Chlamidia si infertilitatea

62Sunt multe motive pentru  care unele cupluri sunt infertile. Infertilitatea este o incapacitate a unei femei de a ramane insarcinata, iar printre motive se numara si chlamidia. Se estimeaza ca un sfert din toate cazurile de infertilitate sunt cauzate de chlamidia.

Ce e chlamidia?

Este o organism-bacterie care se transmite sexual. Din 1995, a fost o crestere dramatica in numarul oamenilor diagnosticati cu aceasta infectie. In jur de 10% din tinere sunt infectate cu chlamidia, din cele active sexual.

Simptomele infectiei cu chlamidia. In jur de 50% din barbati si 70% din femei care sunt infectati cu chlamidia nu prezinta simptome deloc, ceea ce face ca putini oameni sa caute tratament si sa evite ca boala sa se raspandeasca. Totusi, secretii ale penisului sau disconfort la urinare pentru barbati si infectii cervicale si ale uretrei, la femei, sunt simptome timpurii ale infectiei cu chlamidia.

Acele femei care au simptome asemanatoare cistitei si o secretie mai abundenta, cat si cele care au si sangerare intre menstruatii, dupa sex si durere in timpul sexului sunt semne ale cervixului inflamat.

Efectele chlamidiei asupra fertilitatii.

Lasata netratata, infectia poate tine luni intregi pana sa se raspandeasca in cervix spre tuburile falopiene de unde se duce spre inflamatii pelvice. Asta poate fi responsabila de febra, dureri abdominale, sex dureros, iar inflamatia tuburilor falopiene poate duce la infertilitate, daca nu e tratata.

Tratamentul chlamidiei.

Chlamidia trebuie tratata dinainte sa se dezvolte in boala inflamatorie a pelvisului. Sunt clinici specializate care pot pune un diagnostic precis, iar chlamidia se trateaza bine cu antibiotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *