Charlie Puth

Charlie Puth este un cântăreț, compozitor și producător de discuri american, care are o netă de 25 de milioane de dolari. Puth a devenit o senzație virală prin distribuirea muzicii sale pe YouTube. Charlie a colaborat cu câțiva artiști de succes, printre care Wiz Khalifa, Jason Derulo, Cody Simpson și Skizzy Mars. Albumul de studio de debut al lui Charlie, „Nine Track Mind”, lansat în ianuarie 2016 la Atlantic Records, a obținut discul de plată în mai multe țări și a ajuns pe locul 6 în topul Billboard Hot 100 din SUA. Single-ul lui Puth „Marvin Gaye” (cu Meghan Trainor) a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie, Irlanda și Noua Zeelandă și pe locul 21 în Statele Unite. Hitul single „See You Again” de Wiz Khalifa, cu Charlie Puth, a ajuns pe locul 1 în SUA, Australia, Canada, Danemarca, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Suedia, Elveția și Marea Britanie. Charlie

Tinereţe

Charles Otto Puth Jr. sa născut pe 2 decembrie 1991, în Rumson, New Jersey, din mama Debra Puth și tatăl Charles Otto Puth Sr. Mama lui Puth a fost profesoară de muzică și scriitoare comercială pentru HBO. Tatăl său era constructor și agent imobiliar. Puth are doi frați mai mici, gemenii Stephen și Mikaela.

Charlie este cunoscut pentru cicatricea sa distinctivă din sprâncene, care a fost cauzată de o mușcătură de câine aproape fatală când avea doi ani.

Mama lui Puth a început să-l învețe pian la vârsta de patru ani. La zece ani, Puth a început să studieze jazz și a participat la un ansamblu de jazz pentru tineret la Cool School a Teatrului Count Basie din Red Bank, New Jersey. Mai târziu, școala la angajat să joace într-o producție „Charlie Brown”.

Puth a fost înscris la Manhattan School of Music Pre-College din clasa a șaptea până în ultimul an de liceu, unde sa specializat în pian jazz și sa specializare în studii clasice.

Charlie a urmat la Holy Cross School-Rumson, Forrestdale Middle School și a absolvit Rumson-Fair Haven Regional High School în 2010. Charlie a absolvit Berklee College of Music în 2013, unde sa specializat în producție și inginerie muzicală.

Puth a vorbit deschis despre intimidarea pe care a experimentat-o ​​​​de-a lungul anilor de școală, declarând „Ei s-ar face echipă împotriva mea atât de rău și m-ar lovi cu piciorul într-un loc care nu s- ar simți fantastic și ar trebui să vomit și apoi ar spune Mă prefăceam că vomit”.

Carieră

Puth și-a început propriul canal de YouTube în septembrie 2009, intitulat „Charlies Vlogs”, în care a postat videoclipuri de comedie și cover-uri acustice. În 2010, Puth a lansat primul său cântec original și videoclip muzical „These Are My Sexy Shades” pe canalul său de YouTube. În 2010, lansarea independentă a lui Charlie „The Otto Tunes” a apărut în decembrie pe canalul său și a devenit rapid virală.

În 2011, Puth a câștigat competiția video online „Can You Sing?”, organizată de celebrul blogger Perez Hilton. Puth a interpretat propria sa versiune a piesei „Someone Like You” a lui Adele cu Emily Luther. La scurt timp după, Ellen DeGeneres la semnat pe Charlie cu casa ei de discuri eleveneleven și la pus să cânte în spectacolul ei, „The Ellen DeGeneres Show”.

În 2012, Puth a lansat un single promoțional și un videoclip muzical, „Break Again”, cu Emily Luther colaborând la voce. Puth și Luther au interpretat cântecul, împreună cu „Need You Now” al lui Lady Antebellum la The Ellen DeGeneres Show. La sfârșitul anului 2012, Puth a părăsit casa de discuri Eleneleven a lui DeGeneres.

Charlie și-a lansat cea de-a doua piesă independentă extinsă, „Ego”, pe 23 octombrie 2013, pe platformele de streaming online.

La începutul anului 2015, Puth a semnat cu Atlantic Records și-a lansat single-ul de debut „Marvin Gaye”, cu cântăreața și compozitoarea americană Meghan Trainor. Single-ul a fost certificat de 2 ori platină în Australia și a ajuns în fruntea topurilor din Noua Zeelandă, Irlanda și Regatul Unit, în timp ce a atins un vârf pe locul 21 în Billboard Hot 100 din SUA.

Charlie a coprodus, scris și a apărut la „See You Again”, alături de Wiz Khalifa. Piesa a fost un tribut adus regretatului Paul Walker și a fost inclusă în coloana sonoră „Furious 7”. „See You Again” a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 timp de douăsprezece săptămâni neconsecutive și a fost nominalizat la trei premii Grammy: Cântecul anului, Cel mai bun spectacol pop/duo și cel mai bun cântec scris pentru Visual Media. De asemenea, a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original la cea de-a 73-a ediție a Premiilor Globului de Aur și a fost selectat pentru Cântecul anului la BBC Music Awards.

La 1 mai 2015, Puth a lansat o piesă extinsă de cinci melodii, „Some Type of Love”, urmată de single-ul promoțional „Nothing but Trouble” cu Lil Wayne, de la coloana sonoră la documentarul „808: The Movie”.

Pe viitorul 2015, Puth a lucrat la mai multe albume ale altor artiști. El a co-scris și produs melodiile „Broke” și „Pull Up” pentru albumul lui Jason Derulo „Everything Is 4”, a co-scris „Bombastic” împreună cu Bonnie McKee de pe albumul cu titlu și a produs „Working Class”. Heroes (Work )” pe albumul lui CeeLo Green „Heart Blanche”.

Albumul de studio de debut al lui Charlie, „Nine Track Mind” a fost lansat pe 29 ianuarie 2016, iar single-ul „One Call Away” a ajuns pe locul 6 în Billboard 200.

Puth a semnat cu Deutsch Music în 2016, ca primul lor muzician.

Grant Lamos IV/Getty Images

Charlie a lansat single-ul de succes „Attention” pe 21 aprilie 2017, de pe cel de-al doilea album de studio „Voicenotes”. Cântecul a atins apogeul pe locul 5 în Billboard Hot 100, devenind cel mai înalt single al său în topuri din iunie 2020. La începutul anului 2021, videoclipul piesei pe YouTube a strâns peste 1,2 miliarde de vizualizări.

În 2018, Puth a fost prezentat pe single-ul lui G-Eazy „Sober” și și-a lansat single-ul promoțional de pe albumul „Voicenotes”, cu Boyz II Men. Charlie și-a început „Voicenotes Tour” în 2018, alături de invitată specială Hailee Steinfeld.

Pe 13 august 2019, a fost lansată o versiune remix a piesei 5 Seconds of Summer „Easier” cu Puth (care a co-scris și produs versiunea originală). Pe 21 august 2019, Puth a lansat single-ul, „I Warned Myself”, și single-ul „Mother”, a fost lansat pe 12 septembrie 2019. „Cheating on You” a fost lansat ca al treilea single pe 1 octombrie 2019 .

Single-urile „Girlfriend” și „Hard On Yourself” (featuring blackbear) au fost lansate în 2020.

Viata personala

Puth lucrează cu marca de îmbrăcăminte Hollister Co. din 2017.

În timpul unui interviu la „On Air with Ryan Seacrest”, Charlie a dezvăluit că a suferit o cădere nervoasă, declarând „[Căderea nervoasă sa întâmplat de la] doar că sunt suprasolicitate și sunt foarte multe în capul meu și că, în combinație cu jet-lag și știi auto-realizarea că devin mai faimos și intimitatea mea iese pe fereastră aproape în fiecare zi, pur și simplu nu este ceea ce m-am obișnuit și nu cred că o să mă obișnuiesc vreodată și terapia mea este să-i joc de cuvinte melodie și să o cânt.”

În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19, Puth și-a părăsit casa de lux din Los Angeles și sa mutat înapoi în casa din copilărie cu părinții săi în New Jersey.

Imobiliare

În 2015, Charlie a plătit 1,9 milioane de dolari pentru o casă în Hollywood Hills. El a încercat să vândă această casă în 2018 pentru 2,2 milioane de dolari. În cele din urmă, a acceptat 1,8 milioane de dolari.

În decembrie 2009, Charlie a plătit 9 milioane de dolari pentru o casă în zona Trousdale Estates din Beverly Hills.

Related Articles

Ultimele articole