Clitorisul sa stim sa-l mangaiem – Clitorisul totul despre el

Clitorisul…sa stim sa-l mangaiem – Clitorisul totul despre el

Unde se situează punctul sensibil?
După cum indică diferite femei, acest punct se găseşte de la caz la caz: în partea de sus a glandului, pe muchia diedrului care constituie capişonul; alături de clitoris, iar în acest caz degetul se va plasa între capişon şi labiile mari; sub clitoris, degetul va fi plasat între gland şi orificiul canalului urinar; circular, împrejurul glandului. În acest caz degetul va trebui să facă o mişcare circulară în jurul glandului.

Atunci când excitarea nu apare imediat, aceasta înseamnă că există întotdeauna o mică distanţă între punctul precis de excitare şi punctul a cărui atingere este dorită de femeie, deoarece contactul direct cu clitorisul poate produce iritare şi chiar durere. Astfel este preferabil să mângâiaţi clitorisul nu prin contact direct, ci prin intermediul capişonului sal al labiilor mari, facând ca caestea să îl atingă şi să alunece pe clitoris.

Clitorisul preferă să fie stimulat în general, printr-o mişcare mai amplă, mângâierea sa fiind astfel mai dulce şi nu strict localizată. Şi desigur, suprafaţa sa trebuie să fie lubrifiată de nectarul dragostei, adică de lichidele vaginale de lubrifiere, iar dacă acestea nu sunt abundente, ne vom uda degetele cu salivă…

Ajutat să îl descoperi
Pentru a cerceta clitorisul pe îndelete, bărbatul trebuie să aibă un unghi vizual convenabil. Deschizând larg coapsele femeii, îndepărtaţi uşor cu degetele labiile mari. Astfel se poate observa că în partea de sus a zonei genitale, labiile se unesc într-o cută dublă în formă de capişon de pelerină. Acesta este capişonul clitorisului. Acest capişon trebuie tras cu o mişcare foarte uşoară spre în sus, dezvăluind un rubin proeminent, de mărimea unei boabe de coacăză : acesta este clitorisul.

Atunci când clitorisul este foarte dezvoltat sau când este excitat, se poate simţi pe de-a-întegul micuţa extremitate sferică – glandul – aşezată pe o zonă care se rostogoleşte sub atingerea degetului – corpul sau coada. Atunci când femeia explorează acest loc, acesta îi produce o senzaţie delicioasă. Bărbatul va genera o reacţie de intensă plăcere iubitei sale mângâind această zonă. Femeia îşi poate ghida iubitul în căutările sale cu vocea, cu gestul, cu privirea…

Învaţă să îl mângâi – Tehnici
Dificultatea de a şti cum să mângâi clitorisul provine din contrastul dintre stimularea penisului, care trebuie să fie de obicei puternică, amplă şi în forţă şi atingerile delicate, nuanţate, care trebuie făcute clitorisului şi care ţin de trăiri pe care bărbatul nu le are în mod obişnuit. O altă dificultate este dată de varietatea zonelor ce generează plăcerea, a mişcărilor şi a ritmului necesar : nu există două femei care să se asemene din acest punct de vedere. Punctul delicios, presiunea, mişcarea, ritmul se pot descoperi prin tatonări, în funcţie de reacţiile femeii : respiraţie, sunete, gemete, cuvinte, mişcări, care toate indică intensitatea plăcerii resimţite de ea sau, dimpotrivă, absenţa ei sau chiar senzaţia de disconfort produsă. Dacă femeia şi-a descoperit precis, prin autostimulare, punctele de excitare şi modalităţile de a le trezi, poate ghida mai uşor bărbatul arătându-i, iar acesta nu va trebui decât să o imite. Ea nu trebuie să ezite şi chiar poate lua mâna iubitului pentru a-i imprima mişcarea şi ritmul pe care le doreşte. Acesta este modul de a-i spune şi de a face, iar acest joc în doi merită să fie învăţat cât mai bine.

Punctul plăcerii poate fi abordat din diverse unghiuri, fiecare femeie având preferinţa sa, fie pentru gland, fie pentru partea terminală, fie pentru corpul clitorisului. Locul acestuia este foarte exact, ocupând câţiva milimetri, în afara acestui epicentru minuscul stimularea nemaiavând efectul dorit. Acest loc exact este cel mai bine să fie descoperit de către femeie prin autostimulare, iar dacă ea nu îl dezvăluie iubitului, acesta va trebui să îl descopere, plimbându-şi uşor şi cu atenţie buricul degetului pe aceste micuţe suprafeţe enigmatice ale clitorisului.

Cu un deget
Arătătorul: deşi clasic, nu este cel mai performant.
Mijlociul: este preferat întrucât poziţia lui permite o mai bună centrare a mâinii pe axul vulvei, cu palma pe muntele lui Venus. Arătătorul şi inelarul rămân libere şi mângâie simetric nimfele şi faţa internă a labiilor mari.
Degetul mare: este dirijat către bază, pe regiunea clitoridiană. Celelalte degete sunt pe pubis.

Cu mai multe degete
Arătătorul şi mijlociul: Fiecare deget este plasat pe fiecare faţă externă a clitorisului.
Arătătorul, mijlociul şi inelarul: arătătorul şi inelarul sunt pa faţa externă a clitorisului, iar mijlociul pe creasta capişonului.
Arătătoul drept şi arătătorul stâng: freacă între ele capişonul şi clitorisul ca şi cum ar freca un spic de grâu, dar cu delicateţe.
Cele patru degete: cele două degete centrale (mijlociul şi inelarul) freacă între ele capişonul şi clitorisul, cele două degete laterale (indexul şi degetul mic) se află pe nimfe.
Degetul mare şi indexul (sau mijlociul şi inelarul) apucă cu blândeţe capişonul şi clitorisul şi le mângâie.

Cu mâna
Cu palma : faţa sa cărnoasă se plimbă pe regiunea clitoridiană.

Cu toată mâna : palma şi faţa palmară a degetelor ating în zbor clitorisul. Apăsarea optimă variază în funcţie de femeie, de la uşor la puternic, nu trebuie însă „copleşit”. Dacă femeia realizează ea însăşi, căteodată, acţiuni în forţă asupra lui, de cele mai multe ori o face având coapsele strânse. Când iubitul o stimulează, el începe cu o uşoară presiune pe care o creşte treptat. Pe măsură ce plăcerea creşte şi orgasmul se apropie, el va menţine ritmul până când femeia va cere “îndurare”. Mişcarea cea mai apreciată de femei este o mişcare circulară, degetele se rotesc în jurul clitorisului în mici cercuri. Pentru a se deplasa, degetul nu trebuie ridicat de pe punctul de aplicare întrcât lubrifianţii secretaţi de capişon vor permite mişcări de alunecare.

Iată, schematic, şi alte mişcări posibile:
Mişcări de du-te-vino pe axul vulvei.

Presiune uşoară asupra clitorisului de-a lungul capişonului, între degetul mare şi arătător degetele vor rula cu blândeţe corpul erectil.

Uşoara autostimulare a clitorisului între două degete: degetul mare şi indexul sau indexul şi cel mijlociu.

Rulări tansversale pe degete. Cel mai bun ritm îl va impune femeia, ceea ce este important este constanţa. Unele femei însă preferă mângâierea în crescendă, lentă la început, aceasta accelerându-se progresiv, pe măsură ce plăcerea creşte, pentru a deveni suficientă în declanşarea orgasmului.

Ritmul trebuie să fie regulat, susţinut fără încetare, pentru a întreţine mai bine excitaţia şi care determină iubita să ajungă pe culmile plăcerii. Menţinerea constantă a ritmului asigură un cumul al stimulării şi creşterea excitaţiei. Orice schimbare de presiune, de mişcare, de tempo, riscă să provoace o cădere a nivelului de excitare. Nu trebuie schimbată mână, nici poziţia acesteia.

Durata mângâierii clitoridiene este cea cerută de femeie. Mângâierea nu se va opri niciodată înainte ca femeia să o ceară. Şi nici nu trebuie suspendată atunci când survine orgasmul. Astfel, clitorisul se retrage şi se ocultează. Iubitul trebuie să menţină atingerea clitorisului, nu să reducă presiunea, să nu piardă contactul cu clitorisul şi nici să înectinească ritmul. Asocierea mângâierilor şi a sărutărilor altor părţi accesibile ale corpului (buze, sâni etc.) va determina o creştere a plăcerii.

De ce este clitorisul atât de sensibil?
Glandul clitorisului este extremitatea vizibilă şi perceptibilă a unui vast şi complex ansamblu erectil care, în cea mai mare parte este interior corpului femeii. Coada, cei doi corpi cavernoşi şi bulbii vestibulari sunt, la rândul lor, în corelţie cu plexul vaginal. Partea vizibilă a clitorisuului nu reprezintă decât 4% din întregul sistem erectil.

În timpul excitării, acest sistem erogen se umple cu sânge putându-se observa ânroşirea şi umflarea clitorisului şi a labiilor mari, ca şi a zonei vestibulare. Prin atingere se poate observa fineţea acestor ţesuturi. Astfel, per ansamblu, afluxul sanguin la nivelul clitorisului este mai bogat decât cel de la nivelul penisului, însă, în timp ce erecţia penisului este spetaculoasă, dilatare în cazul femeiie se realizează aproape cu desăvârşire în interiorul corpului său. Astfel, clitorisul nu este decât porţiunea emergentă a icebergului plăcerii. El este un organ de o senzitivitate şi eficienţă, am putea spune, fără egal.

Clitorisul îşi datorează extraordinara sa sensibilitate erogenă structurii sale extrem de fine. Bogăţia considerabilă a vascularizaţiei clitoridiene îi permite acestuia o intensă congestie, iar bogăţia incomparabilă a inervaţiei îi conferă o sensibilitate „explozivă”, graţie, în special, abundenţei în această zonă a receptorilor voluptăţii. Fiind constituit dintr-un corp erectil şi o zonă abundând în receptori ai plăcerii, clitorisul reprezintă un adevărat simbol al erotismului.

Clitorisul este de o acuitate deosebită, incomparabilă, astfel că senzaţiile generate aici se pot transforma cu uşurinţă în voluptăţi pasionale. Fiind atât de delicat, se recomandă ca stimularea clitorisului să nu fie directă, ci realizată mai curând prin mângâieri periferice, prin atingeri „aluzive”.

Un contact direct cu clitorisul va fi întotdeauna incandescent, ceea ce a făcut ca acesta să fie comparat adesea cu un adevărat explozibil viu.
 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole