De la 35 de ani , barbatii pot ramane fara mostenitori

De la 35 de ani , barbatii pot ramane fara mostenitori

Dacă vă număraţi printre cei care credeau că doar femeile trec printr‑o fază de scădere a nivelului de fertilitate în jurul vîrstei de 40 de ani, ar fi bine să reanalizaţi situaţia.

Un studiu recent, efectuat de cercetătorii australieni, susţine că şi bărbaţii sînt influenţaţi de un aşa‑numit „ceas biologic”, similar cu cel al femeilor. Rezultatele studiului au scos la iveală faptul că, după 35 de ani, fertilitatea bărbaţilor scade, ceea ce sugerează că şi aceştia au un ceas biologic, la fel ca şi femeile. Potrivit oamenilor de ştiinţă, bărbaţii care aleg să‑şi întemeieze o familie după 40 de ani riscă să rămînă fără moştenitori din cauza calităţii mai mici a materialului genetic existent la această vîrstă. Medicii din cadrul unei clinici de fertilitate din Sydney au analizat cazurile a 3.324 de bărbaţi în patru ani. „Iniţial, se considera că scăderea nivelului de fertilitate în jurul vîrstei de 35 de ani este o problemă strict feminină, însă studiul pe care noi l‑am efectuat arată că ipoteza este valabilă şi în cazul bărbaţilor”, a declarat doctorul Mark Bowman, directorul clinicii.

Cercetătorii au testat potenţialul reproductiv al subiecţilor şi au constatat că, începînd cu vîrsta de 35 de ani, acesta scade, prin urmare, şansele unui bărbat de a procrea sînt din ce în ce mai mici. Oamenii de ştiinţă consideră că aceste constatări sînt suficiente pentru a demonstra că şi bărbaţii au ceasuri biologice.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole