Ce este anorgasmia?

Multe adolescente manifesta la inceputul vietii sexuale lipsa orgasmului. Orgasmul este acea placere fizica intensa simtit atata de femeie cat si de barbat, daca organismul este stimulat suficient.

0601-orgasm-woman_atDincolo de situatiile clinice in care acest lucru poate sa apara, de cele mai multe ori lipsa orgasmului la o tanara sanatoasa aflata la inceputul  vietii sexuale. Chiar daca au hotarat sa se culce cu prietenul lor, se simt vinovate si nu pot sa gaseasca o cale de mijloc decat refuzand sa simta placerea. Frica de a nu fi parasita de prieten odata ce au fost impreuna.

Unele fete considera ca primul partener sexual trebuie sa fie ultimul, pentru a nu fi devalorizate din punct de vedere social. De aceea, desi accepta sa-si inceapa viata sexuala, raman rigide si infricosate ca nu au luat decizia corecta si ca, mai devreme sau mai tarziu, vor suferi din aceasta cauza.

Teama ca daca nu mai e virgina e ceva rau. Fie ca se vede din afara, fie ca apar niste schimbari pe care nu le mai poate controla, unei fete ii e teama ca cei din jur isi vor da seama ca nu mai e virgina. Imaginatia se poate dezlantui si poate sa transforme o relatie intr-o corvoada, prin fricile pe care adolscenta le are.

Frica de a nu ramane insarcinata. Este un pericol real si grav la un cuplu care nu foloseste mijloace de protectie. Multe fete nu au curajul sa-si impuna punctul de vedere si accepta ca partenerul lor sa nu foloseasca prezervativ. Consecinta este un stres foarte mare si incapacitatea de a se relaxa suficient pentru a avea orgasm. Inceputul vietii sexuale aduce schimbari stresante pentru fiecare dintre parteneri. Aparent, unele lucruri sunt la fel, dar de fapt multe responsabilitati la care nici nu te gandeai inainte apar odata cu primul contact sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *