De ce oamenii isi balanseaza bratele cand merg?

De ce oamenii isi balanseaza bratele cand merg?

Misterul a fost elucidat, anunta triumfatoare presa britanica, dupa ce cercetatorii au aflat, in sfarsit, de ce oamenii isi leagana bratele atunci cand merg.

Dupa ce si-au pus aceasta intrebare de secole, a vende-ce-oamenii-isi-balanseaza-bratele-cand-mergit si momentul raspunsului. L-au gasit oamenii de stiinta americani si olandezi, care au lucrat in tandem pentru a descifra aceasta enigma. Explicatia e, totusi, simpla: e mai eficient din punct de vedere energetic sa balansezi bratele decat sa le tii rigide pe langa corp.

Insa pentru gasirea raspunsului a fost nevoie de un studiu. Asa s-a descoperit ca e nevoie de o cantitate “extra” de energie, de 12%, pentru ca bratele sa fie tinute pe langa corp si nu balansate in timpul mersului, anunta The Telegraph.

In plus, balansul bratelor face si viata picioarelor mai simpla, impactul cu solul fiind mai putin puternic daca bratele se afla in miscare.

Daca ar fi tinute pe langa corp, impactul cu solul la nivelul talpilor ar fi cu 63% mai puternic, au explicat cercetatorii de la Universitatea Delft si de la Universitatea Michigan.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole