Cum isi arata barbatii dragostea

Cum isi arata barbatii dragostea

O femeie este obisnuita sa ofere afectiune, sa isi manifeste emotiile, ceea ce nu este neaparat valabil si pentru barbat. Majoritatea culturilor au valorizat constant imaginea austera, rece, calculata a barbatilor, acestia fiind invatati sa nu isi manifeste public afectele, sa fie cat mai detasati emotional si, cel putin, aparent, stapani pe sine.

Daca femeile sunt tentate sa verbalizeze cat mai mult si au nevoie sa auda si sa li se spuna multe lucruri agreabile, barbatii functioneaza mai mult in registrul vizualului, sunt mai dependenti de imagine, au un reper mai sigur in concretul vizual. Ei pun accent pe o comunicare concisa si pragmatica care face ca opiniile exprimate sa nu mai pot fi comentate. Acest atasament fata de concret, le scoate uneori din minti pe doamne, care se simt neglijate sau neluate in seama.

“Cum sa inteleg daca ma iubeste sau nu, daca nu-mi spune niciodata asta?! – este un repros des auzit din partea femeilor.

De cele mai multe ori, fiecare tabara ramane cantonata in terenul sau si nu face nici un efort pentru a incerca sa inteleaga modul de functionare sau exprimare a celeilalte jumatati. Este clar, de exemplu, ca exprimarea prin cuvant nu este punctul forte al barbatilor, dar asta, doamnelor, nu pentru ca vor neaparat sa va sicaneze, ci, pur si simplu, pentru ca nu au abilitatile sa foloseasca cuvantul in scop sentimental la fel de bine ca o femeie si pentru ca nu simt beneficiul concret al unei astfel de abordari.

Sa nu uitam ca exista multi barbate timizi, inhibati de femei si multi altii care simt ca anumite sentimente, intr-o anumita faza a relatiei, isi pierd din putere si au o problema de orgoliu in acest sens.

Femeile ar trebui sa fie ceva mai ingaduitoare cu acest aspect si sa nu le mai ceara iubitilor lor parteneri de viata sa se exprime prin cuvant, daca observa ca spontan nu le este confortabil s-o faca. Mai bine i-ar ajuta sa se manifeste si sa se exprime altfel, in modul care le face placere, li se pare firesc si natural. Nu e chiar atat de greu, trebuie doar putina bunavointa si putin exercitiu, veti vedea!

Totusi, cum isi declara (implicit!) afectiunea un barbat? Ca si in cazul femeilor, exista si in cazul lor o serie de semne care functioneaza ca purtatori ai declaratiilor de interes sau, mai mult, chiar de afectiune cum ar fi:
initiativele surpriza (hotararea spontana de a merge impreuna intr-un loc, la petrecere, la film, in excursie etc.);
renuntarea la timpul propriu, donarea acestuia partenerei (renunta la intalnirea saptamanala cu amicii la o bere, preferand sa faca ceva in care este implicata si persoana iubita);
cadourile (cand cumpara ceva ce stie ca isi doreste aceea femeie);
imaginea (cand face aprecieri admirative la adresa tinutei, a felului in care arata iubita, este semn ca observa, deci este interesat de partenera).

Poate cea mai puternica dovada de interes afectiv din partea unui barbat este initiativa, asumarea responsabilitatii si a riscurilor. Initiative in sensul de a fi impreuna cu o femeie, de a face lucruri impreuna cu ea. Aceasta este o dovada clara a faptului ca isi doreste apropierea de aceea femeie, ca se simte atras de ea, ca se simte confortabil in preajma ei.

Cand un barbat are initiative de a surprinde o femeie propunandu-i sa mearga impreuna in locuri unde el se expune, unde este cunoscut, isi asuma implicit statutul de partener oficial alo acelei femei, isi asuma responsabilitatea de a avea acea femeie alaturi. Nu este usor pentru un barbat sa renunte la statutul sau de om liber, tocmai de aceea este apreciat atunci cand reuseste sa faca acest pas, cand decide sa arate ca isi poate asuma acest parteneriat. Trebuie sa isi doreasca cu adevarat aceea femeie pentru a fi dispus sa trateze lucrurile in ideea responsabilizarii personale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole