Citate despre credinta

Citate frumoase – Citate despre credinta

citateCredinţa este raţiunea devenită curajoasă.

Dacă credinţa nu este urmată de fapte, ori credinţa nu-i adevărată, ori nu crezi tu în ea.

Credinţa este un mare viciu, un exemplu de refuz obstinat de a asculta de raţiune, ceva iraţional şi indezirabil, o formă de auto-hipnoză.

Credinţa înseamnă să crezi în unele lucruri atunci când bunul simţ îţi spune să nu crezi.

Sa nu ucizi.Oricine uraste pe fratele sau, este un ucigas; si stiti ca nici un ucigas n-are viata vesnica ramanand in el.

Sa nu preacurvesti.Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

Credinţa este o aventură; este curajul sufletului de a înfrunta necunoscutul.

Credinţa este marea eludare, marea scuză pentru evitarea nevoii de a gândi şi evalua dovezi. Credinţa se manifestă în ciuda, poate chiar din cauza, lipsei dovezilor.

Credinţa este osteneala care rezultă din strădania de a păstra integritatea lui Dumnezeu în loc de cea proprie.

Sa nu furi.Cine fura, sa nu mai fure; ci mai de graba sa lucreze cu mainile lui la ceva bun, ca sa aiba ce sa dea celui lipsit.

Credinţa este forţa vieţii. Dacă omul trăieşte, este pentru că crede în ceva.

Ce înseamnă credinţa? Încrederea în Domnul deşi lumea e rea, în ciuda nedreptăţii, în pofida josniciei, cu toate că de pretutindeni nu vin decât semnale negative.

Oamenii, după ce găsesc „adevărul”, îşi petrec restul vieţii apărându-l. Creştinismul se protejează împotriva punerii la îndoială a teologiei sale făcând din îndoială unul dintre cele mai mari păcate. Prin contrast, îndoiala este cea mai mare virtute a ştiinţei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole