corpul ei nu era potrivit pentru balet, deși era o dansatoare foarte pricepută. Aceste experiențe l-au determinat pe Allen să-și concentreze atenția mai mult asupra universității și a activităților artistice.

Allen și-a obținut diploma de licență în literatură grecească clasică, vorbire și teatru de la Universitatea Howard și apoi a continuat să studieze cursul la HB Studio din New York City. Ea a fost membră a Fraternității Profesioniste din Sănătate Chi Delta Mu.

Carieră

Allen și-a început cariera apărând la teatrul Broadway la începutul anilor 1970. Debutul ei a fost în corul „Purlie” în 1970. Mai târziu, ea a creat rolul lui Beneatha în musicalul „Raisin”, câștigător al premiului Tony, în 1973, iar apoi a apărut în spectacol precum „Truckload” și „Ain’t”. Comportare greșită.” În 1980, ea a primit atenție pentru interpretarea ei ca Anita în renașterea pe Broadway a „West Side Story”, care a adus o nominalizare la premiul Tony pentru cea mai bună actriță prezentată într-un muzical. Ea a câștigat, de asemenea, un premiu Drama Desk pentru interpretarea ei.

În 1976, ea a început în televiziune cu un debut în sitcomul „Good Times”. În anul următor, a jucat în serialul „3 Girls 3”. Mai târziu a apărut în miniseria din 1979 „Roots: The Next Generation”. Ea a obținut un rol în filmul de comedie „The Fish That Saved Pittsburgh” în același an. În 1981, a apărut în filmul „Ragtime”, bazat pe cel mai bine vândut roman cu același nume. Ea a apărut în primul ei film, „Fame”, în 1980, ceea ce a determinat-o să devină sau figură centrală în adaptarea pentru televiziune, care a avut loc între 1982 și 1987. Allen a fost nominalizat la Premiul Emmy pentru cea mai mare. bună actriță de patru ori în timpul spectacolului. . Ea a fost, de asemenea, coregraf principal pentru serialele de film și televiziune, în același timp, a câștigat două premii Primetime Emmy la categoria Cea mai bună coregrafie. Ea a câștigat, de asemenea, un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță într-un serial de televiziune, muzical sau comedie. Ea a făcut istorie devenind prima femeie de culoare care a câștigat un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță într-un serial de televiziune – muzical sau comedie.

Getty Images

Succesul ei a continuat în 1986, when a primit oa doua nominalizare la premiul Tony pentru cea mai bună actriță într-un muzical pentru interpretarea ei din „Sweet Charity” a lui Bob Fosse. În același an, ea a avut un rol secundar în filmul de comedie-dramă „Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling”, regizat de Richard Pryor și cu rolul principal.

Până la sfârșitul anilor 1980, Allen a decis să-și ia ceva timp de film și televiziune ca actriță, optând în schimb să lucreze ca coregraf sau în afara camerei. Ea a produs și regizat serialul de televiziune „A Different World”, despre viața studenților din colegiul fictiv istoric negru, Hillman, care a rulat timp de șase sezoane pe NBC. Allen a lansat, de asemenea, două albume solo, „Sweet Charity” în 1986 și „Special Look” în 1989. În același an, a regizat filmul muzical „Polly”. Mai târziu, a regizat filmul polițist „Out-Of-Sync” în 1995, precum și o serie de filme de televiziune. Ea a fost, de asemenea, coregrafe producțiilor emisiunii Premiilor Academiei timp de 10 ani.

În 2001, Allen a fondat Academia de dans Debbie Allen ca organizație non-profit. În 2008, a regizat „Cat on a Hot Tin Roof” pe Broadway. Ea a regizat un număr mare de episoade de seriale de televiziune de-a lungul anilor 2000 și 2010, inclusiv episodul din „All of Us”, „Everybody Hates Chris”, „Scandal” și „Jane the Virgin”, printre multe altele. Ea a fost, de asemenea, distribuită în 2011 ca personaje din „Grey’s Anatomy”. Mai târziu a devenit producător executiv al serialului.

Allen a primit primele premii și distincte. Ea deține, de asemenea, doctorate honoris causa de la Universitatea Howard și la Școala de Arte a Universității din Carolina de Nord. A fost numită membră a Comitetului Președintelui pentru Arte și Științe Umaniste în 2001, i sa acordat o stea pe Hollywood Walk of Fame și a fost laureată a Centrului Kennedy în 2020.

Viata personala

În 1975, Allen sa căsătorie cu iubitul de mult timp, Win Wilford. Cei doi s-au separat ulterior în 1983 și apoi au divorțat. Allen sa căsătorit apoi cu fostul jucător NBA Norm Nixon în 1984. Cuplul are trei copii împreună: Vivian, Norman și DeVaughn.

Articolul precedent10 jocuri clasice si noi de societate
Articolul următorDJ Khaled

Related Articles

Ultimele articole