Charlie Watts

Care a fost valoarea netă a lui Charlie Watts?

Charlie Watts a fost un muzician, compozitor, producător și călăreț englez. Charlie Watts avea o netă de 250 de milioane de dolari la momentul morții sale. Charlie Watts a fost cel mai bine cunoscut pentru că a fost bateristul de multă vreme pentru The Rolling Stones . Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai buni bateri ai tuturor timpurilor, Watts a fost și un muzician versatil care a lucrat atât ca compozitor, cât și ca producător. Pe lângă muzica rock, Charlie a fost foarte implicat în producția de muzică jazz, în special în calitate de baterist al unei trupe numite The ABC&D of Boogie Woogie. 

Averea sa financiară a fost în mare parte rezultatul deținerii de acțiuni ale entităților corporative ale The Rolling Stones , deși a explorat alte afaceri, inclusiv o herghelie de succes arabă pe care o conduce împreună cu soția sa în mediul rural din Anglia.

Charlie Watts a murit pe 24 august 2021, la vârsta de 80 de ani.

Tinereţe

Arta a fost întotdeauna un accent major pentru Charlie Watts și a demonstrat talent artistic ca școlar la scurt timp după nașterea sa în 1941. Născut și educat la Londra, tânărul Watts sa dovedit, de asemenea, un fotbalist și un jucător de cricket talentat. Marea Britanie încă se recuperează de impactul celui de-al Doilea Război Mondial când Watts era tânăr, mai ales în ruinele bombardate din Londra, unde Watts locuia într-o casă prefabricată, ca mulți dintre cetățenii orașului distrus de război.

Charlie Watts sa îndrăgostit de muzica jazz de la o vârstă fragedă și tocmai această scânteie la condus pe drumul către o carieră profesională în muzică. A avut norocul să primească un set de tobe cadou de la părinții săi și, după multe ore de exersare cu noi să știe, să înscris la Harrow Art School.

Alăturarea The Rolling Stones

În ciuda aptitudinilor sale de baterist și a pasiunii sale pentru muzică, Charlie Watts a gravit mai mult spre design grafic ca o carieră după ce a părăsit școala de artă. Cu toate acestea, în timpul liber a găsit timp să cânte la tobe pentru diverse trupe. Datorită implicării sale în scena muzicală din Londra, el sa încrucișat în cele din urmă cu Brian Jones, Mick Jagger, Ian Stewart și Keith Richards. După ce și-a petrecut tinerețea vizând la o carieră de succes în muzică, sa alăturat The Rolling Stones în 1963.

Succes

Charlie Watts a gustat pentru prima dată de succes ca membru al noii sale trupe cu lansarea în 1965 a single-ului de succes „Satisfaction”. Considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai bune single-uri din toate timpurile, „Satisfaction” a ajuns rapid pe primul loc în topurile Billboard Hot 100 din SUA, cimentând sosirea lui Watts și a restului The Rolling Stones ca o forță de luat în seamă. După un șir de alte cântece de succes precum „Paint It Black” și „Ruby Tuesday”, Watts a fost recunoscut drept unul dintre cei mai mari toboșari ai rock-ului din toate timpurile.

Watts a fost inclus în „Modern Drummer Hall of Fame”, iar The Rolling Stones au fost, de asemenea, incluși în Rock and Roll Hall of Fame. Începând cu anul 2020, trupa este încă împreună și în turnee – deși Charlie Watts a explorat de atunci alte oportunități muzicale în afara trupei. Adevărata pasiune a bateristului a fost întotdeauna muzica jazz, chiar dacă este cel mai bine cunoscut pentru munca sa în genul rock.

(Fotografia de Kevin Winter/Getty Images)

Stilul de viață Rock & Roll

În timp ce Charlie Watts era cunoscut pentru un stil de viață mai liniștit și mai reținut în comparație cu colegii săi de trupă, drogurile și alcoolul au devenit totuși o problemă într-o viață din anii 1980. El a vorbit despre faptul că dependența lui de aceste substanțe a avut un impact notabil asupra vieții sale de familie și aproape că a creat o ruptură între el și soția sa. Întâlnirea lui cu dependența a venit după o auto-descrisă „criză de mijloc”.

În ciuda tuturor acestor lucruri, Charlie Watts a făcut în mod clar un efort pentru a respinge imaginea stereotipă a starului rock care se dezvoltă în timpul perioadelor de vânzare în lumina reflectoarelor. Charlie a vorbit rar cu presa, preferând izolare și un stil de viață privat în loc să se absoarbă de faimă. În timp ce colegii săi de trupă profită din plin de favorurile sexuale oferite de așa-numitele „groupies”, Watts ia rămas fidel soției sale – ajungând chiar să se izoleze într-o cameră golă când trupa a fost invitată la faimosul Playboy Mansion al lui. Hugh Hefner. .

Viață de familie

Charlie Watts și-a cunoscut-o pe soția, Shirley Ann Shepard, înainte de a experimenta succesul prin The Rolling Stones , iar această căsătorie fericită cu ea din 1964. Patru ani mai târziu, cuplul și-a întâmpinat primul și singurul copil pe lume – o fiică pe care au numit-o. Serafina. Fiica lor are și un copil al ei – singura nepoată a lui Charlie Watts. Fata se numește Charlotte.

Stil de modă

În timp ce Charlie Watts tinde să evite atenția din partea presei, stilul său de modă îl face greu de ratat. Influențat de dragostea sa timpurie pentru jazz, Watts a făcut un efort să „se îmbrace ca un gentleman”, favorizând costumele englezești și purtând-le cu cea mai mare încredere.

Publicații Vanity Fair l-au recunoscut pe baterist ca fiind unul dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați din lume și a fost prezentat ca o icoană de stil în GQ . Simțul său al stilului a fost descris „subestimat”, iar această estetică rafinată îl ajută să iasă în evidență printre ceilalți membri ai The Rolling Stones – oarecum ironic pentru un bărbat care preferă să rămână departe de lumina reflectoarelor.

Diagnosticul cancerului

În 2004, viața lui a luat o întorsătură bruscă, când a fost diagnosticat cu cancer la gât. Acest tip de cancer este asociat cu fumatul și se pare că decizia lui Charlie Watts de a renunța la țigări în anii 80 nu a fost suficientă pentru a evita această soartă.

În ciuda acestei evoluții îngrijorătoare, cancerul său a fost tratat cu succes și a intrat în remisie. Acest lucru ia permis toboșarului legendar să revină la cariera sa muzicală și să se alăture din nou colegilor săi de trupă.

Cu o personalitate înșelător de tenace și motivată, Charlie Watts a făcut o impresie de durată asupra lumii muzicale. Deși mulțumit să fie trecut cu vederea de către mass-media fiind ca cel mai puțin impresionabil membru al The Rolling Stones , Watts a cerut respect atunci când simțit că este necesar – o dată la lovit pe Mick Jagger în față pentru că ia vorbit neplăcut. .

Cu o asemenea personalitate, nu e de mirare că Charlie Watts a cunoscut un succes atât de incredibil.

Articolul precedentLorne Michaels
Articolul următorDennis Eckersley

Related Articles

Ultimele articole