Cum sa-ti inveti copilul zilele saptamanii

Invatarea copilului in zilele saptamanii este o modalitate excelenta de a-l ajuta sa inteleaga timpul. Ii poti ajuta cu usurinta sa invete despre zilele saptamanii incorporand timpul calendaristic in rutina ta zilnica. Copilului dvs. i se poate face placere sa cante cantecul zilelor saptamanii si sa invete despre zilele saptamanii folosind jocuri, foi de lucru si conversatii. Fii consecvent si intareste ceea ce copilul tau a invatat adesea pentru a-i ajuta sa pastreze informatiile.

Cumparati sau creati un calendar mare si plasati-l la nivelul ochilor copilului dumneavoastra

Puteti achizitiona un calendar mare la un magazin de rechizite pentru profesori sau puteti face unul pentru a fi folosit cu copilul dumneavoastra. Desenati o grila cu 31 de spatii pe ea si numerotati spatiile in functie de zilele lunii in care va aflati. Apoi, etichetati fiecare coloana din calendar cu ziua saptamanii. Scrieti si numele lunii si in partea de sus a calendarului.

Daca copilul tau este mai mare, ai putea chiar sa ii permiti sa faca calendarul. Ajutati-i sa eticheteze corect spatiile folosind un alt calendar ca model.

Incercati sa plasati calendarul undeva pe care copilul dvs. il va vedea de multe ori pe parcursul zilei, cum ar fi la frigider sau in camera dvs. de familie.

Creati un baston sau o bagheta pentru a face activitatea mai distractiva

Cumparati o dibla din lemn si infasurati-o in hartie decorativa sau vopsiti-o pentru a o face frumoasa. Utilizati butonul de indicare pentru a indica date specifice din calendar atunci cand aveti ora calendaristica.

De exemplu, puteti indica data si apoi utilizati butonul de indicare pentru a urmari in sus pana unde este scrisa ziua saptamanii.

Odata ce copilul tau te-a vazut folosind bastonul de indicat de cateva ori, ii poti lasa sa-l foloseasca pentru a indica zilele saptamanii.

Alocati zilnic 5-10 minute timpului calendaristic

Incercati sa faceti calendarul imediat dupa micul dejun sau in timp ce copilul dvs. isi ia gustarea de dimineata. Ori de cate ori decideti sa faceti acest lucru, faceti ca calendarul sa faca parte din rutina zilnica pentru a-l ajuta pe copilul dvs. sa invete conceptele zilelor si orei saptamanii.

Repetarea este importanta pentru a-i invata pe copilul dvs. concepte noi. A avea o rutina va fi, de asemenea, reconfortant pentru copilul dvs. si ii va ajuta sa stie la ce sa se astepte in fiecare zi.

Indicati astazi, ieri si maine in fiecare sesiune calendaristica

Folositi degetul sau bara de indicare pentru a identifica ce zi este astazi in calendar. Apoi, urmariti in sus pana in partea de sus a coloanei pentru a identifica ziua saptamanii. Spune ce zi din saptamana este cu voce tare. Apoi, indica zilele care vor fi maine si ieri.

Odata ce copilul tau se obisnuieste cu rutina si incepe sa invete cum sa identifice zilele, poti sa-i dai copilul indicatorul si sa-i ceri sa-ti arate ce zi este. Puneti-le intrebari pentru a-i determina sa identifice alte zile, cum ar fi spunand ,,Ce zi va fi maine?” sau ,,Ce zi a saptamanii este a 10-a?”

Puneti-i copilului intrebari despre datele importante din calendar

Directionati atentia copilului dvs. catre sarbatori si alte zile speciale din calendar, utilizand imagini si autocolante. Apoi, subliniati in ce zi a saptamanii cad aceste zile speciale.

De exemplu, ai putea spune: ,,Uite! Ziua ta de nastere este intr-o miercuri, care este mijlocul saptamanii! ” sau ,,Halloween-ul este sambata, asa ca putem sarbatori toata ziua!”

Sfat : Incercati sa imprimati imagini mici pe care copilul dvs. le poate colora si plasa in calendar pentru a indica zile speciale, cum ar fi un tort de ziua de nastere a cuiva sau un cadou de Craciun.

Explicati diferenta dintre saptamani si weekend

Codul culorilor zilele saptamanii si zilele de weekend din calendarul dvs. pentru a ajuta copilul sa vada diferenta. Spuneti-i copilului ca luni, marti, miercuri, joi si vineri sunt zilele in care copiii merg la scoala si multe persoane lucreaza si in aceste zile. Cu toate acestea, explicati si faptul ca unii oameni lucreaza in weekend in functie de tipul de job pe care il au.

Explicati diferenta dintre zilele saptamanii si zilele de weekend si va poate ajuta copilul sa identifice zilele saptamanii.

Canta cantecul cu copilul tau zilnic pentru a-l ajuta sa invete

Daca incorporezi timpul calendaristic in rutina ta zilnica, incearca sa canti melodia zilelor saptamanii dupa ce termini timpul calendaristic. Invatati-i copilului o versiune simpla a melodiei si asociati-o cu un ton bine cunoscut.

De exemplu, ai putea sa-l inveti pe copilul tau sa cante ,,Duminica, luni, marti, miercuri, joi, vineri, sambata. Astazi este luni, maine marti si ieri a fost duminica. „

Puteti asocia versurile cu orice melodie simpla pe care copilul dvs. o cunoaste bine, cum ar fi ,,Clementine”, ,,Twinkle Twinkle Little Star” sau ,,Old MacDonald”.

Arata-i copilului gesturile cu mana pentru a merge impreuna cu cantecul

Incercati sa incepeti cantecul zilelor saptamanii cu mainile drepte in aer, apoi aduceti-le in pozitiile 11:00 si 1:00 cand spuneti luni, apoi 10:00 si 2:00 pentru marti si asa mai departe pana cand vor fi lasati jos. Gesturile cu mainile sunt optionale, dar pot ajuta la intarirea diferitelor zile ale saptamanii si pot ajuta copilul sa-si aminteasca de ele.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole